Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období 2007-2013 je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PROGRAMY PODPORY VÝSTAVBY ZE STRANY EVROPSKÉ UNIE Autor: Jiří Vaněk Vyučující: Ing. Martin Čásenský, CSc. Management podniku 2013/2014 České vysoké učení.
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
Programové priority  P1 Regenerace a rozvoj měst  P2 Integrovaná podpora místního rozvoje  P3 Dostupnost a obslužnost regionu  P4 Udržitelný rozvoj.
Cassia Development & Consulting, s.r.o.
Regionální operační programy
ROP – možnosti pro cestovní ruch
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Prioritní osa 2: Rozvoj městských a venkovských oblastí.
Jak chápat regionální rozvoj a rozvoj venkova VI. Co znamená regionální rozvoj/rozvoj venkova (Objekty regionálního/rurálního rozvoje a výsledky, výstupy.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Oddělení cestovního ruchu
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Volnočasové projekty a EU financování
Mgr. Alena Lehmannová Nýrsko PROGRAMY PODPORY EKOLOGICKY ŠETRNÝ CESTOVNÍ RUCH, OCHRANA ŽP.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod 2007 – 2013
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Zlín, 8. září 2009.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
IX. Konference Finance pro města a obce Libor Lukáš hejtman Zlínského kraje zástupce AKČR pro Regionální operační programy Využití Regionálních.
Regionální operační program NUTS II Severozápad 2007 – 2013 veřejné projednání
1 Fondy Evropské unie. 2 Stav čerpání z fondů EU ČR má k dispozici na programové období z fondů Evropské unie 26,7 miliardy eur. V přepočtu.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Typy projektů realizovaných v rámci Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod 2007–2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Silnice nebo železnice
Téma: 03 Příprava a prezentace projektu v rámci ROP
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
Dotace na míru starostům příležitosti pro obce prosinec 2014 prosinec 2014.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Evropská územní spolupráce. Základní charakterisitka Iniciativa Evropského společenství Interreg III z období dala základ novému cíli politiky.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Projekty realizované ROP SM krajem a ORP Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Financování dopravní infrastruktury v roce 2016 Ing. Zbyněk Hořelica ředitel SFDI.
AKTUÁLNÍ VÝVOJ V ROP SČ 15. října 2015 Výroční konference – Senohraby Ing. Václav Chytil.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Sdružení Český ráj. 2 Projektové záměry Regionální projektové záměry pro období : Marketingové a koordinační aktivity v CR Rozvoj doplňkové infrastruktury.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Regionální operační program pro NUTS 2 Střední Čechy 2007 – /11/2008 Mladá Boleslav Ing. Jan Přikryl.
Výroční konference prosince 2015 Přednášející: Ivo Grüner, Ing. Jaromír Slíva.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Zkušenosti a přínosy ROP Střední Morava pro rozvoj Olomouckého kraje Ing. Jiří Rozbořil hejtman Olomouckého kraje předseda Výboru Regionální rady regionu.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Podpora obcí s rozšířenou působností z ROP Střední Morava v programovém období Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko, Úřad Regionální rady Dopravní infrastruktura v ROP Datum: Místo: Prezentuje: Praha Jiří.
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Integrovaný regionální operační program
Regionální operační program NUTS II Jihozápad 2007 – 2013
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
Výsledky projednávání
Národní podpora využití potenciálu kulturního dědictví prostřednictvím Integrovaného operačního programu
Informace o vyhlášených výzvách
Transkript prezentace:

Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro celé území České republiky s výjimkou Hlavního města Prahy. V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro celé území České republiky s výjimkou Hlavního města Prahy.

Regionální operační programy  Cíl: –Zvýšení konkurenceschopnosti regionů –Urychlení jejich rozvoje –Zvýšení atraktivity regionů pro investory  Vyčleněné prostředky –4,6 mld. € –Cca 131,4 mld. Kč

ROP je řízen Regionální radou regionu soudržnosti  Regionální rada NUTS II Jihozápad vznikla na základě novely zákona č. 248/2000 Sb. o podpoře regionálního rozvoje.  Rada je řídícím orgánem Regionálního operačního programu NUTS II Jihozápad zahrnujícího Plzeňský a Jihočeský kraj.  Hlavním úkolem Regionální rady je administrovat prostřednictvím ROP NUTS II JZ finanční prostředky ze strukturálních fondů EU v letech

Regionální operační programy  Výbor Regionální rady –Členové Výboru jsou voleni ze zastupitelstva Jihočeského a Plzeňského kraje, které dohromady tvoří region soudržnosti Jihozápad. –Výbor má 16 členů (po osmi z každého kraje). –K jeho nejdůležitějším úkolům patří rozhodování o výběru projektů, kterým bude poskytnuta dotace.

