*6. února 1905 Praha †31.října 1980 Praha český filmový a divadelní herec, dra- matik, filmový scenárista, spisovatel.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_ČJ. 8.07_Jan Werich, prezentace Název šablony : Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Zaměření VM :Jazyk a jazyková komunikace.
Advertisements

OSVOBOZENÉ DIVADLO.
VY_32_INOVACE_ČJ _ Osvobozené divadlo Název šablony : Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Zaměření VM :Jazyk a jazyková komunikace.
OSVOBOZENÉ DIVADLO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Holajová.
Jan Werich Jiří Voskovec
Identifikátor materiálu: EU –
VY_III/2_INOVACE_81_Jan Werich
Jiří Voskovec.
Jiří Voskovec, jan werich
Název projektu - Moderní technologie ve výuce
Osvobozené divadlo 9. ročník.
Jiří Voskovec Jméno: Jiří Wachsmann * 19.červa 1905 na Sázavě † 1.července 1981 v USA Byl český herec, spisovatel, dramatik a textař Účinkoval v osvobozeném.
Osvobozené divadlo.
Osvobozené divadlo Semafor & Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Divadlo zaujímalo za I. světové války významné postavení – Národní divadlo a Městské divadlo na Vinohradech mělo vynikající dramatiky a režiséry Národní.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Zdeněk Kóňa ČÁST WERICHOVY DVOJROLE PENÍZE NEBO … WERICHOVO JMÉNO PUDR A … … POCKET.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_ČESKÝ_JAZYK_A_LITERATURA TEMA: Česká literatura 2. poloviny 20. století.
Jaroslav Vrchlický Vlastním jménem Emil Bohuslav Frída * 17. února 1853 Louny † 9. září 1912 Domažlice.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Zdeněk Kóňa Divadlo Járy Cimrmana Divadlo Járy Cimrmana mystifikace inteligentní humor.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_ČESKÝ_JAZYK_A_LITERATURA TEMA: Česká próza a poezie 20. století ČÍSLO PROJEKTU:
Elektronické učební materiály - II. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Zdeněk Kóňa Nezapomenutelná dvojrole ve filmu Císařův pekař - Pekařův císař. JAN WERICH.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Eva Bartošová Název DUM: VY_32_Inovace_6.2.8 Osvobozené divadlo Název sady: Český jazyk 9. ročník Číslo.
UKÁZKAUKÁZKA – Tmavomodrý svět + fotografie v + w UKÁZKAUKÁZKA – Tmavomodrý svět + fotografie v + w.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Michaela Blažková Název DUM: VY_32_Inovace_ Ruchovci Název sady: Český jazyk 8. ročník Číslo projektu:
František Nepil 10. ÚNORA 1929 HÝSKOV – 8. ZÁŘÍ 1995 PRAHA BYL ČESKÝ SPISOVATEL.
Téma Rock and roll Anotace Prezentace nového učiva Autor Mgr. Martina Mašterová Jazykčeština Očekávaný výstup Žák se seznámí s hudební formou rock and.
Česká literatura 2. poloviny 19.století PŘEHLED.  50. léta 19.století: MÁJOVCI = DRUŽINA MÁJOVÁ:  uznávali K.H. Máchu, vydali almanach= sborník Máj.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Anotace: Materiál je určen pro žáky 9. ročníku, slouží k výkladu nového učiva Použité zdroje Datum: Ročník: 9. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
ŽIVOT KARLA IV. Vypracoval: Jiří Vilášek. K AREL IV. Narodil se v Praze Narozen pod jménem Václav V sedmi letech byl poslán za svým kmotrem.
24 JAZYKOVÝ ANIMAČNÍ POBYT-NĚMECKO Ve dnech se konal jazykový animační pobyt v Německu, Tabakstanne, který navštívily děti ze třetích a.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
& Osvobozené divadlo Semafor
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Jan Werich Monika Kupková.
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Název projektu - Moderní technologie ve výuce
Jan Werich a Jiří Voskovec (1905 – 1980) ( )
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor Michaela Zemanová Číslo VY_32_INOVACE_12_06 Název Josef Kajetán Tyl Téma hodiny Josef.
Jaroslav Ježek AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Velká písmena / velké osobnosti
VY_32_Inovace_4.2.6 Naše vlast Člověk a jeho svět 3. ročník
1950_1954 ROK PO ROCE Poválečnými dějinami rok za rokem.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
VY_12_INOVACE_ , Otčenášek Mgr. Jan Křoustek
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Jaroslav Seifert NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha
AUTOR: Světlana Havránková
Jan Burian NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Osvobozené divadlo VY_12_INOVACE_Rů_I_16
Hudba a slovo Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Renáta Jehličková Název: VY_32_INOVACE_09_C_18_HUDBA A SLOVO Téma: HUDEBNÍ NAUKA.
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 26/18 
VY_32_INOVACE_62_Osvobozené divadlo
Vzdělávací oblast: Teoretické vzdělávání Tematická oblast:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Karel Svoboda AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Umění a kultura Jan Werich a Jiří Voskovec
RUMCAJS Autoři prezentace :
Česká hymna a její tvůrci
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
TÉMA: RUCHOVCI – SVATOPLUK ČECH AUTOR: MGR. HANA GINTEROVÁ
CZECH SALES ACADEMY Hradec Králové – VOŠ a SOŠ s.r.o.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_264_ČJ
ŠABLONA 2/III Literární test pro 8. roč
Transkript prezentace:

*6. února 1905 Praha †31.října 1980 Praha český filmový a divadelní herec, dra- matik, filmový scenárista, spisovatel

Vystudoval gymnázium v Praze kde se seznámil se svým pozdějším divadelním partnerem Jiřím Voskovcem V roce 1926 vytvořili s J. Voskovcem dvojici Nejprve spolupracovali v redakci časopisu Přechod a brzo na to začala jejich kariéra v Osvobozeném divadle R.1938 byli nuceni opustit Československo spolu s jejich hudebním autorem Jaroslavem Ježkem a strávili 2.světovou válku v Americe Zde se proslavili svými protinacistickými pořady pro rozhlasovou stanici Hlas Ameriky vysílanými česky do Evropy

Voskovec a WerichJan Werich Ježek, Werich, Voskovec

V roce 1945 se J. Werich vrátil zpět do osvobozeného Československa Spolu s J. Voskovcem na krátký čas otevřeli Divadlo V+W V roce 1948 Werichův partner Jiří Voskovec emigroval do Francie J. Werich založil Divadlo Voskovce a Wericha, kde se jeho novým partnerem stal Miroslav Horníček Roku 1963 mu byl udělen titul národní umělec V letech bydlel na pražské Kampě v tzv. Werichově ville

Werich a Horníček Hrob Voskovce a Wericha

První hry dvojice V+W byly spíše zábavné s velkým množstvím hudby, tyto hry byly politicky neangažované Např: Vest pocket revue, Golem, Hej Rup! V pozdější době psal spolu s J. Voskovcem politicky angažované revue, upozorňovali na nezaměstnanost a na sociální rozdíly. Pozdější díla byla zcela nepokrytě antifašistická. Např: Balada z hadrů,Nebe na Zemi, Těžká Barbora Na hudbu J. Ježka napsali do těchto her texty mnoha písní (např. Nebe na zemi).

Vest pocket revue Golem

Balada z hadrů Těžká Barbora

Před 2.sv. válkou: Pudr a benzín,Hej Rup! Po 2.sv. válce (Tato tvorba J. Wericha je více či méně spjata s vládnoucím komunistickým režimem.) Např: Císařův pekař a pekařův císař,Byl jednou jeden král,hlas v pohádkách Fimfárum Jana Wericha, Fimfárum 2, Fimfárum -Do třetice všeho dobrého

Hej rup! Pudr a benzín

Byl jednou jeden král Císařův pekař

Např: Fimfárum, Italské prázdniny,Korespondence s Voskovcem I-III

ODKAZY NEW-YORK.html NEW-YORK.html unesco/ / unesco/ / voskovec-a-jan-werich/ voskovec-a-jan-werich/ dvd-12q-/filmvideo.aspx?c=A101201_114620_filmvideo_ob dvd-12q-/filmvideo.aspx?c=A101201_114620_filmvideo_ob