Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast: Marketingový mix hotelových a restauračních služeb Název vyučovací oblasti: Služby v hotelnictví.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávací oblast: Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:
Advertisements

Hotelnictví a turismus 3. tisíciletí
Vzdělávací oblast: Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:Marketing a řízení hotelu Název vyučovací oblasti: Marketingový výzkum Ročník / obor studia:III.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:Marketing a řízení hotelu Název vyučovací oblasti: Marketingové řízení Ročník / obor studia:III.
Vzdělávací oblast: Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:Marketing a řízení hotelu Název vyučovací oblasti: Marketingový Informační systém Ročník / obor.
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:Marketing a řízení hotelu Název vyučovací oblasti: Marketingový plán hotelu Ročník / obor studia:III.
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
TECHNICKÝ ÚSEK HOTELU Náplň vedoucích pracovníků
Vzdělávací oblast: Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:
Ubytovací zařízení Střední odborná škola Otrokovice
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast: Marketingový mix hotelových a restauračních sužeb Název vyučovací oblasti: Publicita v hotelnictví.
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast: Marketingový mix hotelových a restauračních sužeb Název vyučovací oblasti: Cena hotelových služeb.
Vzdělávací oblast:Odborné vzdělávání Tematická oblast:Nápojová gastronomie Název vyučovací oblasti: Suroviny pro výrobu piva Ročník / obor studia:2. a.
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast: Marketingový mix hotelových a restauračních sužeb Název vyučovací oblasti: Distribuční cesty.
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:Marketing a řízení hotelu Název vyučovací oblasti: Marketingové strategie Ročník / obor studia:III..
Materiálně-technické podmínky poskytování stravovacích služeb Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona : III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_13.
Vzdělávací oblast: Ekonomické vzdělávání Tematická oblast: Marketingový mix hotelových a restauračních sužeb Název vyučovací oblasti: Package, Programming.
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast: Marketingový mix hotelových a restauračních sužeb Název vyučovací oblasti: Služby a jejich členění.
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast: Marketingový mix hotelových a restauračních sužeb Název vyučovací oblasti: Kvalita služeb Ročník.
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:Management a řízení hotelu Název vyučovací oblasti:Managerské funkce Ročník / obor studia:IV.
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:Podnik a podnikání Název vyučovací oblasti:Zánik a zrušení podniku Ročník / obor studia:II. –
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast: Marketingový mix hotelových a restauračních sužeb Název vyučovací oblasti: Reklama a reklamní.
Vzdělávací oblast:Odborné vzdělávání Tematická oblast: Marketingový mix hotelových a restauračních sužeb Název vyučovací oblasti: Marketing a marketingový.
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:Management a řízení hotelu Název vyučovací oblasti:Organizační struktury Ročník / obor studia:IV.
Vzdělávací oblast: Ekonomické vzdělávání Tematická oblast: Podnik a podnikání Název vyučovací oblasti: Podnik Ročník / obor studia: II. – III. r./ Hotelnictví.
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast: Marketingový mix hotelových a restauračních sužeb Název vyučovací oblasti: Public Relations v.
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast: Marketingový mix hotelových a restauračních sužeb Název vyučovací oblasti: Komunikační (propagační)
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:Ekonomika pro kuchaře Název vyučovací oblasti: Národní hospodářství Ročník / obor studia:I. –
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Vzdělávací oblast: Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:
Výkladová prezentace pro podporu výkladu učitele.
Ekonomické vzdělávání Tematická oblast: Podnik a podnikání
Organizační struktura hotelu
Management a řízení hotelu
Ekonomické vzdělávání I. – III. r./Kuchař - číšník
Vzdělávací oblast: Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:
Rozhodování jako manažerská funkce
Živnostenský zákon a rejstřík II. – III. r./ Hotelnictví a turismus
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Ekonomické vzdělávání Tematická oblast: Podnik a podnikání
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Ekonomické vzdělávání Tematická oblast: Podnik a podnikání
Ostatní nástroje marketingového mixu služeb
Hospodářská politika státu
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Formy lázeňských pobytů a lázeňské péče
Marketingový mix hotelových a restauračních sužeb
Vzdělávací oblast: Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Klasifikace hotelů a ubytovacích zařízení
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
II. – III. r./ Hotelnictví a turismus
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Materiálně-technické podmínky poskytování stravovacích služeb
Vzdělávací oblast: Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:
Marketingový mix hotelových a restauračních sužeb
Vzdělávací oblast: Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:
Ekonomické vzdělávání I. – III. r./Kuchař - číšník
Management a řízení hotelu
Vzdělávací oblast: Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:
Marketingový mix hotelových a restauračních sužeb
Recepce Zařaďte služby: rezervace pokojů, přidělování pokojů, směnárenské služby, inkaso za ubytování, podávání informací, čištění obuvi, předávání pošty,
Vzdělávací oblast: Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:
Transkript prezentace:

Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast: Marketingový mix hotelových a restauračních služeb Název vyučovací oblasti: Služby v hotelnictví Ročník / obor studia: IV. ročník / Hotelnictví a turismus Vypracoval:Ing. Kovač Lukáš Škola: Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb, Litoměřice (do – SŠHGS) Ověřeno : I. a II. pololetí šk. r. 2012/2013 DUM 563 Klíčová slova: Služba, hotelnictví, Front Office, Back Office, Housekeeping, Outsourcing. Anotace: Výkladová prezentace pro podporu výkladu učitele pro téma: služby v hotelnictví.

Služby v hotelnictví

V oblasti hotelnictví rozumíme pod tímto pojmem základní produkt, který poskytují ubytovací zařízení a ostatní dodavatelé spojení s ubytovacími službami. V hotelnictví mohou být služby poskytovány jako: komplex služeb (ubytovací, stravovací, společenskozábavní, doplňkové) nebo jen některé kombinace (ubytování, stravování), jednotlivé služby ubytovací - např. hotel může poskytovat pouze ubytovací služby a ostatní služby, např. stravovací, si může nechat zajišťovat dodavatelsky.

Rozdělení služeb v hotelnictví podle významu spotřeby: základní –ubytování, stravování, společensko-zábavní, kongresové (dle typu ubytovacího zařízení) doplňkové –služby komplementární (doprovodné) s ubytováním: fittness, wellness, prodej suvenýrů, apod.

Rozdělení služeb v hotelnictví podle úseku ubytovacího zařízení, kde byly poskytnuty: služby Front Office rezervace (ubytování, stravování, doplňkových služeb), halové služby (služby bagážistů, vozmistra, hotelového vrátného), registrace hostů (check in, check out), informační služby, sekretářské a kongresové služby, směnárenská činnost, zajištění placených a mimořádných služeb pro hosty v průběhu jejich pobytu, doplňkovou prodejní činnost.

Rozdělení služeb v hotelnictví podle úseku ubytovacího zařízení, kde byly poskytnuty: služby Back Office na úseku housekeepingu –služby spojené s ubytováním (úklid, výměna ložního prádla, apod.) –praní prádla, žehlení, drobné opravy prádla, –zajištění hlídání a programu pro děti (dle typu ubyt. zařízení). na úseku technickém –provoz služeb v oblasti fitness, wellness, kosmetika, apod., –drobné opravy v průběhu ubytování hosta,

Rozdělení služeb v hotelnictví podle úseku ubytovacího zařízení, kde byly poskytnuty: služby F&B stravovací služby, room servis, cateringové služby.

Rozdělení služeb v hotelnictví podle úseku ubytovacího zařízení, kde byly poskytnuty: služby poskytované externími dodavateli (outsorcingové služby) –doprava, –ostraha, –prodejní činnost v odbytové části hotelu.

Kontrolní otázky: 1.Vysvětlete jakým způsobem mohou být poskytovány služby v hotelnictví? 2.Jaké služby patří mezi služby základní a jaké mezi doplňkové? 3.Jaké služby mohou být poskytnuty zákazníkovi dle jednotlivých úseků hotelu?

Použitá literatura KYNCLOVÁ, Jaroslava a Eva KARÁSKOVÁ. Marketing a management: pro střední a vyšší hotelové školy. 1. vyd. Praha: Fortuna, 2009, 152 s. ISBN INDROVÁ, Jarmila. Hotelový management: (vybrané kapitoly). Vyd. 1. Praha: Vysoká škola ekonomická, 1996, 138 s. ISBN KŘÍŽEK, Felix a Josef NEUFUS. Moderní hotelový management: nejnovější poznatky a trendy v řízení hotelů : komplexní informace o hotelovém provozu a jeho organizaci : optimalizace provozu s ohledem na ekologii a etiku : případové studie a příklady. 1. vyd. Praha: Grada, 2011, 195 s. ISBN