Odbor dozoru a kontroly veřejné správy Koordinační porada k Hodnotící zprávě 2012 - 2013 Ing. Tomáš Pösl.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zákon č. 255/2012 Sb., o kontrole (kontrolní řád)
Advertisements

Možnosti a limity kontroly obcí
Dozor Dozor nad výkonem samostatné působnosti obce krajský úřad MV
Pracovní setkání s účetními obcí Zlínského kraje Schvalování účetních závěrek Zlín, 3. října 2013 Ing. Leona Kočařová Odbor ekonomický Krajského úřadu.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
POSUZOVÁNÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ V ČESKÉ REPUBLICE Zákon č. 100/2001 Sb. Posuzování vlivů na životní prostředí podléhají v zákoně vymezené záměry.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Nástroje územního plánování
Kontrolní procesy. Funkce kontrolního procesu Dohled Srovnávání Náprava odchylek Ovlivňování budoucích rozhodnutí (zpětná vazba)
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
7. zasedání pracovní skupiny interních auditorů kraje Vysočina
TEST 1. Může Skrblík Ječmenovi proplatit pokutový blok jako výdaj tábora – střediska? Proč? 2. Byly splněny podmínky pro blokové řízení? 3. Může se Baghíra.
 zastupitelstvo,  rada,  hejtman  ředitel krajského úřadu.
Soustava veřejných rozpočtů II.
Živnostenské podnikání živnostenské úřady
Organizační členění ÚO
Krajské zřízení Přednáška M. Horáková.
Zákon o obcích č.128/2000 Sb..
Kontrola veřejné správy I.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Národní inovační politika ČR na léta 2005–2010 F. Hronek, sekretariát Rady pro výzkum a vývoj Seminář „Inovační potenciál ČR a program EUREKA“
Oddělení Evaluační jednotky SF Předběžné hodnocení programových dokumentů: Ex-ante evaluace NRP/NSRF - zpracováno: –Ex-ante hodnocení NRP –Pracovní.
Základní informace Veřejná správa – činnost veřejnoprávní korporace spravující veřejné záležitosti ve veřejném zájmu financovaná z veřejných prostředků.
Územní samospráva Kraje
Porada tajemníků obcí s rozšířenou působností Benešov, Brno Aktuální informace k legislativním návrhům zákonů o ÚSC a dalším.
Správní dozor Kontrolní činnosti spojené s veřejnou správou:
Systém kontrolní činnosti SEI
Systém kontrolní činnosti SEI
Finanční kontroly ve veřejné správě IT podpora kontrolovaných procesů při správě prostředků SR a EU Konference ISSS Hradec Králové, březen 2004 RNDr. Zdeněk.
1 PORADA ŘEDITELŮ DĚTSKÝCH DOMOVŮ ZŘIZOVANÝCH MORAVSKOSLEZSKÝM KRAJEM A CÍRKEVNÍMI SUBJEKTY ODDĚLENÍ SPRÁVY ŠKOL 4. června 2009.
Vydávání výstupů z informačních systémů veřejné správy
Finanční a rozpočtové právo
Právní předpisy obcí Krajský úřad Zlínského kraje, únor 2015
Státní správa Petr Machala.
Porada MV s tajemníky úřadů obcí s rozšířenou působností Institut pro veřejnou správu Praha Benešov 12. říjen 2011.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Regionální a municipální informační systém RAMIS Ing. Petra Mikulecká,
Státní správa.
MÍSTNÍ SPRÁVA III. ..
 V souladu s Koncepcí vzdělávání v oblasti krizového řízení, schválenou usnesením Bezpečnostní rady státu ze dne 16. listopadu 2004 č. 14 a Plánem hlavních.
Územní samospráva Obce
Hospodářský registr Ing. Jiří Pavlíček Konference ISSS 2006 Hradec Králové, 4. dubna 2006.
Územní členění státu a právo na samosprávu v ČR
Organizační zabezpečení práva životního prostředí JUDr. Jana Dudová, Ph.D.
1 Centralizovaný rozvojový program 2017 a Institucionální program Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 1 Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra Principy dobré správní praxe v činnosti.
Územní správa a samospráva RNDr. Oldřich Hájek, Ph.D.
Převod kompetencí krajům (decentralizace a dekoncentrace) Ing. Světlana Kubíková Vrchní ředitelka sekce veřejné správy, Ministerstvo vnitra Praha, 24.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
Novela zákona o vodovodech a kanalizacích Ing. Jiří Duda Ing. Vladimír Chaloupka Odbor vodovodů a kanalizací Ministerstvo zemědělství ČR VAKINFO 2012 –
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Odbor dozoru a kontroly veřejné správy Hodnotící zpráva k výsledkům kontrol ÚSC (2010 – 2011) Ing. Marie Kostruhová.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
OD KORUPCE K INTEGRITĚ Plnění protikorupční strategie v oblasti veřejných zakázek malého rozsahu Lenka Matějková Odbor pro koordinaci boje s korupcí Úřad.
Dokumentace školy Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Liberec 12. prosince 2013 Mgr. Karel Bárta.
Analýza možností využití institutu centrálního zadavatele v rámci jednotlivých resortů Přednášející: Ing. Pavel Brož.
Metodická pomoc obcím Porada se starosty obcí Pardubického kraje
Nová koncepce systému odměňování za výkon funkce členů zastupitelstev ÚSC Ing. Tomáš Pösl Vedoucí oddělení kontroly Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly.
POH krajů Problémové oblasti jejich přípravy Porada (MVČR) 7
Teorie a praxe rozvoje měst a obcí
Vodohospodářské aktuality
Odměňování členů zastupitelstev ÚSC
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Porada ODK se zástupci orgánů veřejné správy
Odbor životního prostředí MHMP
Analýza současného stavu institucionálního zajištění péče o ohrožené děti. [online] [cit ]. Dostupné z www: .
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Hodnotící zpráva k výsledkům kontrol ÚSC (2010 – 2011)
Informace o plnění úkolů z Politiky územního rozvoje ČR
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma:
Transkript prezentace:

