JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBEC KLY 4. SRPNA 2015. Jednání zastupitelstva 4. 8. 2015  Jednání zastupitelstva bylo řádně svoláno a informace byla zveřejněna.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kutná Hora 26. května 2015 NOVELA STAVEBNÍHO ZÁKONA.
Advertisements

Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Rozvojové programy pro VVŠ 8. února Rozvojové programy VVŠ Rozvojové programy 2012 Požadavky vysokých škol v centralizovaných projektech → finanční.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2015.
Zadávání veřejných zakázek. Osnova 1. Zadávání veřejných zakázek 2. Příprava výběrového řízení 3. Dotazy.
Rizika, specifikace administrace na konci programového období ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
„Rekonstrukce chodníku podél silnice III/01152(II/474) km 0,000 – 0,222“ Tento projekt byl spolufinancován z rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury.
STRATEGICKÝ ROZVOJOVÝ PLÁN OBEC KLY Výsledky dotazování občanů k prioritám rozvoje obce na období let  Dotazování proběhlo v.
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015 Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor územního plánování a stavebního řádu prosinec 2014.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Dotační fond LK Soutěže MŠMT Program a podprogramy - školství  Program č. 4 resortu školství, mládeže a zaměstnanosti  4.1 Podpora volnočasových.
JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBEC KLY 10. Listopadu 2015.
JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBEC KLY Jednání zastupitelstva obce Kly  Jednání zastupitelstva bylo řádně svoláno a informace byla.
PREZENTUJÍCÍ Proces poskytnutí dotace z Fondu Vysočiny Eva Navrátilová Krajský úřad Kraje Vysočina Odbor životního prostředí a zemědělství.
Programové období 2014 – 2020 a proces SEA Mgr. Zuzana Plešková Ministerstvo životního prostředí 14. února 2014.
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
Kotlíkové dotace - úvod Mgr. Vanda Pánková. Obecné informace V programovacím období možnost výměny kotlů v domácnostech v rámci operačního programu.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 19. září 2012 Ing. Michaela Stříbrná.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR odbor politiky bydlení Podpora výstavby technické infrastruktury.
Shromáždění delegátů 2015 Jaroslav Majer Stavební bytové družstvo Plzeň - jih se sídlem v Přešticích Hlávkova 23, Přeštice Shromáždění delegátů.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Dopracování projektu etapa změny, hlavní problémy, rizika Kroměříž
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S2_07.
Odd ě lení ekonomiky a kontroly, OSV, KÚ JMK.  Rozhodnutí Evropské komise ze dne č. 2012/21/EU  Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních slu ž.
Krizové štáby. Zákon č. 240/2000 Sb., § 14 (1) Hejtman zajišťuje připravenost kraje na řešení krizových situací; ostatní orgány kraje se na této připravenosti.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 2 – Zlepšování kvality.
Pravidla udělování autorizace podle zákona č. 179/2006 Sb.
Proces majetkoprávního vypořádání ZK s obcemi na území kraje
Zákon o obcích 128/2000 Sb. + znění pozdějších předpisů
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Modelový příklad smlouvy o spolupráci - zajištění ÚSVP ORP pro Obec
Pojem přeměna obchodní společnosti
Místní rozpočtové jednotky
12. Zasedání Zastupitelstva obce Nezvěstice
Seminář pro příjemce OPVK
Stavební uzávěra základní informace
Občanské soudní řízení I.
Povinnosti provozovatele střešních instalací při dodávkách přímým vedením
Licenční smlouva autorská JUDr. E. Kadlecová ZS 2011/12
Úvodní setkání s poskytovateli sociálních služeb –
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky Změny právních předpisů
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Jana Kadlecová Název materiálu:
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
Informace k e-tržišti Gemin
Město Valašské Meziříčí pro občany Chcete snížit náklady na domácnost
Správa sociálního zabezpečení
Benefit7.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Aktuální právní úprava činnosti školy a nové úkoly zástupce ředitele
Pozemkové úpravy.
Obec Pstruží pro občany
Závaznost ÚPD pro orgány státní správy lesa
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
Zvláštní odborná způsobilost
DOMOVNÍ ROZVODY * přípojky nn *
Územní plán Liberec.
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Program na podporu lesních ekosystémů
Implementace BAT závěrů do integrovaných povolení v Moravskoslezském kraji Krakow.
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2018
Občanské soudní řízení I.
Občanské soudní řízení I.
Územní plán s prvky regulačního plánu
NOVINKY OD BUŘINKY – DUBEN 2016
Programy na podporu bydlení
Sociální a dostupné byty
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
SPRÁVNÍ PRÁVO.
Transkript prezentace:

JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBEC KLY 4. SRPNA 2015

Jednání zastupitelstva  Jednání zastupitelstva bylo řádně svoláno a informace byla zveřejněna v souladu se Zákonem o obcích po dobu nejméně 7 dní a to na úřední desce a elektronické úřední desce obce Kly od do  Přítomno je 6 ze 7 členů zastupitelstva  Omluven: Jiří Král  Zastupitelstvo je usnášeníschopné  Zapisovatel: H. Kudláčková  Ověřovatelé zápisu: Petr Rynda, Hana Slámová Z jednání zastupitelstva je pořizován zvukový záznam, který bude k dispozici internetových stránkách obce - elektronické úřední desce Jednání zastupitelstva obce Kly

Program: 1.Schválení programu. 2.Kontrola plnění usnesení ze zasedání zastupitelstva dne Záměr prodeje obecních pozemků p.č. 880, 438/14 v k.ú. Kly 4.Záměr pronájmu obecních pozemků p.č. 907/1, 458/1, 80/60, 80/61 v k.ú. Kly, 56/3 v k.ú. Záboří u Kel 5.Smlouva o zřízení věcného břemene č. IP /1 pro poz.p.č.873/1 v k.ú. Záboří u Kel Zastupitelstvo obce Kly schvaluje navržený program jednání doplněný o bod č. 8 Pro: 6 Proti: 0 Zdržel/i se: 0 Usnesení bylo schváleno 6. Smlouva o budoucí smlouvě o zřízení služebnosti mezi Obcí Kly a Vodárny Kladno Mělník – týká se parc. č. 471/95, 471/94, v k.ú. Kly. Věcné břemeno spočívá v právu zřídit vodovod a kanalizaci pro p.č. 471/39 v k.ú. Kly 7.Rozpočtové opatření č. 3 8.Základní škola J. A. Komenského – čerpání rozpočtu obce na vybavení pro nově vzniklou 1. třídu – návrh na doplnění programu 9.Diskuse Jednání zastupitelstva obce Kly

Kontrola usnesení z 23.června 2015 Usnesení č. 6Zastupitelstvo obce Kly schvaluje uzavření kupní smlouvy na poz. p.č 895/2 v k.ú. Kly celkem za cenu 20000Kč. Smlouva je připravena, čeká se na změnu věcného břemene. Usnesení č.7Zastupitelstvo obce Kly souhlasí s úpravou obecního pozemku 642/16 spočívající v doplnění zeminy pro obnovu travního porostu v okolí bytu v domě čp. 348 v Záboří. Písemný souhlas byl zaslán. Usnesení č. 8Zastupitelstvo obce Kly schvaluje způsob vedení účetnictví, jí zřízených příspěvkových organizací: MŠ Kly – IČ: a Základní školy J. A. Komenského Kly – IČ: ve zjednodušeném rozsahu. Usnesení Zastupitelstva bylo zasláno oběma organizacím. Usnesení č. 9Zastupitelstvo obce Kly schvaluje povolení změny vjezdu na pozemek parc. č. 491/8 dle přiloženého nákresu. Písemný souhlas byl zaslán. Jednání zastupitelstva obce Kly Zastupitelstvo obce Kly schvaluje smlouvu o zřízení věcného břemene – služebnosti IV /0VB/01 se spol. ČEZ Distribuce a.s. 2.Zastupitelstvo obce Kly schvaluje uzavření smlouvy o budoucí darovací smlouvě s investory Pajonk, Hrubý, Hrubá, Vondrouš o bezplatném převedení vybudované kanalizační stoky do majetku obce 3.Zastupitelstvo obce Kly schvaluje uzavření Smlouvy o smlouvě budoucí kupní s majitelem pozemku par. č. 650/18 panem Valsou. 4.Zastupitelstvo obce Kly navrhuje uzavřít dodatek č. 1. ke Smlouvě od dílo s Asociací pro urbanismus a územní plánování ČR a pověřuje starostku k jejímu podpisu. 5.Zastupitelstvo obce Kly odkládá vyjádření k žádosti na zasedání zastupitelstva dne a chce se nejdříve seznámit se stanoviskem Mysliveckého sdružení Kly – Tuhaň a Územního rybářského svazu 6.Zastupitelstvo obce Kly schvaluje částečnou úhradu faktury za toto dílo a to konkrétně ve výši ,- Kč = DPH 7.Zastupitelstvo obce Kly schvaluje projektový záměr„protipovodňový a monitorovací systém obce Kly“ a podání žádosti o dotaci z OPŽP. Usnesení č.2.Zastupitelstvo obce Kly schvaluje přijetí kanalizačního řadu do majetku obce ve formě daru, v délce 82,4m Smlouva je připravena k podpisu. Usnesení č.3.Zastupitelstvo obce Kly schvaluje uzavření smlouvy o zřízení věcného břemene služebnosti inženýrské sítě spočívající v právu chůze, jízdy, oprav a kontroly, údržby a plánovaných oprav vodního díla a za účelem nutných oprav v případě havárie tohoto zařízení mezi Obcí Kly a společností Vodárny Kladno-Mělník, a.s. Smlouva nebyla uzavřena, VKM navrhlo nesprávnou smlouvu. Usnesení č. 4.Zastupitelstvo Obce Kly schvaluje uzavření Plánovací smlouvy mezi Obcí Kly a paní Kajabovou za účelem vybudování účelové komunikace – příjezdové cesty k objektu budoucího RD za splnění výše uvedených podmínek pro délku a parametry komunikace, které jsou stanoveny ve smlouvě. Smlouva byla zaslána k podpisu. Usnesení č. 5Zastupitelstvo obce Kly bere na vědomí a souhlasí s uzavřením Pachtovní smlouvy na poz. p. č. 345/6, 338/25 v k.ú. Záboří u Kel na dobu určitou s Římskokatolickou farností Záboří. Cena pachtovného činí 3500,- Kč/ha/rok. Smlouva je uzavřena na dobu určitou od do Smlouva byla uzavřena.

