Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Seminář pro žadatele Výzva č. 58/2015 2.3.1 Fyzická revitalizace území 2. února 2015 Olomouc.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Advertisements

1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Litovel
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Dřevohostice
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Prioritní osa 2: Rozvoj městských a venkovských oblastí.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Volnočasové projekty a EU financování
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Zlín, 8. září 2009.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Typy projektů realizovaných v rámci Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod 2007–2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Olomouc, 2. září 2009.
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
AKTUALITY O REALIZACI ROP SČ 13/08/2009 Příbram JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Olomouc Zlín Informace o vyhlášené Výzvě č. 40/2013.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
01  PF02-12 Podprogram na podporu obnovy venkova  PF03-12 Podprogram podpory předprojektové přípravy projektů regenerace brownfields ve ZK  PF04-12.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Vyhlášené oblasti podpory a doporučení pro zpracování projektů výzva č. 06/ května 2008 Olomouc.
Postup realizace ROP Střední Morava Konference samospráv Olomouckého kraje Olomouc 27. února 2012.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Seminář pro žadatele Výzva č. 32/ Fyzická revitalizace území 22. ledna 2013 Olomouc.
Podpora obcí s rozšířenou působností z ROP Střední Morava v programovém období Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
IPRM Kladno-Kročehlavy Aktuální stav realizace IPRM
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Kotlíkové dotace v Olomouckém kraji Bc. Pavel Šoltys, DiS
Národní dotační programy
Snídaně starostů , Jedlí
Integrovaný regionální operační program
Dotační program vodohospodářské infrastruktury
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Vyhlášené oblasti/podoblasti podpory výzva č. 02/
Regionální operační program NUTS II Jihozápad 2007 – 2013
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Další výzvy ve Specifickém cíli 3.3 IROP Regulační plány
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
odbor politiky bydlení
Besip Zlínského kraje Zlín,
16., 21. a , 9:00 Krajský úřad Ústeckého kraje
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
PODPORA BEZPEČNÉ A EKOLOGICKÉ DOPRAVY
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Pracovní skupina Parkoviště P+R
Aktuální dotační příležitosti IROP
Obec Sibřina Plán investičních a provozních záměrů obce 2018 – 2022
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Regenerace sídlišť Regenerace sídlišť Úprava veřejných prostranství
Informace o vyhlášených výzvách
Transkript prezentace:

Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Seminář pro žadatele Výzva č. 58/ Fyzická revitalizace území 2. února 2015 Olomouc 3. února 2015 Zlín

Výzva č. 58/ Fyzická revitalizace území Vyhlášení výzvy: Ukončení výzvy: do 12:00 hod Finanční alokace pro výzvu:200 mil. Kč Minimální výše dotace/1 projekt:2 mil. Kč Maximální výše dotace/1 projekt:10 mil. Kč Maximální výše dotace (Benefit):85% ze způsobilých výdajů Reálná výše dotace (FEA):70% ze způsobilých výdajů Výše dotace proplacené v rámci závěrečné ŽoP se bude odvíjet od zůstatkové alokace ROP SM. Minimální zaručený podíl dotace dle skutečně vynaložených způsobilých výdajů bude činit 50%.

2.3.1 Fyzická revitalizace území Oprávnění žadatelé:  kraje podle zákona č. 129/2000 Sb.  obce s více než 500 obyvateli a méně než obyvateli  dobrovolné svazky obcí  organizace zřizované nebo zakládané kraji a obcemi  nestátní neziskové organizace spolky (dříve občanská sdružení), ústav podle o.z. obecně prospěšné společnosti církevní právnické osoby nadace  školské právnické osoby

2.3.1 Fyzická revitalizace území Aktivity: 1.Transformace neefektivně využívaných urbanizovaných ploch na nové využití ucelené řešení revitalizace městských a obecních částí, jader vč. památkových objektů (bez převažující vazby na cestovní ruch) výstavba parkovacích ploch POUZE ve vazbě na řešení uceleného území, občanské vybavení a veřejná prostranství

2.3.1 Fyzická revitalizace území Aktivity: 2. Hrubé terénní úpravy a úpravy veřejných prostranství vč. výsadby okrasné zeleně ucelené řešení s cílem revitalizace náměstí, parků a dalších veřejných prostranství vč. veřejné zeleně, vedoucí k obnovení funkce regenerovaných ploch k veřejnému využití lze podpořit výstavbu parkovacích ploch POUZE ve vazbě na řešení uceleného území, občanské vybavení a veřejná prostranství

2.3.1 Fyzická revitalizace území Aktivity: 3. Přeložky a výstavba technického a dalšího vybavení území, obnova a výstavba infrastruktury a místních a účelových obslužných komunikací stavební úpravy stávajících místních a účelových komunikací, příp. výstavba nových, POUZE ve vazbě na občanské vybavení a veřejná prostranství přeložky technické infrastruktury území v souvislosti se stavební úpravou/výstavbou místních a účelových komunikací POUZE v návaznosti na výše uvedené aktivity stavební úpravy a výstavba chodníků, pěších zón, pod/nadchodů, vč. značení a úprav pro tělesně postižené, veřejného osvětlení, zeleně a mobiliáře, POUZE v návaznosti na výše uvedené aktivity

2.3.1 Fyzická revitalizace území Aktivity: 4. Odstranění nevyužitých staveb a ekologických zátěží odstranění nevyužitých staveb z důvodu ochrany životního prostředí, ochrany zdraví a bezpečnosti obyvatel a požární bezpečnosti odstranění ekologických zátěží v případě, že se nejedná o závažnou ekologickou zátěž POUZE za podmínky, že žadatel o dotaci není původcem kontaminace nebo původce již neexistuje