Odbor dozoru a kontroly veřejné správy Koordinační porada k Hodnotící zprávě Ing. Tomáš Pösl

Odbor dozoru a kontroly veřejné správy 2 Usnesení vlády č. 689 ze dne 11. září 2013 Plánování, vyhodnocování a koordinace kontrol výkonu přenesené a samostatné působnosti územních samosprávných celků prováděných ústředními správními úřady, krajskými úřady, Magistrátem hlavního města Prahy a magistráty územně členěných statutárních měst

Odbor dozoru a kontroly veřejné správy 3 UV 689 ze dne 11. září 2013 Plánování kontrol – ÚSÚ vůči krajům nově 3-letý interval informace o změnách budou hlášeny MV 1x ročně (k 28.2.) zveřejnění na Internetu možno provést kontrolu i mimo plán kontrol (např. na zákl. podnětu)

Odbor dozoru a kontroly veřejné správy 4 UV 689 ze dne 11. září 2013 Plánování kontrol – krajské úřady vůči obci minimálně 1x za pololetí alespoň 1x za 3 roky na obci III. na každém úseku státní správy zveřejnění na Internetu možno provést kontrolu i mimo plán kontrol (např. na zákl. podnětu)

Odbor dozoru a kontroly veřejné správy 5 UV 689 ze dne 11. září 2013 Plánování kontrol – magistráty plánování jen přenesené působnosti minimálně 1x ročně alespoň 1x za 3 roky na každém městském obvodu nebo části na každém úseku státní správy zveřejnění na Internetu možno provést kontrolu i mimo plán kontrol (např. na zákl. podnětu)

Odbor dozoru a kontroly veřejné správy 6 Vyhodnocování výsledků kontrol Hodnotící zpráva Zpracována nově 1x za 3 roky Vždy do 31.května po kontrolním období Obsah je nezměněn Vymezen předmět kontroly Zveřejnění na Internetu

Odbor dozoru a kontroly veřejné správy 7 Koordinace kontrol souvislost s novým kontrolním řádem možnost ÚSÚ 1x ročně vyžádat od KÚ vyhodnocení kontrol dle požadované struktury nebo konkrétní protokol možnost MV a MF převzetí kontroly samostatné působnosti nebo přezkoumání hospodaření u městské části nebo obvodu koordinace kontrol

