„ MNOHO LIDÍ SE DOSTALO D Á L, NEŽ MOHLI, PROTOŽE SI O NICH NĚKDO JINÝ MYSLEL, ŽE MOHOU.“ Centrum pro sluchově postižené Hodonínsko, o.p.s.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Advertisements

NÁHRADA MZDY PŘI DOČASNÉ PRACOVNÍ NESCHOPNOSTI VY_32_INOVACE_16_1_5 NÁHRADA MZDY PŘI DOČASNÉ PRACOVNÍ NESCHOPNOSTI Autor: Ing. Jana Rauscherová CZ.1.07/1.5.00/
Nový zákon o nemocenském pojištění. Vývoj průměrného procenta pracovní neschopnosti.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Případové studie Úvodní informace Zpracovávaná témata Ukázka zpracovaného tématu CZ.1.07/1.1.00/ My to umíme.
Důvod přijetí novely:  1. Přesunutí úpravy odškodňování pracovních úrazů a nemocí z povolání z přechodných ustanovení (§ 364 až § 390) do jedenácté části.
DOTACE PROJEKTY STUDIE SEMINÁŘE Podpora odborného vzdělávání zaměstnanců II – POVEZ II „Praktické příklady pro jednotlivé typy žadatelů“
Daň z příjmu FO řešení příkladu Řešitelky:Jana Bilíková Lucie Procházková Narcisa Vitnerová.
Seminář 4. – hotel Podlesí DAŇOVÝ SYSTÉM ČR Ing. Irena Kemény Inovativní pedagogické metody v odborném vzdělávání CZ.1.07/1.3.12/
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2015.
Indikátory sociálního podniku podnikani.cz/cz/socialni-podnikani/indikatory podnikani.cz/cz/socialni-podnikani/indikatory.
Pracovní právo. Pohovor
VÝPOČET ČISTÉ MZDY VY_32_INOVACE_12_1_5 VÝPOČET ČISTÉ MZDY Autor: Ing. Jana Rauscherová Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace Gymnázium a Střední.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Pracovní smlouva Vypracoval: Lukáš Karlík.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Aktivní politika zaměstnanosti prezentuje Jana Krupičková, DiS. specialista trhu práce Úřad práce v Liberci Liberec
NOVELA ZÁKONÍKU PRÁCE NOVELA ZÁKONÍKU PRÁCE Liberec 15. prosince 2011 JUDr. Helena VAŠKOVÁ.
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_ INOVACE _ 18 Jméno autora: Mgr. Marcela Chalúpková Datum: listopad 2012 Ročník: 8. Vzdělávací.
Legislativní rámec zaměstnávání osob se zdravotním postižením Ing. Maria Seifertová Liberec
PRACOVNÍ PRÁVO III. Pracovní doba. Mzda.. Definice pracovní doby. Je to stanovená doba, v níž je zaměstnanec povinen vykonávat práci pro zaměstnavatele.
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická 10. dubna 2014.
Odd ě lení ekonomiky a kontroly, OSV, KÚ JMK.  Rozhodnutí Evropské komise ze dne č. 2012/21/EU  Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních slu ž.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Bc. Klára Loudová Název materiálu:
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
OSVČ – zdravotní pojištění 2014 Každý občan ČR a cizinec s přechodným či trvalým pobytem v ČR musí být zdravotně pojištěn Zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Dotační programy Ústeckého kraje
Situace na trhu práce v JmK a veřejná služba
Ing. Veronika Dostálková MBA
Téma 3: Dovolená a překážky v práci, srážky ze mzdy.
Pracovně právní vztahy
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Návrhy opatření na podporu slaďování rodinného a pracovního života
Podpora v nezaměstnanosti
NEZAMĚSTNANOST Úřad práce.
Místní rozpočtové jednotky
Téma 6: Zdanění příjmů ze závislé činnosti
Téma 2 Odměňování Mzdy a platy v odměňování zaměstnanců.
Daň z příjmů právnických osob Silniční daň veřejnoprávních poplatníků
Občanské soudní řízení I.
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. prosince 2015 Liberec.
Pracovnělékařské služby
Zákon č. 327/2017 Sb. , kterým se mění zákon č. 435/2004 Sb
Odměňování zaměstnanců
OSVČ – zdravotní pojištění 2017
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
PRACOVNĚ PRÁVNÍ VZTAHY
Zdroje financování majetku - PASIVA
Základy pracovního práva a sociálního zabezpečení v ES
Situace na trhu práce v Jihomoravském kraji
Daň z příjmů fyzických osob
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Blanka Valdecká, TOO ČMKOS, Seminář pro SIBP
DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO ŠKOLY
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví Hradec Králové Workshop je pořádán v rámci projektu Systémová podpora sociální.
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví ORP Chrudim Podpora sociální práce v obci Chrudim a ve správním obvodu obce s rozšířenou.
Aktuální stav zaměstnávání OZP
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
Malotřídní škola a některé specifické momenty personální agendy
Platy a mzdy v sociálních službách Bc. Dagmar Žitníková, OSZSP ČR
Aktivní politika zaměstnanosti Společensky účelné pracovní místo
Občanské soudní řízení I.
Podpora sociálního podnikání
Občanské soudní řízení I.
Projekt Komplexní program podpory ke zvýšení zaměstnanosti žen na trhu práce v Ústeckém kraji PRÁCE PRO KAŽDOU Registrační číslo projektu.
Zákon o sociálním podniku Mgr. Martina Štěpánková, MPA Úřad vlády ČR
KNIHOVNA UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Transkript prezentace:

„ MNOHO LIDÍ SE DOSTALO D Á L, NEŽ MOHLI, PROTOŽE SI O NICH NĚKDO JINÝ MYSLEL, ŽE MOHOU.“ Centrum pro sluchově postižené Hodonínsko, o.p.s.