2.3.1 Fyzická revitalizace území Nezbytné podmínky:  POUZE revitalizace UCELENÉHO území spočívající v řešení VEŘEJNÝCH PROSTRANSTVÍ v obci s výskytem  občanského vybavení  služeb (obchody, restaurace, apod.)  dopravních terminálů/zastávek veřejné dopravy Ucelené území = na sebe navazující plochy (lze uznat i dříve realizovanou investici) Veřejná prostranství = všechna náměstí, ulice, tržiště, chodníky, veřejná zeleň, parky a další prostory přístupné každému bez omezení, sloužící obecnému užívání bez ohledu na vlastnictví k tomuto prostoru (zákon č. 128/2000 Sb., o obcích) Občanské vybavení = stavby, zařízení a pozemky sloužící např. pro vzdělávání a východu, sociální služby a péči o rodiny, zdravotní služby, kulturu, veřejnou správu, ochranu obyvatelstva (zákon č. 183/2006 Sb. o územním plánování a stavebním řádu)

2.3.1 Fyzická revitalizace území Nezbytné podmínky:  nevhodné budou např. nesouvislé úseky místních komunikací, vybrané nesouvislé (na sebe nenavazující) části náměstí, chodníky v rodinných zástavbách bez výskytu služeb, občanské vybavenosti, apod.  nevhodné jsou aktivity zaměřené pouze na opravy a údržbu výše zmíněné infrastruktury  NELZE - stavební úpravy/výstavba silnic II. a III. třídy  neuznatelné náklady jsou ty, které se přímo neváží k podoblasti podpory 2.3.1: vjezdy do dvorů rodinných domů vodovod a splašková komunikace (pokud se nejedná o přípojku/vyvolanou investici) komunikace I., II., III. třídy

2.3.1 Fyzická revitalizace území Nezbytné podmínky:  mapový podklad (ve vhodném měřítku vč. srozumitelné legendy): musí být součástí příloh projektové žádosti musí být vyznačen a popsán výskyt občanské vybavenosti/ služeb, příp. zastávek veřejné dopravy  NESPLNĚNÍ kritéria formálních náležitostí v případě, že: mapový doklad není součástí příloh projektové žádosti v mapovém podkladu není vyznačen výskyt občanské vybavenosti, služeb, zastávek veřejné dopravy, dopravních terminálů, apod.

Vzor mapového podkladu (varianty řešení místních komunikací/chodníků/zeleně) Děkuji za pozornost.

2.3.1 Fyzická revitalizace území Nezbytné podmínky:  základní cílová skupina – zejména místní obyvatelé obce, v případě konání kulturních a společenských akcí i obyvatelé okolních obcí základní členění cílových skupin žadatel uvede v MA  hodnota ERR musí dosahovat hodnoty min. 5,5%  příjemce může předložit MAXIMÁLNĚ DVĚ ŽoP průběžnou do konce října 2015 závěrečnou do konce ledna 2016

2.3.1 Fyzická revitalizace území Základní milníky administrace:  do 12:00 hod – příjem projektových žádostí  max. termín pro: předložení ukončeného VŘ na dodavatele ke kontrole ÚRR doložení vyřešení majetkoprávních vztahů ke kontrole ÚRR  – – postupné uzavírání Smluv o poskytnutí dotace s příjemci  – max. termín pro předložení JEDNÉ průběžné ŽoP  – max. termín pro ukončení fyzické realizace projektu  – max. termín pro uhrazení způsobilých výdajů příjemcem  – max. termín pro předložené závěrečné ŽoP

Informace o administraci Výzvy č. 45/2013 pro podoblast podpory Fyzická revitalizace území  Důvody vyřazení 7 projektů: 2 projekty nesplnily podmínku přijatelnosti (nebyla prokázána vazba na občanskou vybavenost) – v rámci výzvy č. 58/2015 jsou nastaveny jiné podmínky přijatelnosti 3 projekty nesplnily min. hodnotu ERR 5,5% 2 projekty nesplnily kritérium 2C „Vazba na monitorovací indikátory“ Poslední výzva 45/2013 pro podoblast byla vyhlášena v srpnu 2013 Počet předložených projektů 57 Počet schválených projektů (87,7%) 50 Alokace v Kč 170,0 mil. Požadovaná výše dotace (57 projektů) v Kč 317,3 mil. Převis v % 1,87 Schválená výše dotace (50 projektů) v Kč 282,4 mil. Navýšení alokace v Kč + 112,4 mil.

2.3.1 Fyzická revitalizace území  – předpokládaný termín jednání VRR, na kterém budou projektové žádosti schvalovány k dopracování před jednáním VRR bude aktualizován finanční plán  v případě dostatečného množství kvalitních projektů lze alokaci 200 mil. Kč navýšit při využití úspor dotací z projektů, které odstoupily úspor dotací z tzv. „rizikových projektů“ úspor vlivem změny kurzu CZK/EUR (oslabování koruny) tzv. „finančního polštáře“ vytvořeného opatřením k eliminaci rizik z přečerpání/nedočerpání alokace programu

Kontakty na pracovníky OŘP, kteří zajišťují konzultace Žadatelé z Olomouckého kraje: Mgr. Vilém tel: Mgr. Marie tel: Žadatelé ze Zlínského kraje: Ing. Jiří tel: Ing. Zuzana tel:

DĚKUJEME VÁM ZA POZORNOST Úřad Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava Jeremenkova 1211/40b, Olomouc J.A.Bati 5520, Zlín Evropská unie a Evropský fond pro regionální rozvoj jsou partnery pro váš rozvoj.