Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Marketingový mix hotelových a restauračních sužeb

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Marketingový mix hotelových a restauračních sužeb"— Transkript prezentace:

1 Marketingový mix hotelových a restauračních sužeb
Vzdělávací oblast: Ekonomické vzdělávání Tematická oblast: Marketingový mix hotelových a restauračních sužeb Název vyučovací oblasti:  Osobní prodej Ročník / obor studia: IV. ročník / Hotelnictví a turismus Vypracoval: Ing. Kovač Lukáš Škola: Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb, Litoměřice (do – SŠHGS) Ověřeno : I. a II. pololetí šk. r. 2012/2013 DUM 575 Klíčová slova: Osobní prodej, kontakt se zákazníkem, prodej. Anotace: Odborná prezentace pro podporu výkladu učitele na téma – Osobní prodej.

2 Osobní prodej

3 Osobní prodej Osobní prodej je formou osobní komunikace.
Představuje slovní konverzaci v přímém kontaktu či po telefonu, s potencionálním zákazníkem. Zdroj obrázku:

4 Kategorie osobního prodeje
Terénní osobní prodej Je realizován mimo zařízení s přímým kontaktem se zákazníkem, Je to nejdražší způsob prodeje – náklady na pracovníka, propagační materiály. Zdroj obrázku:

5 Kategorie osobního prodeje
Telefonický osobní prodej, Nahrazuje přímý osobní prodej, Je možné jej napojit na rezervační systém, při řešení rezervace dochází k up – sellingu služeb. Zdroj obrázku:

6 Kategorie osobního prodeje
Osobní prodej vnitřní. Je realizováno uvnitř organizace se snahou zvýšení průměrné útraty zákazníků, Ověřování spokojenosti, prodej dodatečných služeb. Zdroj obrázku:

7 Proces osobního prodeje
Samotný proces osobního prodeje zahrnuje: vyhledávání a posuzování potencionálních zákazníků, příprava na jednání, shromažďování a ověřování informací, navázání kontaktu s cílem ověřit, zda bude osobní setkání efektivní, vlastní obchodní jednání, zjišťování potřeb, prezentace, reakce na připomínky a uzavření obchodu, prodejní kontakt. Ověřování spokojenosti, poskytování dodatečných služeb.

8 Kontrolní otázky: Co je podstatou osobního prodeje?
Jaké kategorie osobního prodeje rozeznáváme? Na jaké fáze se člení proces osobního prodeje?

9 Použitá literatura KYNCLOVÁ, Jaroslava a Eva KARÁSKOVÁ. Marketing a management: pro střední a vyšší hotelové školy. 1. vyd. Praha: Fortuna, 2009, 152 s. ISBN


Stáhnout ppt "Marketingový mix hotelových a restauračních sužeb"

Podobné prezentace


Reklamy Google