Záměr prodeje obecního pozemku p.č. 880 v k.ú. Kly  Na základě žádosti p. Svobodové  Pozemek p.č. 880 v k. ú. Kly  Jedná se o pozemek mezi p. Lenkou Svobodovou a p. Karlem Svobodou  Využití pozemku – jako požární cesta Návrh usnesení: Zastupitelstvo obce Kly schvaluje záměr prodeje pozemku p.č. 880 v k.ú. Kly o výměře 72m 2 Pro: 0 Proti: 6 Zdržel se: Usnesení nebylo schváleno Jednání zastupitelstva obce Kly

Pozemek parc. 880 – k.ú. Kly Jednání zastupitelstva obce Kly

 Pozemek p.č. 438/14 v k.ú. Kly o výměře 90m 2 ve vlastnictví obce Kly  Jedná se o nevyužitý pozemek  Žadatelé (Jana a Aleš Kocourkovi) chtějí pozemek zpevnit a zajistit proti sesuvu Návrh usnesení: Zastupitelstvo obce Kly schvaluje záměr prodeje pozemku p.č. 438/14 o výměře 90m2 Pro : 0 Proti: 6 Zdržel se: 0 Usnesení nebylo schváleno Jednání zastupitelstva obce Kly Záměr prodeje obecního pozemku parc. č. 438/14

Jednání zastupitelstva obce Kly

Záměr pronájmu obecních pozemků  Na základě žádostí občanů a u smluv, které byly uzavřeny na dobu určitou  Poz.p.č. 907/1, 458/1, 80/60, 80/61 v k.ú. Kly a 56/3 v k.ú. Záboří u Kel  poz.p.č. 907/1 Jednání zastupitelstva obce Kly

 Poz.p.č. 458/1 Jednání zastupitelstva obce Kly

 Poz.p.č. 80/60 Jednání zastupitelstva obce Kly

Jednání zastupitelstva obce Kly  Poz. p.č. 80/61

 Poz.56/3 v k.ú. Záboří u Kel Jednání zastupitelstva obce Kly

Záměr pronájmu obecních pozemků 907/1, 458/1, 80/60, 80/61 v k.ú. Kly a 56/3 v k.ú. Záboří u Kel  Návrh usnesení: Zastupitelstvo obce Kly schvaluje záměr pronájmu pozemků 907/1, 458/1, 80/60, 80/61 v k.ú. Kly a 56/3 v k.ú. Záboří u Kel dle cenových podmínek schválených zastupitelstvem dne 19. května 2015 Pro : 6 Proti: 0 Zdrže/i se : 0 Usnesení bylo schváleno Jednání zastupitelstva obce Kly

Smlouva o zřízení věcného břemene služebnosti pro vedení NN se spol. ČEZ Distribuce, a.s. č. stavby IP /1  Věcné břemeno k poz. p.č. 873/1 a p.č. 642/1 v k. ú. Kly  Úhrada za zřízení věcného břemene ve výši 1000,- Kč  Za účelem umístění kabelu NN se zřizuje věcné břemeno, jehož obsahem je právo oprávněné strany zřídit, provozovat, opravovat a udržovat součást distribuční soustavy na dotčených pozemcích.  Návrh usnesení: zastupitelstvo obce Kly schvaluje uzavření smlouvy o zřízení věcného břemene se společností ČEZ Distribuce, a.s. č. IP /1 k pozemkům parc. č. 873/1 a 642/1 v k. ú. Kly. Pro: 6 Proti: 0 Zdržel/i se: 0 Usnesení bylo schváleno Jednání zastupitelstva obce Kly

Smlouva o zřízení věcného břemene služebnosti pro vedení NN se spol. ČEZ Distribuce, a.s. č. stavby IP /1 Jednání zastupitelstva obce Kly

Smlouva o budoucí smlouvě o zřízení služebnosti inženýrské sítě mezi Vodárny – Kladno Mělník, a.s. na vodovodní a kanalizační přípojku pro pozemek v majetku obce p.č. 571/39 v k.ú. Kly  Předmětem služebnosti je právo zřídit a provozovat kanalizační a vodovodní přípojku pro p.č. 571/39 v k.ú. Kly, který je v majetku obce  Dotčené pozemky jsou v majetku obce a jedná se o poz. p.č. 471/95, 471/94, Návrh usnesení: Zastupitelstvo obce Kly schvaluje uzavření smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene služebnosti inženýrské sítě na poz. parc. č. 471/94, 471/95 v k. ú. Kly, spočívající v právu chůze, jízdy, oprav a kontroly, údržby a plánovaných oprav vodního díla a za účelem nutných oprav v případě havárie tohoto zařízení Pro: 6 Proti: 0 Zdržel se: 0 Usnesení bylo schváleno Jednání zastupitelstva obce Kly

Jednání zastupitelstva obce Kly

Rozpočtové opatření č. 3  Návrh usnesení : Zastupitelstvo schvaluje rozpočtové opatření č. 3 dle předloženého návrhu. Pro: 6 Proti: 0 Zdržel se: 0 Usnesení bylo schváleno Jednání zastupitelstva obce Kly

Základní škola J. A. Komenského Kly – čerpání rozpočtu  V průběhu července – srpna probíhají stavební úpravy v ZŠ J. A. Komenského Kly – vybudování nové třídy pro I. ročník. – termín dokončení:  Úpravy budou financované z rozpočtu obce – jedná se o částku: 570 tis. Kč Dodavatel byl vybrán v řádném výběrovém řízení v souladu se zákonem o veřejných zakázkách – smlouva o dílo je zveřejněna v souladu se zákonem na webu obce a na veřejném profilu zadavatele: uverejneni.cz/profil/ https:// uverejneni.cz/profil/  Ředitelka základní školy žádá o čerpání z rozpočtu obce na vybavení nově vzniklé učebny ve výši ,- Kč  Obec neobdržela dotaci na rekonstrukci vytápění v ZŠ z fondů středočeského kraje a rekonstrukce vytápění je tak posunuta do zajištění financování z dotace (přepokládaná výše nákladů na rekonstrukci = 5 mio vč. DPH) Na rekonstrukci připravuje obec další žádost o dotaci z OPŽP – osa 5 – snížení energetické náročnosti a využití obnovitelných zdrojů energie. Jednání zastupitelstva obce Kly

Čerpání rozpočtu - ZŠ J. A. Komenského Kly  Návrh usnesení: Zastupitelstvo obce Kly schvaluje čerpání rozpočtu obce na vybudování nové třídy pro I. ročník ve výši ,- Kč Pro: 6 Proti: 0 Zdržel/i se: 0 Usnesení bylo schváleno Jednání zastupitelstva obce Kly