Odbor dozoru a kontroly veřejné správy 8 Zveřejňování výsledků kontrol Sjednocení při kontrolách přenesené a samostatné působnosti 1x ročně – do 28.února Informace obsahuje: –Předmět –Počet –Zjištění –Uložená opatření

Odbor dozoru a kontroly veřejné správy 9 Plán kontrol ÚSÚ na 2014 – 2016 připomínky možno zaslat do na pokud neobdržíme v tomto termínu připomínky, předpokládáme, že s plánem souhlasíte (za Váš úřad)

Odbor dozoru a kontroly veřejné správy 10 Struktura Hodnotící zprávy 2012 – 2013 připomínky možno zaslat do na

Odbor dozoru a kontroly veřejné správy 11 Obsah HZ Úvod 2.Vyhodnocení plnění opatření k nápravě systémových nedostatků předchozího období (HZ za léta ) 3.Hodnocení vybraného úseku státní správy - pro období vybraný úsek v gesci MK a MŠMT 4.Kontrola výkonu přenesené působnosti svěřené KÚ a MHMP 5.Kontrola výkonu přenesené působnosti svěřené obcím 6.Kontrola výkonu samostatné a přenesené působnosti svěřené orgánům městských částí a městských obvodů 7.Kontrola výkonu samostatné působnosti obcí a krajů 8.Závěry a vyhodnocení

Odbor dozoru a kontroly veřejné správy 12 Informace o nové legislativě Přehled legislativních změn v působnosti jednotlivých ÚSÚ ÚSÚ Změna (přijetí) nového předpisu Základní předmět změny Vliv na kontrolu

Odbor dozoru a kontroly veřejné správy 13 Informace o přijetí opatření Přijetí opatření na základě HZ 2010 – 2011 (obecná i specifická pro ÚSÚ) ÚSÚNávrh opatření z HZ Opatření přijaté ÚSÚ Přijetí opatření na základě HZ 2010 – 2011 (obecná i specifická pro KÚ) KÚNávrh opatření z HZ 2010 – 2011Opatření přijaté KÚ

Odbor dozoru a kontroly veřejné správy 14 Vybrané resorty pro HZ Ministerstvo kultury Pohled jak MK Pohled krajských úřadů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zaměření pouze na přezkoumání průběhu konkurzních řízení na pozice ředitelů školských zařízení

Odbor dozoru a kontroly veřejné správy 15 Informace o plánu kontrol Odchylky od plánu kontrol ÚSÚKÚ Plán kontroly Skutečná realizace Následná kontrola Kontrola mimo plán

Odbor dozoru a kontroly veřejné správy 16 Předmět a výsledky kontrol Přehled nedostatků a jejich příčiny, uložená opatření k nápravě ÚSÚ Hmotně- právní norma Předmět kontroly Nedostatk y zjištěné při kontrole KÚ, u kterého se nedostatek vyskytl Uložené opatření k nápravě KÚ, kt. bylo uloženo opatření Příčiny nedostatků Obecné syst. řešení navržené resortem

Odbor dozoru a kontroly veřejné správy 17 Kontrola ÚSÚ vůči obcím ÚSÚ Hmotně- právní norma Předmět kontroly Kategorie obcí Počet kontrol Počet zjištěných nedostatků Počet uložených opatření k nápravě III. II. I. CELKEM

Odbor dozoru a kontroly veřejné správy 18 Kontroly KÚ vůči obcím Počet realizovaných kontrol a zkontrolovaných obcí v období KÚ Obcí celkem Kategorie obcí Počet obcí v kategorii Kontroly v kategorii Kontroly celkem Zkontr. obcí v kategorii Zkontr. obcí celkem III. XXX II. I.

