Akademický senát AMU 4. listopadu 2013 1Akademický senát AMU.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Metodika Full Cost Metodika Full Cost byla vytvořena v rámci projektu Metodika Full Cost na Mendelově univerzitě v Brně, registrační č.
Advertisements

Miroslava Nebuželská, BVM Audit
Náklady VY_32_INOVACE_ při výrobě, obchodování, dopravě apod. dochází k spotřebě či opotřebení výrobních faktorů - pokud tuto spotřebu či opotřebení.
EKONOMICKÝ A FINANČNÍ KOMENTÁŘ KOLOBĚHU I. Hodnota a)interní - celková hodnota nákladů b) externí - cena získaná za prodané výrobky a zboží
Autor: Autor: MSc. Marcela Vojáčková MSc. Marcela Vojáčková Zpracováno: Ročník (obor) 2. ročník (Hotelnictví) M/01 2. ročník.
Informační nástroje pro řízení po linii výkonu
Financování stavební zakázky
Ing. Jana Korytárová, Ph.D.
FINANCOVÁNÍ ŠKOLSTVÍ.
Finanční řízení podniku
Úvod do podnikových financí
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/
Daň z přidané hodnoty a její účtování
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_243.
Financování podniku Kalkulace – vyčíslení nákladů při výrobě slouží k tvorbě ceny sleduje strukturu a výši nákladů na ni závisí,zda firma prodělá,nebo.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Ekonomická stránka činnosti podniku Vypracoval : Ing. Marcela Zlatníková Projekt Anglicky v odborných.
Úvod do účetnictví.
Kalkulace nákladů.
MANAŽERSKÉ ÚČETNICTVÍ
Hospodaření příspěvkových organizací Porada ředitelů škol a školských zařízení 9. dubna 2008 Ing. Jana Štancíková.
HOSPODAŘENÍ PODNIKU listopad 2012 VY_32_INOVACE_EKO_060106
Didaktický rozbor vybraných okruhů učiva Kurz DEP 507.
Zásoby Účtování výrobků
Malý hospodářský dvůr Horšov Autor: Ing. Petr Libra
Autor: Ing.Holenda Jiří
Základní varianta a citlivostní analýza k makroekonomickému scénáři.
Nauka o podniku Investice.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
[Pařížská 15, Ústí nad Labem]
Sněm Rady vysokých škol1 Ekonomické informace.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
Úvod do podnikových financí
Typy a výpočty hospodářského výsledku
EduCom Projekt Educom Tento projekt je financován evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR Tento materiál vznikl jako součást.
Účtování DPH účet 343.
Náklady, výnosy, hospodářský výsledek
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Financování sociálních služeb a podmínky podpory nově vznikajících sociálních.
Rozpočetnictví a kalkulace
Označení materiálu:VY_32_INOVACE_EKO_1181 Ročník:3. Vzdělávací obor:Ekonomika Tematický okruh:Kalkulace Téma:Kalkulační metody. Prosté dělení Jméno autora:Ing.
MANAŽERSKÉ ÚČETNICTVÍ
4.př. NÁKLADY, VÝNOSY A ZISK
Způsob financování GP a způsobilé výdaje. Financování GP  Celková výše dotace: 100 % celkových způsobilých výdajů  Podíl EU: 85 %  Podíl SR: 15 % 
Kalkulace - učitel.
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
Kontrolní poznatky z výkonu veřejnosprávních kontrol OKP KrÚ JMK Pracovní schůzka s ekonomy neškolských PO –
Akademický senát AMU Meziroční pokles prostředků na činnost VVŠ v rámci kapitoly MŠMT o 1,21% (240,1 mil. Kč) Odlišný způsob výpočtu příspěvku.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Ministerstvo financí České republiky Jednání pracovní komise k RUD 31. března 2016 Ministerstvo financí Březen 2016.
Hodnocení a odměňování pracovníků OBSAH: 1.Náklady podniky 2.Výnosy podniku 3.Hospodářský výsledek podniku 4.Použití zisku z hlediska podniku 5.Použití.
Financování podniku. náklady přímé – stanoví se na jednotky (materiál, úkolová mzda, pojištění z úkol. mezd) přímé – stanoví se na jednotky (materiál,
Hospodaření nepodnikateských organizací 1 Finance a řízení - rozpočty.
Pracovní setkání středních škol k připravovanému individuálnímu projektu z OP VK Finanční příprava projektu 1.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) 10. dubna 2013 Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd.finan.nepř.nákladů
Charakteristika daňové evidence Příjmy a výdaje v příkladech.
FINANČNÍ GRAMOTNOST Hospodaření podniku. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Hodnocení vybraného podniku na základě finančních výkazů se zaměřením na ukazatel EVA Vypracovala: Bc. Ivana Kotoučková Vedoucí práce: Ing. Radka Redlichová.
Vnitropodnikové účetnictví. Finanční účetnictví Normativně upraveno Sleduje aktiva, pasiva, náklady a výnosy účetní jednotky za celek Poskytuje souhrnné.
DAŇOVÁ SOUSTAVA.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů)
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Rozpočty a kalkulace.
DAŇOVÁ SOUSTAVA CHARAKTERISTIKA DANÍ.
FINANCOVÁNÍ KNIHOVNY PŘED ÉROU OPERAČNÍCH PROGRAMŮ
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
DAŇOVÁ EVIDENCE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Hovorková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Akademický senát AMU 26. března Akademický senát AMU.
Rozpočetnictví a kalkulace
MAJETEK PODNIKU Kateřina dušáková.
Účtování DPH účet 343.
Daně.
Transkript prezentace:

