Projekt zvýšení vývozu služeb Ing. Radek Vaníček Ministerstvo průmyslu a obchodu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Nýřany Nýřany
Advertisements

ČESKÁ AGENTURA NA PODPORU OBCHODU/CZECHTRADE 1. února 2007 Aleš Řiháček ředitel Odboru PR a propagace Podpora exportu.
Česká exportní banka klíčový partner českých exportérů a jejich zahraničních zákazníků Cesta k novým trhům.
Projekt: Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Bystřice pod Hostýnem Informace o projektu.. Projekt „Místní akční plán rozvoje vzdělávání na.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Propojení psychologie dopravy a klinické psychologie PhDr. et Mgr. Š tefan Medzihorský, předseda ČAPPO, rektor Vysoké školy aplikované psychologie Konference.
Operační program Průmysl a podnikání Programové dokumenty OP – Průmysl a podnikání Národní rozvojový plán ostatní operační programy Socioekonomická.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Mgr. Inka Vaverková Praha, 8. února 2016.
Setkání partnerů projektu Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje Reg.č. CZ.1.07/1.1.00/ Dne 23.září 2013 Ústí nad Labem.
Projekt “Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb”. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět:Finanční gramotnost Tematický.
ČESKÁ AGENTURA NA PODPORU OBCHODU 8. ročník soutěže pro malé a střední exportéry Exportní cena DHL Nejúspěšnější klient CzechTrade 10. listopad 2005 Jitka.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
EGAP – Spolehlivý partner českého exportu Ing. Jan Procházka
MSV Brno 2013 Klíčový partner českých exportérů a jejich zahraničních zákazníků.
II. Strategická práce. Evropská komise  velký důraz na posílení strategického přístupu a plánování při přípravě programového období  vyžaduje.
Seminář na MZ Bezpečnost zdravotních služeb - současná priorita MZ MUDr. Markéta Hellerová Ministerstvo zdravotnictví.
Ministerstvo průmyslu a obchodu ONE STOP SHOP PRO EXPORTÉRY EXPORT POMÁHÁ REGIONŮM seminář 8. října 2013, Brno RNDr. Petr Nečas předseda vlády Ing. Patrik.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené rodiny a děti Pardubice, 25. říjen 2012 MPSV.
UDRŽITELNÝ ROZVOJ JAKO PRINCIP POLITICKÉHO ROZHODOVÁNÍ.
Rozhodování. Podle typu rozhodovacího problému  za jistoty  za rizika (nejistoty)  za neurčitosti Kdo bude řešit  Skupina  Jednotlivec.
Tematické setkání KAP Ústeckého kraje Metodická podpora KAP pro intervenci Rozvoj škol jako center CŽU (dalšího profesního vzdělávání) Jana Bydžovská,
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
Zpřístupňování informačních zdrojů včetně šedé literatury v Zeměměřičské knihovně Jiří Drozda, Veronika Synková Výzkumný ústav geodetický, topografický.
PROJEKT ISTI INFORMAČNÍ SYSTÉM TECHNICKÉ INFRASTRUKTURY VEŘEJNÉ SPRÁVY
Inovace jako nedílná součást programů financovaných z ESIF
Dokument KAP MSK - obsah
Závěrečný účet kapitoly 335 Ministerstvo zdravotnictví ČR za rok 2016
Komplexní systém hodnocení
Seminář Evaluace poskytovatelů „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z.
Komplexní systém hodnocení
hodnoťte ⋆ diskutujte ⋆ plánujte
PODPORA KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNOVÁNÍ
Aktuální možnosti přímých zahraničních investic v Indii
Procesní management v oddělení logistiky
Bezpečnost pacientů v EU a ČR
Aktuální témata v oblasti Evropských strukturálních a investičních fondů JUDr. Olga Letáčková, náměstkyně pro řízení sekce koordinace evropských fondů.
Pracovní motivace a její naplnění u zaměstnanců ve vybraném kraji
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vnitropodniková komunikace ve vybraném subjektu
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Řízení vztahů se zákazníky ve vybraném podnikatelském subjektu v oblasti.
PhDr. Dušan Bartůněk UK FTVS
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Analýza řízení privátní značky v maloobchodní jednotce
Krajská hospodářská komora Zlínského kraje
Inovační potenciál České republiky
DEKRET ROZVOJE A STABILITY ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ Dvacet zdravých vět
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Směrnice OECD pro nadnárodní podniky – význam a role
Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti pro oblast vysokých škol na období Petr.
© 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu
MODERNIZACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
EQF a Národní soustava kvalifikací v České republice
Představení projektu.
METODICKÁ PODPORA ŘÍZENÍ KVALITY V ÚZEMNÍCH SAMOSPRÁVNÝCH CELCÍCH
© 2009 Ministerstvo průmyslu a obchodu
Pojištění českého exportu do ZEMÍ SNS
CUBA KUBA Business on the Largest Island in the Caribbean
Role ČEB při realizaci exportní strategie
Konference ke čtenářské gramotnosti Spolupracující partneři
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/
Prodeji produktu nebo služby
Koncepce rozvoje činnosti AV ČR
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
Současné aktivity v oblasti České podnikatelské rady pro udržitelný rozvoj a Světové podnikatelské rady pro udržitelný rozvoj.
Jaké jsou obzory digitální Evropy?
Transkript prezentace:

