1 FIC PRAHA SEMINÁŘ PRO GA 2016 6. 2. 2016 Václav Janout – instruktor FIC/AMC.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jarní školení 2016 Letový prostor ČR – 2016 Osvěžení znalostí, novinky a nové zdroje informací Jiří Pruša Exkluzivní nezávislý časopis o letectví od profesionálů.
Advertisements

Souřadnicová síť, určování zeměpisné polohy
1 Umísťování symbolů a jiných uvítacích zařízení územní samosprávy při pozemních komunikacích Porada Ministerstva vnitra Praha.
Pravomoci orgánů obcí dle zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů.
Vypracováno kolektivem autorů České společnosti pro technickou normalizaci Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
Integrovaná prevence v resortu MZe. IPPC – integrovaná prevence a omezování znečištění  IPPC = integrovaná povolení (IP) a integrovaný registr znečištění.
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:Podnik a podnikání Název vyučovací oblasti: Kapitálové OS – Společnost s ručením omezeným Ročník.
NOVELA ZÁKONÍKU PRÁCE NOVELA ZÁKONÍKU PRÁCE Liberec 15. prosince 2011 JUDr. Helena VAŠKOVÁ.
Praha, Ing. Petr Řádek Číslování vlaků - Rekapitulace Setkání dopravců a zástupců provozovatele dráhy.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Projekty Institucionálního plánu MENDELU v roce 2016 seminář pro řešitele projektů IP Brno,
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_07.
PRACOVNÍ PRÁVO III. Pracovní doba. Mzda.. Definice pracovní doby. Je to stanovená doba, v níž je zaměstnanec povinen vykonávat práci pro zaměstnavatele.
Předškolní vzdělávání.  Rámcový vzdělávací program vymezuje hlavní požadavky, podmínky a pravidla.  Školní vzdělávací program vytváří každá mateřská.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
DOPRAVNÍ ZNAČKY Rozdělujeme na: -svislé -vodorovné Svislé: -Stálé -proměnné ( její činná plocha se může měnit ) -přenosné ( značka umístěná na červenobíle.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Bc. Klára Loudová Název materiálu:
Raná péče. terénní, popřípadě ambulantní služba poskytovaná dítěti a rodičům dítěte ve věku do 7 let, které je zdravotně postižené, nebo jehož vývoj je.
Krizové štáby. Zákon č. 240/2000 Sb., § 14 (1) Hejtman zajišťuje připravenost kraje na řešení krizových situací; ostatní orgány kraje se na této připravenosti.
Vnitřní předpisy účetní jednotky Porada odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ing. Tomáš Sluka Ministerstvo financí odbor Regulace a metodika účetnictví.
ÚSPORY MINISTERSTVA VNITRA, POLICIE ČR A HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČR V ROCE 2011 Ministr vnitra Radek JOHN.
STS/S 09 Taktické a bezpečnostní zásady pro umísťování MPT na místě zásahu Zpracováno: Zpracoval: por.Bc. Martin Hrabina Hasičský záchranný.
Vyhláška č. 326/2006 Sb., o atestačním řízení pro elektronické nástroje Mgr. Martin Plíšek.
Provozovny společného stravování
Zákon č. 263/2016 Sb., atomový zákon
Seminář pro všeobecné letectví Jeneč,
Letecká informační služba pro GA 2017
Státní organizace.
Zákon č. 22/ 1997 sb. o technických požadavcích na výrobky
Seminář pro příjemce OPVK
Daň z příjmů právnických osob Silniční daň veřejnoprávních poplatníků
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky Změny právních předpisů
Novela zákona ZPF č. 41/2015 Sb. – účinnost od 1. dubna 2015
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Dopravní výchova 8. ročník
Gymnasium Jižní Město Praha
Správa sociálního zabezpečení
Základy pracovního práva a sociálního zabezpečení v ES
Aktuální právní úprava činnosti školy a nové úkoly zástupce ředitele
Vracení DPH, zvláštní režimy
Závaznost ÚPD pro orgány státní správy lesa
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
školení PILOTŮ 2018 Jaroslav Vašík
SEMINÁŘ VŠEOBECNÉ LETECTVÍ 2018
ZMĚNY V ROZDĚLENÍ VZDUŠNÉHO PROSTORU ČR 2017
Prezentace AIM/LIS, Seminář GA , Jeneč Marek Dočkal
Podnikové dětské skupiny Kristina Zapletalová
Malotřídní škola a některé specifické momenty personální agendy
Zapisovatelé : Informace o způsobu zápisu
Větrné elektrárny v ZÚR
DOMOVNÍ ROZVODY * přípojky nn *
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
FIC Praha 2018 Ing. Michal Dvořák vedoucí odd. FIC 1.
POKRAČUJÍCÍ LETOVÁ ZPŮSOBILOST LETADEL
DENNÍ BRIEFING DEN 6 ( ).
Co je dobré připomenout únor 2017 Ing. Ivo Lengál
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Seminář AMG, Písek 2018 GDPR.
Uskutečněné a očekávané změny právních předpisů důležité pro zástupce ředitele Praha
školení PILOTŮ 2019 Jaroslav Vašík
DENNÍ BRIEFING DEN 9 ( ).
Seminář pro všeobecné letectví Pavel Běleš
Rozšíření prostoru odpovědnosti FIC Praha od
Prezentace AIM/LIS Lukáš Čuřík
Novela vyhlášky MDS č. 108/1997 Sb.
Aktuální informace ÚCL s dopadem na provoz všeobecného letectví
Rozšíření prostoru odpovědnosti FIC Praha od
Systém odměňování výkonu
Osvěžení znalostí, novinky a nové zdroje informací
Tečné a normálové zrychlení
Transkript prezentace:

1 FIC PRAHA SEMINÁŘ PRO GA Václav Janout – instruktor FIC/AMC

2 FIC Praha je Stanoviště letových provozních služeb ― poskytující: Letovou informační službu Pohotovostní službu ― neřízeným letům VFR v sektoru Čechy Služby jsou poskytovány bezplatně v režimu H24 Provozní frekvence: 126,1 PRAHA INFORMATION (sektor Čechy part West) 136,175 PRAHA INFORMATION (sektor Čechy part East) Telefonní kontakt:

3 Od vstupuje v platnost změna AIP ENR 1.2 – Pravidla pro lety za viditelnosti a souvisejících dokumentů VFR příručka a předpis L- frazeologie. Kromě formálních změn a úprav se mění následující: Dosavadní zrušení letového plánu VFR za letu se nově označuje ukončení letového plánu VFR za letu. Použitá frazeologie je: Letadlo: UKONČUJI LETOVÝ PLÁN / CLOSING MY FLIGHT PLAN Stanoviště ATS: LETOVÝ PLÁN UKONČEN V … / FLIGHT PLAN CLOSED AT … Ukončení letového plánu VFR za letu není povoleno, jestliže let odlétá přes státní hranici z FIR Praha.

4 Prováděn í a publikování navijákových a odvijákových startů padákových a závěsných kluz á ků (d á le jen "navijákových startů PK/ZK") PGZ (paragliding zone - prostor pro navijákov é starty PK/ZK) Pro PGZ s označen í m „paraglidového padáčku", má tento symbol význam navigačn í výstrahy na prováděn í navijákových startů PK/ZK v hranic í ch vymezených PGZ. Pro PGZ se vymezuje prostor horizontálně kružnicí o poloměru 1 NM a vertikálně od GND do 4000 ft AMSL. Tato navigačn í výstraha plat í od TB do TE celoročně. PGZ se symbolem „paraglidového padáčku“ je zobrazen i na mapě ICAO 1: Osoba odpovědná za prováděn í navijákových startů PK/ZK je povinna oznámit telefonicky zahájen í činnosti minimálně 20 minut předem a neprodleně po jeho ukončen í na m í stně př í slušné stanoviště ATS nebo FIC Praha podle vhodnosti.

5 Plochy neoznačené symbolem „paraglidového padáčku“ U ploch, které nejsou uvedeny v tabulce, vyjma letišť, mohou být navijákové starty PK/ZK prováděny jen po vydání „navigační výstrahy" NOTAMem. Vydání tohoto NOTAMu nezbavuje provozovatele povinnosti ohlásit zahájen í a ukončen í činnosti. Borotice N E12 km E Znojmo Černiv N E7 km NW Budyně nad Ohří Hradčany N E5 km S Mimoň Malý Pěčín N E3 km NE Dačice Matějov N E7 km SW Žďár nad Sázavou Niva N E15 km NE Blansko Nové Sady N E3 km W Velká Bíteš Radkovice u Budče N E9 km NE Jemnice Koclířov N E3 km NE Svitavy Vidlatá Seč N E10 km SW Litomyšl Všechov N E4 km NW Tábor

6 Změny od ― Názvy prostorů se budou uvádět bez mezer (LKD, LKP, LKTRA…) ― LKR 1-5 se mění na LKTSA1-5, LKTSA2 se rozděluje na LKTSA2A/B/C, horní hranice se mění z FL410 na FL405 ― Prostor LKR 6 se mění na LKTRA6 ― Některé prostory zanikly, některé vznikly, u některých se změnily hranice  vše vyčteme z mapy či AISVIEW

7 Omezený prostor (Restricted area) Vzdušný prostor vymezených rozměrů nad pevninou nebo teritoriálními vodami státu, ve kterém je let letadla omezen v souladu se stanovenými podmínkami. Dočasně vyhrazený prostor (TSA) je definovaná část vzdušného prostoru za normálních okolností, v pravomoci jedné složky letectví, která je, na základě společné dohody dočasně vyhrazená, pro výhradní použití jinou složkou letectví a přes kterou nebude povolen průlet jiného provozu Dočasně rezervovaný prostor (TRA) je definovaná část vzdušného prostoru za normálních okolností, v pravomoci jedné složky letectví, která je na základě společné dohody dočasně rezervovaná, pro specifické použití jinou složkou letectví a přes kterou může na základě ATC povolení proletět jiný provoz.

8 GEOREFERENCE - města

9 GEOREFERENCE - řeky

10 GEOREFERENCE - komunikace

11 GEOREFERENCE - letiště

12 GEOREFERENCE – plochy SLZ

13 GEOREFERENCE - meteostanice

14 Minimální bezpečná výška nad překážkami

15 Děkuji za pozornost