Akademický senát AMU 4. listopadu Akademický senát AMU

Doplňková činnost AMU-zákonný rámec 2Akademický senát AMU výnosy z doplňkové činnosti (DČ) = jedním ze zákonných příjmů rozpočtu AMU a slouží k zajištění provozu AMU povinnost účetně oddělit náklady a výnosy spojené s DČ od hlavní činnosti v rámci DČ AMU vykonává za úplatu činnosti navazující na její hlavní činnost výnosy z DČ slouží ke zkvalitnění a zlepšení podmínek pro hlavní činnost na provádění DČ nesmí být použity prostředky státního rozpočtu určené na hlavní činnost DČ nesmí být v ročním úhrnu ztrátová

Akademický senát AMU Struktura výnosů doplňkové činnosti 2013 (v tis. Kč) 3Akademický senát AMU

Režijní náklady doplňkové činnosti AMU

Akademický senát AMU Režijní náklady doplňkové činnosti AMU režijní náklady = podíl nákladů doplňkové činnosti na celkových výdajích státního rozpočtu režijní náklady = stanovený/vypočtený objem finančních prostředků, které nelze jednoznačně přiřadit/rozúčtovat k činnostem prováděným v rámci doplňkové činnosti pojem režijní náklady na VVŠ x režijní náklady v projektech EU

Akademický senát AMU Režijní náklady DČ – způsob propočtu Směrnice č. 1/2008 o doplňkové činnosti Na všechny výkony prováděné v rámci DČ musí být zpracovaná kalkulace. Pro práce v DČ se na AMU používá následující typ kalkulace ceny: 1. Přímé mzdy 2. Zákonné platby 3. Přímý materiál (kancelářské potřeby, filmový materiál, spotřební materiál aj.); 4. Ostatní přímé náklady (například služby vč. pronájmů, cestovné apod.); 5. Režijní náklady (50% přímých mezd ad 1. a 17% ze součtu přímého materiálu ad 3. a ost. přímých nákladů ad 4.) 6. Zisk (doporučuje se 10% z přímých mezd); 7. DPH (s výjimkou činností osvobozených od DPH); 8. Ostatní nepřímé náklady, např. daň z příjmu (DP) apod.;

Akademický senát AMU Režijní náklady doplňkové činnosti AMU Problémy stávajícího způsobu: způsob výpočtu režijních nákladů, tj. dvě základny pro výpočet (viz kalkulační vzorec) výpočet z výdajů Možné řešení: jedna základna pro výpočet = výnosy DČ základním „klíčem“ = poměr výnosů DČ k výnosům hlavní činnosti (např. na VŠE 15%; propočet AMU 2012 = 15,77%

Režijní náklady doplňkové činnosti AMU Děkuji za trpělivost