Projekt zvýšení vývozu služeb Ing. Radek Vaníček Ministerstvo průmyslu a obchodu

Exportní strategie ČR Více příležitostí pro podnikatele (liberalizace obchodu, teritoriální priority, budování značky) Poskytování profesionálních a účinných služeb (asistence, zvýšení vývozu služeb, vývoz investic a akvizic, vývozní aliance) Zlepšení a rozšíření kvality služeb (zákaznické centrum, zlepšení dostupnosti informací, síť pro export) Zvýšení kapacit pro export (financování, vzdělávání)

Exportní strategie ČR projektů - 5. Projekt – Podpora exportu služeb - Služby poprvé zařazeny do Exportní strategie - Září 2006 – první výstupy projektu - Duben 2007 – rubrika Export služeb na portálu Businessinfo

Úvodní fáze projektu - „Doporučení pro podporu exportu služeb“ - "Dotazníkové šetření provedené na ZÚ“ a „Průzkum potřeb exportérů služeb“ - "Analýza struktury exportu služeb"

Druhá fáze projektu - Analýza českých přímých investic alokovaných v zahraničí - Aktualizace materiálu "Analýza struktury exportu služeb„ - Zpracování problematiky vysílání pracovníků - Dotazník exportní připravenosti českých poskytovatelů služeb

Pilotní projekt - Dánsko, Velká Británie, Rusko - Postavení sektoru služeb v zemích pilotního projektu - Podrobná specifikace perspektivních oblastí služeb v Dánsku, VB a Rusku - Získání informací o systému státní podpory v oblasti služeb a zahraničního obchodu - Bariéry poskytování služeb v zemích pilotního projektu - Srovnání ČR, Dánska a Velké Británie v sektoru služeb

Rozšíření pilotního projektu - Španělsko - Nizozemí - Rumunsko - Polsko

Analýza fungujících nástrojů podpory - Nástroje podpory v České republice (finanční, nefinanční) - Iniciativy EK využitelné pro export služeb (národní trh, vnitřní trh, trhy třetích zemí) - Iniciativy mezinárodních organizací (finanční, nefinanční)

Rozpracování a implementace nástrojů pro podporu exportérů služeb - Rubrika export služeb na Businessinfo.cz - Propagace exportu služeb mezi českými poskytovateli - Propagace českých poskytovatelů služeb na zahraničních trzích

Implementace směrnice o službách na vnitřním trhu - Screening legislativy – odeslání zprávy EK - Rámcový zákon - JKM - jednotná kontaktní místa (mapování, návrh realizace, ustanovení v praxi)

Děkuji za pozornost – export služeb (úvodní stránka – zahraniční obchod – export služeb)