Regionální rada má tři orgány:  Předseda Regionální rady - hejtman Plzeňského kraje MUDr. Petr Zimmermann, je statutárním orgánem  místopředsedou Regionální rady - hejtman Jihočeského kraje RNDr. Jan Zahradník  Výbor Regionální rady - je složen z 8 zástupců Jihočeského a 8 zástupců Plzeňského kraje,  Výbor schvaluje výběr projektů, kterým bude poskytnuta dotace ze strukturálních fondů EU  Úřad Regionální rady - zabezpečuje úkoly spojené s funkcí řídícího orgánu Regionálního operačního programu.

Alokace prostředků z fondů EU pro ROP v cíli Konvergence

ROP NUTS II Jihozápad  Regionální operační program NUTS II Jihozápad je určen pro region soudržnosti Jihozápad sestávající z Jihočeského a Plzeňského kraje.  Zaměřuje se na : –zlepšení dopravní dostupnosti a propojení regionu vč. modernizace prostředků veřejné dopravy,

ROP NUTS II Jihozápad –podporu rozvoje infrastruktury i služeb cestovního ruchu, –přípravu menších podnikatelských ploch a zlepšování podmínek k životu v obcích a na venkově především prostřednictvím zkvalitnění vzdělávací, sociální a zdravotnické infrastruktury.

ROP NUTS II Jihozápad  619,65 mil. € (cca 17,47 mld. Kč), –činí přibližně 2,32 % veškerých prostředků určených z fondů EU pro Českou republiku –Z českých veřejných zdrojů financování programu navýšeno o dalších 109,35 mil. €.

ROP NUTS II Jihozápad  ROP JZ obsahuje 4 prioritní osy –Dostupnost center –Stabilizace a rozvoj měst a obcí –Rozvoj cestovního ruchu –Technická pomoc

Dostupnost center  výstavba, rekonstrukce a modernizace silnic II. a III. třídy,  odstraňování bodových závad na silnicích II. a III. třídy a místních komunikacích - křižovatky, přejezdy, mosty,  příprava koncepcí, programů a projektů na rozvoj dopravní obslužnosti,  výstavba a modernizace parkovišť pro přestup na veřejnou dopravu,  podpora pořízení vozidel veřejné dopravy,

Dostupnost center  podpora přeměny autobusů na ekologický pohon,  dopravní terminály,  železniční stanice, zastávky,  informační systémy, výstavba,  rekonstrukce a modernizace infrastruktury veřejných regionálních letišť apod.  Na prioritní osu 1 je z fondů EU vyčleněno 275,7 mil. €, tj. 44,5 % ROP JZ

Stabilizace a rozvoj měst a obcí  příprava rozvojových území pro podnikání a služby,  revitalizace centra města, památkových zón, zanedbaných areálů a ploch,  výstavba a rekonstrukce místních komunikací,  výstavba, rekonstrukce a vybavení objektů občanské vybavenosti, objektů pro kulturní a komunitní život,

Stabilizace a rozvoj měst a obcí  výstavba, rekonstrukce a modernizace objektů sociální a vzdělávacích infrastruktury, objektů zařízení předškolní a mimoškolní péče o děti,  rekonstrukce, modernizace a vybavení zdravotnických zařízení, využití moderních léčebných technologií,  výstavba, rekonstrukce, modernizace a vybavení zařízení péče o seniory  Na prioritní osu 2 je z fondů EU vyčleněno 201,4 mil. €, tj. 32,5 % ROP JZ

Rozvoj cestovního ruchu  výstavba a rekonstrukce turistických cest (pěší stezky, cyklostezky, hipostezky, vodní cesty, přístavy či přístaviště) včetně doprovodné infrastruktury a značení,  infrastruktura sportovně-rekreační a kulturní vybavenosti,  rekonstrukce, modernizace a rozvoj ubytovacích kapacit,

Rozvoj cestovního ruchu  oprava a rekonstrukce památek včetně aktivit pro nové využití v oblasti cestovního ruchu a kultury,  zavádění ICT v oblasti řízení a propagace cestovního ruchu,  budování doprovodných informačních systémů,  příprava a realizace cílených marketingových kampaní  Na prioritní osu 3 je z fondů EU vyčleněno 123,9 mil. €, tj. 20,0 % ROP JZ