Údržba Jablunkovských Šancí V roce 2012 zahájila obec Mosty u Jablunkova údržbu Jablunkovských Šancí. S přispěním dotace z Moravskoslezského kraje na sečení.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Co se má bourat? Areál nemocnice Bruntál – demolice objektů.
Advertisements

„Rekonstrukce chodníku podél silnice III/01152(II/474) km 0,000 – 0,222“ Tento projekt byl spolufinancován z rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury.
Pracovní setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje 10. setkání středa 8.října 2008 Radniční sál BOUZOV.
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015 Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor územního plánování a stavebního řádu prosinec 2014.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Kultura a památková péče v Pardubickém kraji v letech
„MEZIMO“ Podpora znevýhodněné mládeže k posílení pracovní integrace, dalšího vzdělávání či odborné přípravy prostřednictvím mezinárodní mobility Projekt.
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám Škola Základní škola Křižany - Žibřidice, okres Liberec, příspěvková organizace Žibřidice 271,
Seminář pro žadatele o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor regionálního rozvoje.
Vypracování národních norem kódování pro český systém DRG číslo projektu CZ2005/017/ Program Evropské Unie Transition Facility pro Českou.
POVODEŇ Povodeň je přechodné výrazné zvýšení hladiny vodních toků nebo jiných povrchových vod, při kterém voda zaplavuje území mimo koryto vodního toku.
Publikace klasifikace zdravotního stavu lesa na bázi TM Landsat pomocí webových služeb jako součást OPRL Ústav pro hospodářskou úpravu lesů Brandýs nad.
PROČ 28. ZÁŘÍ NECHODÍME DO ŠKOLY – projekt ke státnímu svátku Autor : Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Implementace Fondu mikroprojektů v období Ostrava,
VY_32_ INOVACE_ 04_ VLASTIVĚDA 4 Základní škola a Mateřská škola, Potštejn, okres Rychnov nad Kněžnou NADMOŘSKÁ VÝŠKA Autor: Mgr.Renata Viktorinová.
Krizové štáby. Zákon č. 240/2000 Sb., § 14 (1) Hejtman zajišťuje připravenost kraje na řešení krizových situací; ostatní orgány kraje se na této připravenosti.
Interreg V-A Česká republika – PolskoSpolečný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc Kontrola přijatelnosti Nejčastější chyby.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
Prezentace pro jednání představenstva Krajské hospodářské komory Střední Čechy, konaného dne v Brandýse nad Labem – St. Boleslavi.
Rozpočtové určení daní Národní konference VENKOV 2016 Litoměřice 20. – 21. října 2016.
Zelená stuha Možnosti financování projektů obcí MŽP.
Daň z nabytí nemovitých věcí
OBEC PODHRADNÍ LHOTA.
Dotační programy Ústeckého kraje
ČR-test pro 4. třídu první čtvrtletí
Úřad práce České republiky
„Váš kraj, Váš rozpočet“
Státní organizace.
SEMINÁŘ AKTIVNĚ S BESIPEM
Údržba Jablunkovských šancí
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Téma 6: Zdanění příjmů ze závislé činnosti
Cíle Pardubického kraje v oblasti cestovního ruchu
Další perspektiva prohloubení česko-polské přeshraniční spolupráce z pohledu regionů Výroční konference v rámci Operačního programu přeshraniční spolupráce.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Podpora rozvoje dopravy s využitím ROP Střední Morava
Odbor školství mládeže a sportu Oddělení školské ekonomiky
OCHRANA PAMÁTEK Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název projektu: Moderní škola
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Huslenky V obci se nachází evangelický kotel, který byl nedávno rekonstruován a je postavem i ve skanzenu v Rožnově. Historie obce začíná v roce 1949.
MATEMATIKA Poměr, úměra.
EU_32_sada 2_08_PV_Podnebí, podnebné pásy_Duch
Goethe-Institut Praha S knížkou do života (Bookstart) 23. října 2017
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_03_GOTICKE_UMENI Název materiálu:
Jak na strategické plánování v MŠ a ZŠ Přehled o dotací
Věcné učení Bezpečné chování ve škole, při hrách, výletech, koupání
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Aktuální právní úprava činnosti školy a nové úkoly zástupce ředitele
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
Občanské soudní řízení
© 2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV
Základy účetnictví změny rozvahových položek
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_19-07
Pracovní setkání s účetními obcí Zlínského kraje 2017
Kotlíkové dotace v Moravskoslezském kraji
Návykové látky v silničním provozu ( novela zákona 361/2000 Sb. ,) plk
Program na podporu lesních ekosystémů
Svaz měst a obcí RNDr. Ivo Šanc Stakeholder Meeting, Praha,
ÚVODEM… PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZŘIZOVANÝCH LIBERECKÝM KRAJEM 12. prosince 2018 I Liberec.
Autor: Mgr. Kadavá Jana Název: VY_32_INOVACE_3A_01_Ekosystémy
Financování dopravní infrastruktury v letech 2018 – 2021
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
REGIONY ČESKÉ REPUBLIKY
Úvodní informace o Fondu malých projektů
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Vítáme Vás v Luhačovicích
ZVUKY A TÓNY.
Transkript prezentace:

Údržba Jablunkovských Šancí V roce 2012 zahájila obec Mosty u Jablunkova údržbu Jablunkovských Šancí. S přispěním dotace z Moravskoslezského kraje na sečení a vymýcení náletových dřevin se území podařilo vyčistit. V roce 2014 za přispění Moravskoslezského kraje byl v I. etapě projektu proveden chodník ze zátěžového trávníku a spojovací stezka z lomového kamene. Z vlastních prostředků obce byl vytvořen spojovací dřevěný můstek pro pěší návštěvníky hradeb z důvodu bezpečnějšího a snazšího pohybu po valech. V letošním roce 2015 jsme požádali Krajský úřad opět o dotaci na údržbu a pokračovali II. etapou, ve které byl zhotoven chodník po obvodu jižní pěticípé hvězdy. II. etapa byla zahájena na základě smlouvy o dílo s Tomášem Kantorem, Osůvky 76 ze dne Staveniště bylo předáno , stavba byla předána na základě protokolu o předání ze dne V průběhu stavby byl veden archeologický dohled pracovníky Těšínského muzea Český Těšín. Kontrolních dní se zúčastňovali zástupci Národního památkového úřadu a MěÚ Jablunkov. Doufáme, že se nám podaří i v následujících letech pokračovat v zahájené údržbě Jablunkovských Šancí. Opět se pokusíme požádat o dotaci na rok 2016 v Programu obnovy kulturních památek a památkově chráněných nemovitostí v Moravskoslezském kraji a doufáme, že budeme úspěšní. Hledáme i další možnosti jak naši jedinou kulturní památku v obci zatraktivnit. V rámci přeshraniční spolupráce ČR-SR jsme se zúčastnili jednání v Žilině na krajském úřadě. A společně s městem Čadca budeme podávat žádost v projektu v rámci INTERREG SR – ČR 2014 – 2020.

Od historie po současnost První zmínky: r Historická země: Slezsko Vyřazení z pevnostního systému r Odkoupení pevnosti obcí roku 1890 Kulturní památkou od Od vyřazení fortifikace chátrání areálu, zarůstání náletovou zelení Od roku 2012 se obec Mosty u Jablunkova za přispění Moravskoslezského kraje snaží o záchranu této mimořádné kulturní památky

Záchrana Jablunkovských Šancí Žádost obce o poskytnutí dotace byla úspěšná a následně byla sepsána S M L O U V A o poskytnutí dotace z rozpočtu Moravskoslezského kraje na neinvestiční dotaci v maximální výši 50% celkových skutečně vynaložených uznatelných nákladů na realizaci projektu ev. č. 08/OKP15 s názvem „Jablunkovské Šance - záchrana památky“. Skutečná výše použité dotace činí: ,- Kč.

Jablunkovské Šance Úprava chodníků /II. etapa/ Do areálu Jablunkovských Šancí se můžete dostat cestičkou od kapličky na Šancích až ke kamennému chodníku, který byl vybudován v minulém roce. Nebo od autobusové točny na Šancích cestou přes dřevěný můstek. Areál jablunkovských Šancí se rozkládá na ploše m2 a celý je prohlášen za nemovitou kulturní památku, č. rejstříku / I tato II. etapa stála hodně úsilí přesvědčit památkáře, archeology a dotčené orgány, že jsme se vydali správnou cestou. Výsledkem je, že se nyní můžete projít po jižní pěticípé hvězdě po opravených chodnících, posedět na lavičkách a kochat se výhledy do okolí. Kolem nebezpečných částí chodníku, které se přibližují kamenným valům, je instalováno dřevěné zábradlí. Milovníci zvířat mají jedinečnou možnost projít celý areál za přítomnosti stáda ovcí a koz, které nám mimo jiné slouží jako živé sekačky trávy a tím obec ušetří nemalé finanční prostředky vynakládané na kosení. Rovněž se nám v letošním roce 2015 podařilo dojednat rozšíření spojovacího kamenného chodníku v nejužším místě k mostku na šířku 90 cm. A tím bude areál lépe přístupný lidem imobilním a maminkám s kočárky.

Vítejte na prohlídce Jablunkovských Šancí / II.etapa/ Pohled k Uherské bráně a na vyčištěné území od náletových dřevin Po obvodu zabezpečenou cestičkou

Pohledy do krajiny Na Jablunkovský průsmyk A na Slovensko

Mezi stádem ovcí a koz Nemusíte se jich bát, jsou na návštěvníky zvyklé.

Cestou můžete obdivovat krásu přírody

Obec Mosty u Jablunkova Vám přeje krásný výlet a nezapomenutelné zážitky.