Územní studie silnice II/380 Sokolnice - Čejč Vstupní jednání s obcemi, ORP, úřady územního plánování a stavebními úřady Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Regulační plán Regulační plán v řešené ploše stanoví -podrobné podmínky pro využití pozemků, -pro umístění a prostorové uspořádání staveb, -pro ochranu.
Advertisements

Obsah a pořízení politiky územního rozvoje Politika územního rozvoje -určuje ve stanoveném období požadavky na konkretizaci úkolů územního plánování v.
Přednáška na téma Rozbor udržitelného rozvoje území a vyhodnocení vlivů vyhodnocení vlivů zásad územního rozvoje a územního plánu na udržitelný rozvoj.
Nástroje územního plánování
KONCEPT ÚZEMNÍHO PLÁNU ODOLENA VODA pro veřejné projednání –
NOVÝ ÚZEMNÍ PLÁN LIBEREC
Působnosti obcí na úseku územního plánování od setkání tajemníků obcí Karlovarského kraje KÚKK, ORR, odd. územního plánování, Jana.
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
Proces pořizování územně plánovací dokumentace
Územního plánování na obcích v roce 2007 setkání tajemníků obcí Karlovarského kraje KÚKK, ORR, odd. územního plánování, Jana Kaválková.
POLITIKA ÚZEMNÍHO ROZVOJE
1 Zpráva o uplatňování územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP, Krajský.
ÚSES v Zásadách územního rozvoje JMK
Veřejné projednávání PÚR ČR září  Byl zpracován na základě § 32 zákona č.183/2006 Sb. V souladu s tímto ustanovením: ◦ stanoví republikové.
1 Zadání územního plánu Zadání územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Plzeň, Krajský.
KONFERENCE PROTIPOVODŇOVÁ OCHRANA – PREZENTACE VÝSLEDKŮ PILOTNÍHO PROJEKTU „ATLAS LABE NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE“ Projekt je spolufinancován Evropskou.
? Územní (prostorové) plánování ÚP
Novela stavebního zákona
1 Stavební zákon - účast veřejnosti Jitka Bělohradová.
Cíle územního plánování „vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území soustavným a komplexním řešením účelného využití a prostorového.
Správa stavební 2 Filip Dienstbier, 2010 Nástroje územního plánování Územně plánovací podklady Politika územního rozvoje.
Správní právo 3 Přednáška č. 6 JUDr. Veronika Vlčková
RNDr. Jiří Kocián, RNDr. Josef Glos AGERIS s. r. o. Jeřábkova 5, Brno
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Územně analytické podklady správních obvodů obcí s rozšířenou působností v území Jihomoravského kraje třetí / čtvrtá úplná aktualizace Územně analytické.
Urbanistické středisko Brno, spol. s r.o. + Atelier T-plan, s.r.o.17. června 2014 Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje výjezdní výrobní výbor obce.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Klára Dostálová, náměstkyně pro řízení sekce regionálního rozvoje Ing. Tomáš Sklenář, ředitel odboru územního plánování.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní inženýrství a ÚPD a doprava Podklady ke cvičení Převzato a upraveno dle Zákonů.
Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje seminář pro obce správního území ORP Veselí nad Moravou Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor územního plánování.
Zkušenosti z projednání nové trasy vedení 400 kV Jiří Steinbauer ELEKTROTRANS, a.s. Konference Palác Žofín
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s úřady územního plánování Územně analytické podklady obcí Třetí úplná aktualizace Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s úřady územního plánování.
NOVELA ZÁKONA Č. 334/1992 SB., O OCHRANĚ ZEMĚDĚLSKÉHO PŮDNÍHO FONDU
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Vodní režim krajiny v územním plánování Petr Birklen AOPK ČR.
Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje seminář pro úřady územního plánování a stavební úřady – 2. část správní území ORP Moravský Krumlov a ORP Znojmo.
Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje seminář pro úřady územního plánování a stavební úřady – 1. část Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor.
Stanoviska a vyjádření krajského úřadu po novele stavebního zákona zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění.
1 Možnosti omezení vlastnických práv v ÚPD Možnosti omezení vlastnických práv v ÚPD Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního.
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo ORP Pelhřimov Jihlava.
Porada pro ÚÚP dne Poznatky z oblasti ÚPČ Ing. Gabriela Šípková Krajský úřad Libereckého kraje Odbor územního plánování a stavebního řádu.
PÚR – aktualizace č. 1 SOB6 – Krušné hory Důvody vymezení Rozvíjet rekreační potenciál pro ČR (Sasko) Omezit zvýšenou míru znečištění životního prostředí.
Koordinace územních plánů a pozemkových úprav Ing. Jan Kaiser – Státní pozemkový úřad – Pobočka Domažlice.
ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY 3. ÚPLNÁ AKTUALIZACE ODBOR ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ A STAVEBNÍHO ŘÁDU KÚ ÚK.
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo ORP JIHLAVA Jihlava.
ZÚR JMK a ÚP seminář pro projektanty a pořizovatele ( dotazy )
Územní studie Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje
Vybrané metodické pokyny k územním studiím
Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje
Lhůta pro pořízení územní studie
Pořizovatelská praxe stanoviska dotčených orgánů
Územní studie silnice II/416 Žatčany – Slavkov u Brna
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje
ZÚR JMK zásady pro aplikaci Krajský úřad Jihomoravského kraje seminář
Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje
ZÚR JMK a ÚP seminář pro projektanty a pořizovatele
Pořizovatelská praxe Poznámky k pořizování územně plánovací dokumentace: Problematika zastavěnosti pozemku, indexu zastavěnosti Územní studie – konzultace,
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Územně analytické podklady Informace z metodické porady MMR s krajskými úřady ke 2. aktualizaci ÚAP obcí porada KrÚ JMK s ÚÚP JMK
Setkání se starosty obcí Karlovarského kraje Téma: Novela stavebního zákona v oblasti územního plánování s účinností od VÝBĚR.
Quo vadis, územní studie krajiny?
územního plánování na obcích v roce 2007
Evidence závazných stanovisek – webová aplikace
Územní systém ekologické stability (ÚSES) krajina v územním plánování Informace z metodické porady MŽP s krajskými úřady porada KrÚ JMK s ÚÚP JMK
ZÁSADY ÚZEMNÍHO ROZVOJE PLZEŇSKÉHO KRAJE
Obsah územně plánovacích podkladů
Územně analytické podklady
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2012
Aktualizace ZÚR PK Krajský úřad Plzeňského kraje
Veřejná beseda nad návrhem Územního plánu Mariánské Lázně
Transkript prezentace:

Územní studie silnice II/380 Sokolnice - Čejč Vstupní jednání s obcemi, ORP, úřady územního plánování a stavebními úřady Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 21. února 2012

Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 21. února 2012 Dopravní infrastruktury Technické infrastruktury Výroby Ú SES Územních rezerv ZÚR JMK v ymezují plochy a koridory:

Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 21. února 2012 Územní studie dle ZÚR JMK ZÚR JMK stanovují potřebu zpracování 8 územních studií na území kraje.

Vydané ZÚR JMK ukládají ve vybraných plochách a koridorech prověření změn jejich využití územní studií. Jedná se o 8 územních studií. Zadavatelem je JMK, pořizovatelem je odbor územního plánování a stavebního řádu KrÚ JMK. 1 – ÚS vymezení cílových charakteristik krajiny – dokončena 2 – ÚS rozvoje rekreace v širším prostoru Baťova kanálu 3 – ÚS vymezení sídelní struktury JMK – rozpracována 2. etapa 4 – ÚS prověření železniční tratě Brno - Česká Třebová 5 – ÚS propojení silnic R52 a I/53 s D2 – připravuje se výběrové řízení 6 – ÚS silnice II/416 Žatčany – Slavkov u Brna - zahájena 7 – ÚS rozvoje lázeňství Pasohlávky 8 – ÚS silnice II/380 Sokolnice - Čejč - zahájena Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 21. února 2012 Územní studie dle ZÚR JMK

Při územně plánovací činnosti: - pořízená a zaevidovaná ÚS bude sloužit jako podklad pro aktualizaci ZÚR, z této aktualizace vyplynou případné požadavky pro ÚPD (či jejich změny) dotčených obcí Při rozhodování v území: - pořízená a zaevidovaná ÚS je územně plánovacím podkladem Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 21. února 2012 Aplikace požadavků na prověření území ÚS

V prosinci 2011 proběhla výběrová řízení na 3 územní studie. Výběr zhotovitelů schválila RJMK v prosinci 2011, budou zpracovávány a dokončeny v roce Jsou to: Územní studie silnice II/416 Žatčany – Slavkov u Brna (usnesení RJMK č /11/R 143) Územní studie silnice II/380 Sokolnice – Čejč (usnesení RJMK č /11/R143) Územní studie prověření variant Křenovické spojky (usnesení RJMK č /11/R143) Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 21. února 2012 Územní studie zahájené

Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 21. února 2012 Zadání územních studií Územní studie silnice II/416 Žatčany – Slavkov u Brna Územní studie silnice II/380 Sokolnice – Čejč - byly zadány v souladu s požadavky ZÚR JMK Územní studie prověření variant Křenovické spojky - byla zadána na základě námitky obce Křenovice uplatněné v rámci projednání ZÚR JMK s veřejností a následné dohody mezi JMK a obcí Křenovice Zadání každé územní studie zahrnuje povinnost zhotovitele projednávat rozpracovanou studii se ­zadavatelem ­obcemi v řešeném území ­dotčenými orgány ­dotčenými správci významné dopravní a technické infrastruktury v území. Práce na územních studiích budou vzájemně koordinovány.

8 Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 14. února 2012 Problematika řešení územních studií v ZÚR JMK

Územní studie silnice II/ 380 Sokolnice - Čejč Zhotovitel: Urbanismus, architektura, design - studio, spol. s r.o. Vymezení řešeného území Sokolnice, Telnice, Újezd u Brna - v ORP Šlapanice Moutnice, Nesvačilka, Těšany, Žatčany - v ORP Židlochovice Borkovany, Kašnice, Klobouky u Brna, Krumvíř – v ORP Hustopeče Hovorany – v ORP Kyjov Čejč, Terezín – v ORP Hodonín Území studie bude řešena ve dvou etapách - 1. etapou budou průzkumy a rozbory, 2. etapou bude návrhová část. Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 21. února 2012

Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 21. února 2012 Územní studie silnice II/380 Sokolnice – Čejč

Územní studie silnice II/ 380 Sokolnice - Čejč Obsah Prověření koridoru pro optimální vedení silnice II/380. Cílem je zlepšení dopravní situace a úrovně životního prostředí v zahrnutém území a v zastavěných částech dotčených sídel a získání podkladu pro koordinaci jednotlivých ÚPD. Zhotovitel bude vycházet ze ZÚR JMK a v případě nutnosti navrhne a zhodnotí variantní řešení úseků silnice nebo využití území. Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 21. února 2012

Územní studie silnice II/380 Sokolnice - Čejč Silnice II/380 - původně silnice I/51 - před vznikem krajů účelově přeřazena na silnici II. tř. - v dohodě ke zpracování Generelu dopravy JMK (2005) - souhlas MD s budoucím převedením zpět na silnici I. tř. - ve stanovisku MD k návrhu ZUR (2011) změněno a zamítnuto - tvoří dopravní páteř území východně od dálnice D2 - je paralelním tranzitním tahem k D2 - je základem rozvojové osy Brno - Klobouky - Hodonín - nutno nově řešit jako tah silnic II. tř. Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 21. února 2012

Územní studie silnice II/380 Sokolnice - Čejč Výstupem územní studie bude návrh uceleného homogenizovaného tahu II/380 * ve stávající trase * ve stávající stopě s místními úpravami trasy * v návrhu přeložek (obchvatů) * v koridoru územních rezerv Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 21. února 2012

Územní studie silnice II/380 Sokolnice - Čejč Intenzity dopravy (roční průměr za 24 hod ) v řešeném úseku - od 2942/634 (počet vozidel celkem/těžkých) - do 8525/1390 (počet vozidel celkem/těžkých) - podíl těžkých nákladních vozidel až 20% Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 21. února 2012

Územní studie silnice II/380 Sokolnice - Čejč V současné době probíhá etapa Průzkumy a rozbory, je nutné zajistit korektní vstupy pro zpracovatele – informace o území. Podklady pro doplnění průzkumů a rozborů Záměry v území – obce, ORP, … Problémy v území Pozemkové úpravy Ochrana přírodních a kulturních hodnot v území Náměty řešení Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 21. února 2012