Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 24. – 25. září 2015 Harrachov Ing.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Hospodaření nepodnikatelských organizací 1 Daně, dotace.
Advertisements

Rejstřík škol a školských zařízení Seminář pro ředitele škol zřizovaných LK.
Rozvojové programy pro VVŠ 8. února Rozvojové programy VVŠ Rozvojové programy 2012 Požadavky vysokých škol v centralizovaných projektech → finanční.
Fondy. Nekrytí fondů Fondy nemusí být vždy kryty penězi (241) s výjimkou FKSP Fondy mohou být kryty zásobami, pohledávkami apod. 2.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Finanční gramotnost Autor: Mgr. Roman Havlíček 1.1 Daně Co si myslíš o daních ty? Je v pořádku, že existují?
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2015.
Návrh rozpočtu MČ Brno-Kohoutovice na rok Struktura příjmů MČ Brno-Kohoutovice 1. Příjmy z veřejných rozpočtů o příjmy ze státního rozpočtu - postoupené.
Porada pro vedoucí školních jídelen Bc. Eva Martinková odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
Dotační fond LK Soutěže MŠMT Program a podprogramy - školství  Program č. 4 resortu školství, mládeže a zaměstnanosti  4.1 Podpora volnočasových.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. prosince 2015 Ing. Michaela Stříbrná.
7. setkání zástupců krajů Mgr. Marcela Stratilová pracovník pro EV, oddělení mládeže a sportu, KÚOK.
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků Liberec 20. srpna 2012 Hodnocení.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Petra Kábrtová Máchová Název materiálu:
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Porada ředitelů krajských škol a školských zařízení Kořenov, 26. září 2013.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 13. prosince 2012 Ing. Michaela Stříbrná.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 19. září 2012 Ing. Michaela Stříbrná.
Projekty Institucionálního plánu MENDELU v roce 2016 seminář pro řešitele projektů IP Brno,
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Hospodaření nepodnikateských organizací 1 Vlastní zdroje - fondy.
Odd ě lení ekonomiky a kontroly, OSV, KÚ JMK.  Rozhodnutí Evropské komise ze dne č. 2012/21/EU  Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních slu ž.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
Rozpis rozpočtu a normativy Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. června 2011 Monika Čermáková.
Rozpočet přímých NIV na rok 2014 Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 3. dubna 2014 KÚ Liberec.
Střední průmyslová škola a Střední odborná škola gastronomie a služeb, Most, příspěvková organizace DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Rozpočet přímých NIV na rok 2011 Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 15. prosince 2011 KÚ Liberec.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 22. – 23. září 2016 Harrachov Ing.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 26. srpna 2010 Ing. Michaela Stříbrná.
Novela školského zákona v návaznosti na předškolní vzdělávání a školní stravování Bc. Eva Martinková, odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský.
Finanční účetnictví RADNICE
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem EDUCA 2011 MY JOBS Porada ředitelů Liberec
Odpisové plány Inventarizační zpráva
Místní rozpočtové jednotky
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Rozpočet přímých NIV na rok 2013
Jednoduché účetnictví
Rozpočet přímých NIV na rok 2010
Porada ORP LK 21. listopadu 2012
Rozpočet přímých NIV na rok 2017
Daň z příjmů právnických osob Silniční daň veřejnoprávních poplatníků
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů)
Odbor školství mládeže a sportu Oddělení školské ekonomiky
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. prosince 2015 Liberec.
Financování přímých NIV
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 12. prosince 2013 Liberec.
DOTAČNÍ FOND LIBERECKÉHO KRAJE
Zdroje financování majetku - PASIVA
Aktuální právní úprava činnosti školy a nové úkoly zástupce ředitele
Seminář SoMoPro III. - Právní část Mgr. Klára Benišová/1258
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 13. prosince 2017 Liberec.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/19
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů)
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Seminář k dotačnímu programu Rozvoj materiálně technické základny mimoškolních aktivit dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
PRACOVNÍ SCHŮZKA EKONOMŮ NEŠKOLSKÝCH PŘÍSPĚVKOVÝCH ORGANIZACÍ
Pracovní setkání s účetními obcí Zlínského kraje 2017
Obsah veřejných rozpočtů III
Novela zákona č. 586/1992 Sb. , o daních z příjmů s účinností od 1. 7
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2019/2020
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2018
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 12. prosince 2018 Ing. Michaela.
ÚVODEM… PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZŘIZOVANÝCH LIBERECKÝM KRAJEM 12. prosince 2018 I Liberec.
Obsah Kontrola plnění podmínek smlouvy o poskytnutí dotace
Kapitola 3 Hospodaření organizací
Modul „Ekonomika“ Modul „Formuláře“
ROZPOČET PŘÍMÝCH NEINVESTIČNÍCH VÝDAJŮ NA ROK 2019
Aktuální informace z Evropských strukturálních a investičních fondů
Příspěvek na konferenci Příspěvková organizace slabá místa - ekonomický pohled Lektor : Ing. Jiří Lorenc.
Odbor školství Mgr., Bc. Jitka Hozmanová
Transkript prezentace:

Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 24. – 25. září 2015 Harrachov Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd.finan.nepř.nákladů

-celková ztráta hospodaření vykázána u 4 PO výše ztráty ,59 Kč -v hlavní činnosti vykázána ztráta u 9 PO ve výši ,62 Kč -kladný výsledek hospodaření v hlavní činnosti činil ,50 Kč ÚČETNÍ ZÁVĚRKY ZA 1. POL. 2015

ROZPOČTOVÝ VÝHLED 2016 – 2019 schválení v orgánech kraje (RK i ZK) v říjnu 2015 ROZPOČET LIBERECKÉHO KRAJE 2016 ? předběžné informace: Kap – přísp.org. – oproti r mil. Kč (rezerva) = Kč Kap – kapit. výdaje – oproti r cca 35 mil. Kč = konkrétní akce budou schváleny v rozpočt. výhledu

-Termín pro odevzdání účetních závěrek za 3.Q/2015: , pokyny budou zveřejněny na -Přehled všech přijatých darů – úkol ředitele KÚ LK, zpracování pololetně (k a ) -Mapa investic – umístěna na webových stránkách LK, odkaz „mapa investic“ -zveřejnění investičních akcí, oprav (stavební práce) -pokyny obdržíte od Ing. Jarmile Vítové INFORMACE

Povinnost zveřejnění účetní závěrky a usnesení o schválení výsledku hospodaření za rok 2014 ve sbírce listin obchodního rejstříku  Zákon č. 563/1991 Sb., o účetnictví  Zákon č. 304/2013 Sb., o veřejných rejstřících právnických a fyzických osob (§ 66 Sbírka listin)  Zveřejnění výpisu z usnesení rady kraje o schválení účetní závěrky a rozdělení výsledku hospodaření ze dne  Termín pro zveřejnění: do  splnění povinnosti kontrolují finanční úřady

INFORMACE SYSTÉM PRO SLEDOVÁNÍ SLUŽEBNÍCH VOZIDEL -veřejná zakázka na pořízení systému pro komplexní sledování provozu služebních vozidel (zadavatelem LK) -nabídka pro všechny příspěvkové organizace -systém vhodný pro všechna služební vozidla, zejména pro vozidla: - jejichž stáří není vyšší než 8 let - najedou měsíčně v průměru alespoň 500 km - jsou využívána i k soukr. účelům (na základě dohody) -podrobnosti jsou uvedené v zaslané výzvě k VZMR -dotazy, připomínky směřovat na Ing. P. Malého -vyplněnou tabulku zaslat do zaslat i písemné zdůvodnění v případě nevyužití nabídky

PROVOZNÍ PŘÍSPĚVEK – provozní příspěvek je poskytnut na základě schváleného rozpočtu Libereckého kraje (provozní příspěvek a příspěvek na odpisy) -provozní příspěvek slouží k úhradě provozních ztrát z dotovaných činností PO a k úhradě nákladů za odpisy svěřeného majetku stanovené v souladu s odpisovým plánem a vznikající v hlavní činnosti PO -provozní příspěvek a jeho čerpání je účtováno odděleně od ostatních činností -poskytnutý transfer – provozní příspěvek - podléhá závěrečnému vyúčtování a vypořádání -nevyčerpaný provozní příspěvek musí být ve stanoveném termínu vrácen na účet zřizovatele

PROVOZNÍ PŘÍSPĚVEK – 2015 Postup čerpání provozního příspěvku po účetních závěrkách za 3. čtvrtletí 2015: VARIANTA A: -poskytnutá provozní záloha převyšuje potřeby PO o více než Kč -úprava rozpočtu PO – převod do rozpočtu LK se stanovením konkrétního účelu využití a částky -využití těchto prostředků do následujících 2 let (od r. 2016) -před převodem finančních prostředků bude žádost posouzena odborem školství, mládeže, tělovýchovy a sportu

PROVOZNÍ PŘÍSPĚVEK – 2015 Postup čerpání provozního příspěvku po účetních závěrkách za 3. čtvrtletí 2015: VARIANTA B: -nevyčerpaná záloha na provozní příspěvek – vratka na účet zřizovatele ve stanoveném termínu (leden 2016) -o využití vratek bude rozhodnuto samosprávou

PROVOZNÍ PŘÍSPĚVEK – 2015 Účetní závěrky za rok zisk z hlavní a doplňkové činnosti PO použije přednostně na úhradu ztráty z minulých let -následně PO navrhne rozdělení do rezervního fondu a fondu odměn, avšak do fondu odměn lze přidělit max. 20% kladného výsledku hospodaření navrženého k rozdělení -čerpání finančních prostředků z peněžních fondů podléhá schválení zřizovatelem a je v kompetenci rady kraje

PROVOZNÍ PŘÍSPĚVEK – úprava příspěvku na odpisy: termín odevzdání účetních závěrek: podání žádosti o převod „nevyčerpané zálohy“ – tj. převod finančních prostředků na konkrétní akci do rozpočtu LK – termín: do posouzení OŠMTS: do úprava provozního příspěvku – rada kraje , zastupitelstvo kraje úprava finančních dokumentů – závazných ukazatelů: rada kraje 1.12.

 naplánování akce včetně předpokládaného finančního rozpočtu nákladů, termínu realizace, příp. spolufinancování z vlastních zdrojů  schválení financování akce RK - úprava finančních dokumentů  u akcí nad Kč bez DPH zaslat ke schválení identifikační list vč. řádného zdůvodnění akce a přílohy s návrhem na oslovení firem  akce s předpokl. hodnotou vyšší než Kč – zahájení akce musí být schváleno radou kraje  následuje zahájení výběrového řízení a realizace akce REALIZACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY

Semináře pro účetní – informace na  – kurzové rozdíly, nákupy a dotace v cizí měně  – Inspekce práce a kontroly pracovněprávních předpisů  – Účetní závěrka 2015 a příprava konsolidace účet. jednotek od – povinná účast  – Daň z příjmu právnických osob – povinná účast  – DPH a změny od návrhy na témata pro školení na příští rok posílejte na P. Machové INFORMACE

Děkuji za pozornost Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd. financování nepřímých nákladů