Čerpání rozpočtu – ZŠ J. A. Komenského Kly Návrh usnesení: Zastupitelstvo obce Kly schvaluje čerpání rozpočtu obce na vybavení nové třídy pro 1. ročník ve výši ,- Kč. Podmínkou pro poskytnutí příspěvku na vybavení třídy z rozpočtu obce je skutečné otevření nové 1 třídy nejpozději k Pro: 5 Proti: Martin Kurc Zdržel/i se: 0 Usnesení bylo schváleno Jednání zastupitelstva obce Kly

Diskuse Informace občanům: plánované projekty a harmonogram:  Vybudování nového dětského hřiště (u Obecního úřadu v Záboří)  Do září bude nově zrekonstruováno dětské hřiště v Záboří – u Obecního úřadu – cena tis. Kč bez DPH - financování z rozpočtu obce.  Na ostatní dětská hřiště se připravují projekty k žádosti o dotaci.  Oprava komunikací – Šternberka – připravujeme výběrové řízení na dodavatele – odhadované náklady ,- Kč – bude financováno z rozpočtu obce. Termín realizace: podzim 2015  Rekonstrukce tržnice – nový povrch komunikace/zasíťování + nové stánky – probíhají práce na projektu – předpokládaná realizace 2015/2016  Veřejná prostranství a hřiště průběžně doplňujeme lavičkami a stoly – z rozpočtu obce.  Kulturní dům: v průběhu podzimu: malování, drobné opravy, dovybavení (kuchyň + nábytek) – z rozpočtu obce Jednání zastupitelstva obce Kly

Diskuse – informace o obecní stráži  Obec Kly se dohodla na spolupráci se společností SECURITOR s.r.o. v rámci pilotního projektu „město v bezpečí“.  Pro obec bude společnoost vykonávat službu obecní stráže, dohlížet na dodržování směrnic a vyhlášek, zejména co se týká pořádku a bezpečí v obci.  Aktuálně se upravují smluvní ujednání mezi oběma stranami a zahájení výkonu činnosti obecní stráže se předpokládá v průběhu srpna.  Občané i firmy budou moci využít i napojení na jejich bezpečnostní dohledové centrum. Jednání zastupitelstva obce Kly

Diskuse – příspěvky občanů  Dotaz: Kdo platil dovezenou hlínu k domu č. p. 348? Pozemek se tou hlínou, která byla plná kamenů, zhodnotil. Proč je potřeba žádat o povolení ke zhodnocení pozemku? Například k sázení keříku, nebo stromku? Musíme o to žádat? O co všechno máme žádat.  Odpověď: Hlínu si hradil nájemce. To, že má tento nájemce uzavřenou nájemní smlouvu na dům, automaticky neznamená, že může nakládat s obecním pozemkem bez informování obce. Je třeba rozlišovat, co je drobná záležitost a co je zásadní. Je samozřejmostí, že kvůli vysazení keříčku, není žádná žádost potřeba. Jestliže jezdí kolem úřadu tatry s hlínou a bez vědomí obce jako vlastníka, je to špatně. Je minimálně slušností dotázat se a informovat vlastníka pozemku – obec.  Dotaz: Je možné, tady ty obecní byty pronajímat? Že v obecních domech bydlí někdo, kdo tam bydlet nemá, nic mu nespadlo.  Odpověď: Je možné uzavřít podnájemní smlouvu (např. mezi manžely). Obec dosud neověřovala, kdo ve skutečnosti v domcích bydlí. V každém případě připravujeme několik variant řešení situace s obecními domky. Připravuje právník. Jednání zastupitelstva obce Kly

 Dotaz: Proč se zaměřovaly pozemky na Krauzovně? Budou tam chodníky?  Odpověď: Kvůli hranicím mezi obecními a soukromými pozemky. Připravuje se projekt na veřejné osvětlení.  Dotaz: Budou se řešit cesty v lokalitě Lom – Záboří?  Odpověď: V této lokalitě nám zbývá zrevidovat původní návrh vedení přístupových komunikací a situaci vyřešit. Počítáme s tím, neumím Vám ale nyní říci termín.  Dotaz: Kdy bude dokončena oprava stavidla na Hadíku?  Odpověď: Není to záležitost obce ale Povodí Labe, termín dokončení je v roce 2016 Jednání zastupitelstva obce Kly