 CPSP Hodonínsko, o.p.s. je NNO, její primární činností je poskytování sociálních služeb a dalších drobných doplňkových činností, které se vztahují k problematice osob se sluchovým postižením.  Našim cílem není jen poskytovat služby pro OZP, ale také dát šanci na práci osobám se zdravotním postižením.

 První zaměstnaný, se zdravotním postižením, v roce bývalý uživatel - pracuje u organizace dodnes, jako jediný v současné době na plný úvazek  Rok 2009 přijati další 2 zaměstnanci – začátek Individuálního projektu JMK – Zajištění vybraných sociálních služeb sociální prevence v JMK, vznik nové služby – využívání příspěvku na podporu zaměstnávání OZP  Rok 2012 vznik třetího kontaktního pracoviště a třetí sociální služby a zvýšení pracovníků OZP na 8

 Od byla uzavřena první dohoda s ÚP Hodonín o vymezení chráněných pracovních míst, která byla uzavřena na 3 roky  Rok v rámci optimalizace sítě JMK zrušeno jedno chráněné pracovní místo – zánik kontaktního pracoviště služby v Kyjově  Od uzavřena další dohoda o vymezení chráněných pracovních míst na další 3 roky tentokrát už jen na 7 OZP

 Je naše pracoviště vhodné k zaměstnávání OZP?  Finanční prostředky na mzdy zaměstnance – dotace je vyplácena zpětně téměř 5 měsíců – zvládneme to ufinancovat?  Nemocnost  Další individuální potřeby  Bude zvládat práci jako zdravý?  Budu s ním umět komunikovat?  …...

 Získáte člověka, který si bude vážit šance na práci  Stačí vhodně upravit pracovní prostředí, pracovní dobou, zvážit zařazení - Výkon je pak srovnatelný se zdravým kolegou.....

 na zřízení chráněného pracovního místa (může činit maximálně osminásobek a pro osobu s těžším zdravotním postižením maximálně dvanáctinásobek průměrné mzdy v národním hospodářství za první až třetí čtvrtletí předchozího kalendářního roku. Zřizuje-li zaměstnavatel na základě jedné dohody s Úřadem práce 10 a více chráněných pracovních míst, může příspěvek na zřízení jednoho chráněného pracovního místa pro osobu se zdravotním postižením činit maximálně desetinásobek a pro osobu s těžším zdravotním postižením maximálně čtrnáctinásobek výše uvedené průměrné mzdy – bavíme se až o a více)

 provozní náklady spojené s tímto chráněným místem do výše Kč,  u zaměstnavatelů, kteří zaměstnávají více než 50% zaměstnanců OZP pak i příspěvek na mzdu včetně odvodů ve výši maximálně 8000 Kč měsíčně a zvýšení příspěvku až o 2000 Kč na osobu  sleva na dani z příjmu - za každého pracovníka s 1. nebo 2. stupněm invalidity činí sleva na dani 18 tisíc korun, v případě zaměstnance ve 3. stupni invalidity pak 60 tisíc ročně

 Zaměstnavatelé s více než 25 zaměstnanci - ve výši 4 % z celkového počtu svých zaměstnanců.  Způsoby plnění, tj. zaměstnávání v pracovním poměru - odběr výrobků a služeb nebo odvod do státního rozpočtu - lze vzájemně kombinovat

 Pracovní rehabilitace - souvislá činnost zaměřená na získání a udržení vhodného zaměstnání osoby se zdravotním postižením - sestavení individuálního plánu pracovní rehabilitace.  Příprava k práci - zapracování osoby se zdravotním postižením na vhodné pracovní místo na základě písemné dohody s Úřadem práce ČR. Příprava k práci může být prováděna s podporou asistenta. Tato příprava trvá nejdéle 24 měsíců.  Specializované rekvalifikační kurzy

 Senát schválil novelu zákona č. 309/2006 Sb., tato novela zákona mimo také obsahovala změnu zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti. Tato novela obsahuje i změnu příspěvku na podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením na chráněném pracovním místě, a to v souvislosti se zvýšením minimální mzdy od u příjemců invalidních důchodů.  Zákon stanoví, že za první čtvrtletí roku 2016 se navyšují částky podle § 78, odst. 2, zákona o zaměstnanosti, a to z 8000,- korun měsíčně na částku 8800,- korun měsíčně. Dále se navyšuje částka podle § 78, odst. 3 zákona o zaměstnanosti (zvýšení příspěvku) z 2000,- korun na 2700,- korun.

 zaměstnáváme 7 osob se zdravotním postižením, na chráněném pracovním místě – z toho 6 pracovníků v sociálních službách a 1 sociální pracovník  z toho: 3 zaměstnanci se sluchovým postižením, 1 zaměstnanec s kombinací sluchového a dalšího postižení 3 zaměstnanci s kombinovanými postiženími  dále zaměstnáváme 2 osoby se zdravotním postižením na DPP – úklid prostor organizace (z řad klientů služeb)