ZAPOJENÍ SPOLEČENSTEV DO TVORBY NOREM VÝTAHOVÝ PRŮMYSL ČR.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mgr. Irena Fadrhoncová.  Definice: právní norma je obecně závazné pravidlo chování, které je vyjádřeno zvláštní státem uznanou formou a jehož zachování.
Advertisements

Vypracováno kolektivem autorů České společnosti pro technickou normalizaci Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
Přechod na nový systém akreditací JIŘÍ SMRČKA TAJEMNÍK AKREDITAČNÍ KOMISE.
PODNIKÁNÍ VY_32_INOVACE_POD_20. Obsah Základní pojmy Právní úprava Podnikání podle živnostenského zákona Obchodní společnosti Družstva Státní podnik Neziskové.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Operační řízení útvarů Policie ČR s celostátní působností CZ.1.06/1.1.00/ Operační řízení útvarů Policie ČR s celostátní působností CZ.1.06/1.1.00/
LOGISTIKA NOVÉ MATURITNÍ ZKOUŠKY TELČ CERMAT - Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání
Mgr. Jiří Šimon Odbor práva veřejných zakázek a koncesí Praha, Nová směrnice EU pro zadávání veřejných zakázek v kontextu společensky odpovědného.
1 Zabezpečení kvality revitalizací bytových domů Ing. Simon Palupčík ředitel Úseku certifikace systémů řízení vedoucí Certifikačního orgánu pro certifikaci.
Vypracováno kolektivem autorů České společnosti pro technickou normalizaci Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
TRINS Transportní informační a nehodový systém UNIPETROL RPA, s.r.o. Litvínov SCHP ČR Praha 23. března 2016.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Pojem a význam práva Souhrn norem, stanovených uznaných státem k dosažení určitých společenských účelů, jejichž zachování je vynucováno státní mocí Objektivní.
Vypracováno kolektivem autorů České společnosti pro technickou normalizaci Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
Vypracováno kolektivem autorů České společnosti pro technickou normalizaci Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
BEZPEČNOST JEŘÁBOVÉ DOPRAVY Při konstrukci a provozu jeřábů musí být přísně dbáno na zásady bezpečnosti, aby nebyl ohrožen život a zdraví osob a zabránilo.
Vypracování národních norem kódování pro český systém DRG číslo projektu CZ2005/017/ Program Evropské Unie Transition Facility pro Českou.
 2006  Ministerstvo průmyslu a obchodu Příprava aplikace zákona č. 179/2006 sb. o ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání do působnosti Ministerstva.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Základní informace k Minimálnímu povinnému seznamu komodit povinně nakupovaných s využitím institutu centrálního zadavatele.
Prof. JUDr. Vladimír Týč, CSc. Právo jako společenský jev: PRÁVO 1.vnitrostátní, 2.mezinárodní a 3.evropské (EU) Masarykova univerzita Brno 2016.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky 1.2 Bezpečnostní předpisy.
Rozhodčí řízení Přednáška 5-6 VŠFS Rozhodčí soudy /RS/ stálé rozhodčí instituce -rozhodčí soudy (RS) Zřízeny podle právních předpisů státu, kde.
ZÁKLADNÍ HLEDISKA A CÍLE PŘI ZPRACOVÁNÍ NÁVRHU STÁTNÍ ENERGETICKÉ KONCEPCE HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Vyhláška č. 326/2006 Sb., o atestačním řízení pro elektronické nástroje Mgr. Martin Plíšek.
Nebezpečné pronásledování - je strach z pachatele měřítkem nebezpečnosti stalkingu? Jak zlepšit pomoc obětem stalkingu?
K problematice schvalování drážních vozidel
Brno, Příslušnost vodoprávních úřadů
Osvědčení o bezpečnosti provozovatele dráhy a osvědčení dopravce
Pojem přeměna obchodní společnosti
Společné a koordinované politiky EU
SEMINÁŘ AKTIVNĚ S BESIPEM
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Název vzdělávacího materiálu
Zákon č. 22/ 1997 sb. o technických požadavcích na výrobky
Historické milníky EU Monika Matysová.
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky Změny právních předpisů
Novela zákona ZPF č. 41/2015 Sb. – účinnost od 1. dubna 2015
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Název projektu: Moderní škola
Výroba II.. Výroba II. Organizace výrobních pracovišť V jedné dílně jsou příbuzné stroje Výrobek prochází několika dílnami Technologické uspořádání.
Digitální učební materiál
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
Váňová Stanislava, Mikeladzová Jana
SEMINÁŘ OZO Ladislav Hejný
IKI jako prostředek pro komunikaci mezi VS a občany Pavel Parma
Zpracovala: Mgr. Jitka Hříbková, ZŠ Dyjákovice
SOUSTAVA CHRÁNĚNÝCH ÚZEMÍ EVROPSKÉHO VÝZNAMU
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Název projektu: Moderní škola
předseda Energetické Třebíčsko a Zástupce Jaderné regiony ČR
GDPR: ochrana osobních údajů
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
Obecná ekonomie 2 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Prof. JUDr. Vladimír Týč, CSc
Interoperabilita Přednášející: Radek Čech České dráhy, a.s.,
Principy fungování spolku BISON
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Centralizované rozvojové projekty 2017
INFORMACE TAJEMNÍKA PROFESNÍCH UNIÍ
Transpozice evropské spotřebitelské legislativy a její vymahatelnost
Zařízení služeb provozované SŽDC a jí poskytované služby
EVROPSKÁ UNIE.
Prevence kriminality v Evropské standardizaci
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ŠKOLY ZAPOJENÉ DO PROJEKTU MOV
Novela vyhlášky MDS č. 108/1997 Sb.
Projekty IMPEL k implementaci Směrnice o průmyslových emisí
Život bez střeva , Praha.
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
Podpora rovnosti osob LGBTI v Evropské unii
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Transkript prezentace:

ZAPOJENÍ SPOLEČENSTEV DO TVORBY NOREM VÝTAHOVÝ PRŮMYSL ČR

HISTORIE UNIE VÝTAHOVÉHO PRŮMYSLU ČR (UVP ČR) složená z ČESKÉ ASOCIACE VÝROBCŮ VÝTAHŮ (ČAVV) – založena 1994 ČESKÉ ASOCIACE VÝROBCŮ VÝTAHŮ (ČAVV) – založena 1994 ČESKÉHO SDRUŽENÍ PRO VÝTAHOVOU TECHNIKU (ČSVT) – založeno 1996 ČESKÉHO SDRUŽENÍ PRO VÝTAHOVOU TECHNIKU (ČSVT) – založeno 1996 Cíl 1995: zavedení principů technicky vyspělejších států, které nebyly v ČR známy (dodávání nových výtahů, servis výtahů, odpovědnost vlastníků za provoz) Forma: ČESKÉ TECHNICKÉ NORMY (potřeba řešit zejména servis a provoz)

HISTORIE ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA – jediná možnost pro stanovení potřebných požadavků pro řádné fungování oboru a jediný předpis platný ve všech resortech 1995 spolupráce s ČNI, založení TNK pro výtahy a začátek zajišťování mezinárodní spolupráce s CEN/TC 10 a ISO/TC 178

HISTORIE 1995 – zpracování ČSN Bezpečnostní předpisy pro výtahy. Provoz a servis výtahů (platnost od ) ČSN Bezpečnostní předpisy pro výtahy. Provoz a servis výtahů (platnost od ) ČSN Bezpečnostní předpisy pro výtahy. Zkoušení výtahů (platnost od ) ČSN Bezpečnostní předpisy pro výtahy. Zkoušení výtahů (platnost od ) Obě tyto normy byly vypracovány i v anglických verzích a také tak vydány

HISTORIE 1997 – schválení zákona č. 22/1997 Sb. (s novým vymezením obsahu norem) 1999 – zavedení směrnice 95/16/ES v ČR - schválení ČSN Bezpečnostní předpisy pro konstrukci a montáž výtahů. Zřizování výtahů ve stávajících budovách - schválení ČSN Bezpečnostní předpisy pro konstrukci a montáž výtahů. Zřizování výtahů ve stávajících budovách - zavedení všech harmonizovaných norem ke směrnici - zavedení všech harmonizovaných norem ke směrnici - revize ČSN , ČSN revize ČSN , ČSN

SOUČASNOST UVP ČR vypracovala do této doby návrhy: UVP ČR vypracovala do této doby návrhy: českých verzí platných harmonizovaných norem, včetně jejich doplňků (celkem 20) českých verzí platných harmonizovaných norem, včetně jejich doplňků (celkem 20) národní přílohy k bezp. normě SNEL EN Bezpečnostní předpisy pro konstrukci a montáž výtahů – Existující výtahy – Část 80: Předpisy pro zvyšování bezpečnosti výtahů pro dopravu osob nebo osob a nákladů národní přílohy k bezp. normě SNEL EN Bezpečnostní předpisy pro konstrukci a montáž výtahů – Existující výtahy – Část 80: Předpisy pro zvyšování bezpečnosti výtahů pro dopravu osob nebo osob a nákladů českých verzí potřebných mezinárodních norem (13) českých verzí potřebných mezinárodních norem (13) čistých národních norem (15) čistých národních norem (15)

SOUČASNOST ČSN Bezpečnostní předpisy pro konstrukci a montáž výtahů – Zvláštní úpravy výtahů určených pro dopravu osob nebo osob a nákladů – Evakuační výtahy ČSN Bezpečnostní předpisy pro konstrukci a montáž výtahů – Zvláštní úpravy výtahů určených pro dopravu osob nebo osob a nákladů – Evakuační výtahy ČSN Bezpečnostní předpisy pro konstrukci a montáž výtahů – Nejvyšší povolené hodnoty hladin emisního akustického tlaku výtahů a stavebního řešení zaměřená proti šíření hluku výtahů v nových stavbách ČSN Bezpečnostní předpisy pro konstrukci a montáž výtahů – Nejvyšší povolené hodnoty hladin emisního akustického tlaku výtahů a stavebního řešení zaměřená proti šíření hluku výtahů v nových stavbách

SOUČASNOST UVP ČR má zastoupení v Radě pro technickou normalizaci zřízené ÚNMZ, jako národní autoritou v oblasti TN má zastoupení v Radě pro technickou normalizaci zřízené ÚNMZ, jako národní autoritou v oblasti TN vede Technickou normalizační komisi č. 107 pro výtahy vede Technickou normalizační komisi č. 107 pro výtahy má přiznán statut Centra technické normalizace v oblasti výtahového průmyslu a dopravy na laně – vypracovává všechny návrhy ČSN oboru má přiznán statut Centra technické normalizace v oblasti výtahového průmyslu a dopravy na laně – vypracovává všechny návrhy ČSN oboru

SOUČASNOST zajišťuje mezinárodní spolupráci v CEN/TC 10, CEN/TC 242 a ISO/TC 178, včetně stanovisek k základním návrhům evropských norem zajišťuje mezinárodní spolupráci v CEN/TC 10, CEN/TC 242 a ISO/TC 178, včetně stanovisek k základním návrhům evropských norem podílí se na koordinaci stanovisek za ČR k dokumentům výtahového průmyslu vypracovaným podílí se na koordinaci stanovisek za ČR k dokumentům výtahového průmyslu vypracovaným - Evropskou komisí - Evropskou komisí - WG při Stálé komisi ke směrnici 95/16/ES - WG při Stálé komisi ke směrnici 95/16/ES - Výkladovou komisí Notified bodies NB-L - Výkladovou komisí Notified bodies NB-L

SOUČASNOST zajišťuje vypracování národních stanovisek ke konstrukčním a procesním záležitostem vázaným na předběžný souhlas členských států podle směrnice 95/16/ES - tato národní stanoviska jsou uveřejněna v ČSN zajišťuje vypracování národních stanovisek ke konstrukčním a procesním záležitostem vázaným na předběžný souhlas členských států podle směrnice 95/16/ES - tato národní stanoviska jsou uveřejněna v ČSN zajišťuje vypracování všech analytických dokumentů vztahujících se k výtahovému průmyslu, které vycházejí z ČSN zajišťuje vypracování všech analytických dokumentů vztahujících se k výtahovému průmyslu, které vycházejí z ČSN

Děkuji za pozornost