Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Mimořádné události u nás a ve světě

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Mimořádné události u nás a ve světě"— Transkript prezentace:

1 Mimořádné události u nás a ve světě

2 Na co se žáků můžete ptát?
Jak katastrofy vznikají? Jaký je rozdíl mezi katastrofou a mimořádnou událostí? Setkali jste se vy někdy s mimořádnou událostí? Co se stalo? V jaké situace jste vy a vaši blízcí řešili? Pomohl vám někdo? Pomohli jste vy někomu jinému?

3 Na co se žáků můžete ptát?
Co mají mimořádné události na fotografiích společného? Co mimořádnou událost způsobilo? Jak k ní došlo? Která mimořádná událost se stala nebo se může stát v ČR? Jaké následky měla mimořádná událost pro obyvatele? Co lidé zasažení mimořádnou událostí potřebují? Kdo jim pomáhá? Proč je důležité pomáhat lidem v tíživé situaci?

4 Táhneme za jeden provaz

5

6 Na co se žáků můžete ptát?
Moldavsko x Česká republika Která země má větší rozlohu? Ve které žije více obyvatel? Která země je vyspělejší? Ve které zemi byly v nedávné historii povodně? Žijí v Moldavsku a ČR lidé stejných, nebo odlišných profesí?

7 Na co se žáků můžete ptát?
Jak jste se cítili ve své roli? Dokázal bych takto pomoci při opravdové povodni ve své obci/městě? Jak pomáhal „stát“? Jak jsem spokojen s pomocí, kterou jsem dokázal poskytnout? Jak jsem spojen s pomocí, které se mi dostalo?

8 Tržiště potřeb

9 Na co se žáků můžete ptát?
Odkud rodina je? Kolik měla kreditů a jaké předměty si za tyto kredity pořídila? Podařilo se rodině nakoupit vše, co potřebovala? Jak jste postupovali při nákupu? Jak je možné, že každá rodina dostala jiný počet kreditů? Jak se vám spolupracovalo ve skupině? Co bylo během spolupráce nejobtížnější? Jak jste se cítili? Co jste prožívali? Kdo využil „Povodňové informační centrum“?


Stáhnout ppt "Mimořádné události u nás a ve světě"

Podobné prezentace


Reklamy Google