Odbor dozoru a kontroly veřejné správy 19 Kontroly obcí dle oblastí OblastPočet kontrolPočet zjištěných nedostatků Počet uložených opatření k nápravě Školství Krizové řízení Kultura Zemědělství Zdravotnictví Průmysl Obchod Finance Doprava Práce a soc. věci Životní prostředí Místní rozvoj Vnitřní věci Ostatní CELKEMXXX

Odbor dozoru a kontroly veřejné správy 20 Kontroly KÚ dle plánu KÚ Druh kontroly Kontroly celkem PlánovanéNáslednéMimořádné XXX

Odbor dozoru a kontroly veřejné správy 21 Přehled o posuzování nařízení obcí Přehled nařízení obcí (NO) za roky KÚ Posouzených NO NO (výzva) Provedená nápravná opatření NO (pozastavení účinnosti) NO (žaloba) Počet NO zrušených ÚS

Odbor dozoru a kontroly veřejné správy 22 Využ í v á n í n á strojů UV 1181/2006 a poskytov á n í metodick é pomoci ÚSÚÚSÚ Kontroly vůči K Ú Metodick á pomocVyřizov á n í podnětů* Kontroly K Ú vůči obc í m Reagujete na akt. potřeby změnit zaměřen í kontrol? Jak poskytujete met. pomoc? Způsob ře š en í podnětů (počet za rok ) Doporučujete zaměřen í kontrol K Ú na obc í ch? Uložili jste poř á dkovou pokutu? Poskytujete metod. pomoc obc í m? (rozli š ujete obce I, II, III?) Analyzujete ře š en í podnětů? M á te přehled o počtu a kvalitě kontrol, kter é provedl K Ú vůči obc í m? Využ í v á te institutu n á sledných kontrol? Jak často? Sledujete informace o poskytov á n í metodick é pomoci obc í m K Ú ? Sledujete vyř í zen í předaných podnětů (st í žnost í ) org á ny niž ší ho stupně? Vyžadujete od K Ú vyhodnocen í kontrol? Sledujete info o poskytov á n í pomoci obcemi typu III v jejich spr á vn í m obvodu? Čin í te na z á kladě pod á n í kontroly? Vyžadujete od K Ú kopie protokolů od vybraných obc í ?

Odbor dozoru a kontroly veřejné správy 23 Úz. členěná statutární města Přehled o kontrolách samostatné a přenesené působnosti Magistrát (počet částí/obvodů) Kontroly samostatné působnosti Kontroly přenesené působnosti Zkontrolovaných částí/obvodů samostatná půs. Zkontrolovaných částí/obvodů přenesená půs.

Odbor dozoru a kontroly veřejné správy 24 Kontroly obcí dle oblastí OblastPočet kontrolPočet zjištěných nedostatků Počet uložených opatření k nápravě Školství Krizové řízení Kultura Zemědělství Zdravotnictví Průmysl Obchod Finance Doprava Práce a soc. věci Životní prostředí Místní rozvoj Vnitřní věci Ostatní nezařazené Samostatná působnost CELKEM

Odbor dozoru a kontroly veřejné správy 25 TermínÚkolOdpovídáForma splnění 8. října 2013Koordinační porada 14. října 2013Písemné připomínky k:  Plánu kontrol KÚ a MHMP na léta 2014 – 2016  Podkladům ke zpracování HZ ÚSÚ a KÚ em na adresu: 31. října 2013Rozeslání Plánu kontrol KÚ a MHMP na léta MVDopisem MV Zveřejnění na listopadu 2013 Aktualizace přehledu kontrolních činností ve veřejné správě ÚSÚ em na adresu: 31. ledna 2014 Zaslání podkladů pro HZ (ÚSÚ včetně protokolů kontrol u KÚ – pouze em) ÚSÚ, KÚ, stat. m, KVOP Dopisem + em na adresu: Březen/Dube n 2014 Meziresortní připomínkové řízení k HZ ÚSÚ, KÚ, SM KVOP EKLEP 30. dubna 2014 Předložení HZ vláděMV ODKMateriál do vlády Květen 2014Rozeslání informace KÚ a MHMPMV ODKDopis ministra Červen 2014Porada k závěrům HZ MV ODK

Odbor dozoru a kontroly veřejné správy 26 Děkujeme za pozornost Kontakt: e.mail: web: