Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Operační program Praha - Adaptabilita Možnosti čerpání z ESF v.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Advertisements

Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Evropský sociální fond v ČR
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Lidské zdroje a zaměstnanost
Projekty financované ze zdrojů ESF a aktivity CEVAP-a Zuzana Španerová Centrum vzdělávání a poradenství.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
Program konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Evropský sociální fond v ČR
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Operační program Rozvoj lidských zdrojů (OP RLZ).
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Operační program Praha – Adaptabilita Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení Evropského sociálního fondu Zhodnocení 3.2.
Operační programy Praha OP Praha Adaptabilita OP Praha Konkurenceschopnost.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013) Jihlava, 18. června 2007.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Zhodnocení realizace JPD 3, možnosti podpory z ESF v dalším období Konference Inovace ve vzdělávání – vzdělávání o inovacích Praha, Ing. Světlana.
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR Iniciativa Společenství.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Informace o zahájení realizace operačních programů Cíle 1 OP RLZ - Aktuální stav MV RPS, 12. ledna 2005 Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor řízení.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST Podpora rovných příležitostí žen a mužů v Operačním programu Zaměstnanost Jihlava.
OP VVV. Aktuální stav OP VVV byla finální verze OP VVV po vypořádání připomínek znovu předložena Evropské komisi zaslán programový.
Individuální projekty MZ Globální granty Porada hlavních sester ČR Lékařský dům.
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Mgr. Jitka Baťková Odbor přípravy OP VVV.
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
OPERAČNÍ PROGRAM PRAHA - ADAPTABILITA PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI MAGISTRÁT HL. M. PRAHY, MARIÁNSKÉ NÁM. 2, PRAHA 1 7. PROSINCE 2015 EVROPSKÝ.
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
OBSAH Představení OP Praha Prioritní osa 3 Oblasti podpory – specifické cíle Výzvy Kontakty.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
Konference „Další profesní vzdělávání“ Pardubice 26. září 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Evropské strukturální fondy v České republice v období 2007.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Závěrečná konference OPPA a OPPK PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální rozvoj.
Využívání Evropského sociálního fondu v oblasti vzdělávání v letech Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR Schola Nova, Praha
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
Možnosti podpory celoživotního učení v programech financovaných Evropskou unií Ing. Marek Mora Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 10. května.
OPERA Č NÍ PROGRAM VZD Ě LÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
Integrovaný regionální operační program
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Prioritní osa 3 - výzva č. 25 a 27
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Transkript prezentace:

Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Operační program Praha - Adaptabilita Možnosti čerpání z ESF v hl. m. Praze v programovacím období Seminář k plánování sociálních služeb Velký radniční klub, 4.dubna 2007

Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Reforma Cílů politiky soudržnosti EU Čl. 3-7 Nařízení Rady (ES) č. 1083/2006 Cíl 1 Cíl 2 Cíl 3 Iniciativy ES (Equal, Interreg atd.) Cíl Konvergence Cíl Regionální konkurenceschopnost a zaměstnanost Cíl Evropská územní spolupráce

Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Programové období Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost Operační program Praha - Adaptabilita Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Operační program Rozvoj lidských zdrojů Jednotný programový dokument pro Cíl 3 Operační program Praha - Konkurenceschopnost Jednotný programový dokument pro Cíl

Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Opatření JPD 3  Prioritní osy OPPA Prioritní osa 1 Podpora rozvoje znalostní ekonomiky Prioritní osa 3 Modernizace počátečního vzdělávání Prioritní osa 2 Podpora vstupu na trh práce Opatření 1.1 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Opatření 2.1 Integrace specifických skupin obyvatelstva Opatření 2.2 Sladění rodinného a pracovního života Opatření 2.3 Posílení kapacity poskytovatelů sociálních služeb „Globální grant“ Opatření 3.1 Rozvoj počátečního vzdělání Opatření 3.2 Rozvoj dalšího vzdělání Opatření 4.1 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců Opatření 4.2 Spolupráce výzkumných a vývojových pracovišť s podn. sf. Opatření 4.3 Rozvoj cestovního ruchu

Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Globální a specifické cíle Globální cíl Zvýšení konkurenceschopnosti Prahy posílením adaptability a výkonnosti lidských zdrojů a zlepšením přístupu k zaměstnání pro všechny Specifický cíl 1 Zvýšení profesní mobility a adaptability pracovníků a zaměstnavatelů směřující ke zvýšení kvality a produktivity práce Specifický cíl 3 Zvýšení kvality vzdělávání a odborné přípravy lidí, které odpovídají požadavkům trhu práce Specifický cíl 2 Zlepšení dostupnosti zaměstnání pro znevýhodněné osoby a zvýšení jejich účasti na trhu práce Prioritní osa 1 Podpora rozvoje znalostní ekonomiky Prioritní osa 3 Modernizace počátečního vzdělávání Prioritní osa 2 Podpora vstupu na trh práce

Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy 2. Prioritní osa Podpora vstupu na trh práce  Oblasti podpory  Začleňování znevýhodněných osob  Zvýšení dostupnosti zaměstnání pro uchazeče a zájemce o zaměstnání, osoby ohrožené ztrátou zaměstnání a nečinné osoby  Rozvoj organizací podporujících začleňování znevýhodněných osob  Spolupráce se zaměstnavateli  Podpora rozvoje sociální ekonomiky  Globální grant  Uznatelné cílové skupiny  Znevýhodněné osoby  Nezaměstnaní  Pracovníci v sociálních službách  Poskytovatelé sociálních služeb  Zaměstnavatelé  Příjemci  Nestátní neziskové organizace  Veřejná správa  Podnikatelské subjekty

Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy PO 2: „Podpora vstupu na trh práce“  Začleňování znevýhodněných osob  poskytování sociálních služeb dle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách (sociálně terapeutické dílny, terénní programy, sociální rehabilitace, služby následné péče atd.)  dalších aktivit, které přispívají k integraci znevýhodněných osob  Rozvoj organizací podporujících začleňování znevýhodněných osob  podpora dalšího vzdělávání pracovníků v sociálních službách  rozvoj a inovace metod práce s klienty  podpora organizací související s transformací sociálních služeb  Spolupráce se zaměstnavateli  nové formy zaměstnávání (např. sdílená místa, práce z domova)  podpora pracovního prostředí vstřícného k rodinám (aktivity umožňující návrat na trh práce rodičům pečujícím o děti)  opatření pro podporu rovných šancí pro ženy a muže na trhu práce  Podpora rozvoje sociální ekonomiky  podpora a poradenství při zakládání a zahájení činností subjektů sociální ekonomiky.

Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy 1. Prioritní osa Podpora rozvoje znalostní ekonomiky  Oblasti podpory  Rozvoj a realizace dalšího vzdělávání  Spolupráce podniků a pracovišť vědy a výzkumu  Podpora a poradenství rozvíjející podnikatelské prostředí  Inovace organizace práce  Efektivní veřejná správa města  Uznatelné cílové skupiny  Zaměstnanci  Zájemci o podnikání  Zaměstnavatelé  Sebezaměstnaní  Profesní a zájmová sdružení  Studenti  Příjemci  Podnikatelské subjekty  Veřejná správa  Nestátní neziskové organizace  Profesní a zájmová sdružení  Školy

Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy 3. Prioritní osa Modernizace počátečního vzdělávání  Oblasti podpory  Zkvalitnění vzdělávání na SŠ a VOŠ  Další vzdělávání pedagogických pracovníků a odborných pracovníků ve školství  Rozvoj a zkvalitnění studijních programů na vysokých školách  Podpora žáků a studentů se specifickými vzdělávacími potřebami  Uznatelné cílové skupiny  Žáci  Studenti  Pedagogičtí pracovníci  Odborní pracovníci ve školství  Osoby, které předčasně opustily vzdělávací systém  Příjemci  Školy  Veřejná správa  Nestátní neziskové organizace

Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Základní odlišnosti v zaměření OPPA  Důraz na realizaci dalšího vzdělávání  Zkvalitnění vzdělávání pouze na SŠ a VOŠ  Podpora sociální ekonomiky

Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Rozdělení ESF : ERDF

Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Váhy prioritních os OPPA Rozdělení alokace OPPA mezi jednotlivé prioritní osy

Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Rozpočet OPPA Prioritní osaPříspěvek EU v mil. € Národní zdroje v mil. € Celkové zdroje v mil. € Míra kofinancová ní 1Podpora rozvoje znalostní ekonomiky 41,47,348,785 % 2Podpora vstupu na trh práce 31,65,637,285 % 3Modernizace počátečního vzdělávání 31,65,637,285 % 4Technická pomoc3,70,74,485 % Celkem108,319,2127,585 %

Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Odlišná pravidla revolucievoluci Nejedná se o revoluci v pravidlech, ale o evoluci  Zjednodušení  Zvýšení transparentnosti  Zaměření na efektivitu výdajů  Nové příručky  Nová elektronická žádost (přístup přes web)  Úprava pravidel uznatelnosti nákladů  Projekty až 3leté, výzvy 1 x ročně

Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Postup přípravy OPPA  Projednání vládou ČR  Neformální negociace s Evropskou komisí  Schválení Zastupitelstvem hl. m. Prahy  Schválení vládou ČR  Oficiální předložení Evropské komisi  Schválení OPPA Evropskou komisí  OPPA předložen EK k formálnímu vyjednávání dne 6. března 2007

Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Stav připravenosti OPPA  Aktuální verze OPPA a doplňující informace jsou k dispozici na:  Předpoklad vyhlášení 1. výzvy k předkládání projektů: září 2007

Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Děkuji za pozornost Kontakt: Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Jungmannova 29/ Praha