Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Umění a kultura Jan Werich a Jiří Voskovec

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Umění a kultura Jan Werich a Jiří Voskovec"— Transkript prezentace:

1 Umění a kultura Jan Werich a Jiří Voskovec
Rozbor 2 písní Wericha a Voskovce Bc. Kateřina Cuperová

2 Werich Voskovec Jan Werich byl český divadelní herec a spisovatel.
Jiří Voskovec se seznámil v roce 1926 s Janem Werichem a začalo celoživotní přátelství této dvojice V+W. Nejprve spolupracovali nad časopisem Přerod a brzo v Osvobozeném divadle. Jejich první hry se jmenovala Vest pocket revue - malá hra do kapsičky u vesty. Založili Divadlo Voskovce a Wericha.

3 Píseň Život je jen náhoda

4 Život je jen náhoda Text písně
  Život je jen náhoda, jednou jsi dole, jednou nahoře, život plyne jak voda a smrt je jako moře. Každý k moři dopluje, někdo dříve a někdo později, kdo v životě miluje, ať neztrácí naději. Až uvidíš v životě zázraky, které jenom láska umí, zlaté rybky vyletí nad mraky a pak porozumíš, že je život jak voda, kterou láska ve víno promění, láska že je náhoda a bez ní štěstí není. Proč že se mi každou noc o tom jen zdá, o tom jen zdá, že v mém životě vyšla má tak šťastná a krásná hvězda, proč že se mi každou noc o tom jen zdá, že ta hvězda mi dá to štěstí, o němž se mi ve dne nezdá, zdání klame, mimoto každý sen, který v noci míváme, zažene příští den.

5 Píseň Šaty dělaj člověka

6 Text písně - Šaty dělaj člověka
Je to tak, třeba je to k nevíře, že z biskupa putna dělá uhlíře. Je to tak, třeba je to k nevíře, že mnicha dělá kutna, krunýř rytíře. Je to pravda odvěká, šaty dělaj člověka, kdo je nemá, ať od lidí pranic nečeká. Dokavaď jsme nahatí, od hlavy až po paty, nikdo neví kdo je chudý a kdo je bohatý. Podle kabátu se svět měří, lháři ve fraku, každý věří. Protože, je to pravda odvěká, šaty dělaj člověka, kdo v hadrech čeká na štěstí, ten se načeká.

7 Použité odkazy: http://cs.wikipedia.org/wiki/Jan_Werich


Stáhnout ppt "Umění a kultura Jan Werich a Jiří Voskovec"

Podobné prezentace


Reklamy Google