Rastafariánství. Rastafariánství či rastafari je náboženské hnutí pocházející z Jamajky, kde vzniklo ve 30. letech 20. století. Toto náboženství kombinuje.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Bob Marley.
Advertisements

Téma hodiny: Jamajka Předmět: Zeměpis Ročník: 2. ročník
Música Musik Music Hudba. Rock Rock je souhrnný pojem pro mnoho hudebních žánrů. Jako nástroje se nejčastěji používají kytara, baskytara a bicí, ale.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Státní sociální podpora zákon č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, ve znění pozdějších předpisů.
Náboženství. Nejrozšířenější náboženství ▪ křesťanství ▪ židovství (judaismus) ▪ islám ▪ budhismus ▪ hinduismus.
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 2. ročník oborů Technické lyceum,
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Rodinné právo 1 N á zev sady: Výuka občanské nauky v 2. ročníku odborného.
ŠPANĚLSKÁ HUDBA Šárka Damborská. ZÁKLADNÍ ÚDAJE Oficialní název: Španělské království Hlavní město: Madrid Státní zřízení: konstituční monarchie Jazyky:
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_285_Náboženství v Evropě Vzdělávací oblast:Člověk a příroda.
Kalendář Mgr. Lenka Stará. AutorMgr. Lenka Stará Vytvořeno dne Odpilotováno dne Ve třídě1.C Vzdělávací oblastČlověk a jeho svět Vzdělávací.
Virtuální kolega Attavena, o.p.s. Prezentace projektu a návrh implementace jeho nabídky: do systému vzdělávání.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc. Lucie Chojnová NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_Význam a funkce rodiny TÉMA SADY: Občanská výchova.
PROČ 28. ZÁŘÍ NECHODÍME DO ŠKOLY – projekt ke státnímu svátku Autor : Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
ISLÁM Obr.1. ISLÁM je monoteistické náboženství bylo založené prorokem Muhammadem (politický a náboženský vůdce v 7.stol.) narozeným v Mecce „Islám“ =
ZŠ Brno, Řehořova 3 Občan, žák a společnost Výchova k občanství ročník III
Anotace: Materiál je určen pro 1. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “technologie“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u jiných.
STUDIE A ANALÝZA ŽIVOTNÍHO STYLU A ZDRAVÍ MLÁDEŽE V KRAJI VYSOČINA MUDr. Stanislav Wasserbauer Zdravá vysočina, o.s. a Státní zdravotní ústav ve spolupráci.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Životospráva rodiny.
ORGANIZACE PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ 2016/2017 část I. - Přihláška na SŠ
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká
Náboženství a fanatismus
SLABIKÁŘ DĚTSKÝCH PRÁV VY_32_INOVACE_01_10
BOB MARLEY.
Doprovázení jako základní postoj služby ve věznici
Analýza kvality života aneb proč, jak a pro koho …
Respekt k práci, respekt k člověku
Česká republika Obyvatelstvo
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, LOUNY PODĚBRADOVA 640, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE AUTOR: MGR. JANA ZELINKOVÁ.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Hudba a tanec Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Renáta Jehličková Název: VY_32_INOVACE_09_C_17_HUDBA A TANEC Téma: HUDEBNÍ NAUKA.
Reggae Patrik Šípek, kvarta.
Anotace Objasnit důvody vzniku státu. Seznámit žáky se znaky státu, popsat různé historické typy států. Výukový materiál.
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 11/04 Název materiálu: Duchovní a světská hudba Zpracoval: Mgr. Bc. BcA. Michal Jančík.
Písně a jejich vývoj Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Renáta Jehličková Název: VY_32_INOVACE_09_C_11_PÍSNĚ A JEJICH VÝVOJ Téma:
Základní informace o poskytovateli
Co je to kantáta a oratorium?
Název školy: Základní škola Pardubice – Spořilov Autor: Mgr
Funk Vítek Veverka Kvarta.
Číslo klíčové aktivity: III/2 Název klíčové aktivity:
Terapeutické komunity
Pracovnělékařské služby
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
ČESKO-BRATRSKÁ CÍRKEV EVANGELICKÁ
Úvodní a seznamovací hry
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Jiří Svoboda
PhDr.Hana Pazlarová, Ph.D
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Sandra Tichá
Dvacáté století – vznik Československa a jeho meziválečný vývoj
Logické hry s názvy rostlin a určování rostlin podle obrázku.
Křesťanství a středověká Evropa
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín
České školství v mezinárodním srovnání Stručné seznámení s vybranými ukazateli publikace OECD Education at a Glance 2010 Tisková konference 7.
DEN DÍKUVZDÁNÍ ELIŠKA ŠVACHOVÁ.
Pravidla a doporučené postupy pro vytváření studijních programů
Vznik a podstata státu Lidstvo prožilo převážnou část své existence bez státu. Počátky státní organizace jsou kladeny do doby rozvinutějšího zemědělství.
BLÍZKOVÝCHODNÍ KONFLIKTY
Člověk a zdraví Bc. Kateřina Cuperová
STÁTNÍ SYMBOLY 1) 2) 3).
VÝUKOVÝ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Víra, náboženství, církve, sekty (1) – Rozložení ve světě
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Lenka Špillerová Název materiálu: VY_32_INOVACE_1-35_Starověká Čína Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
EVROPA 11. STOLETÍ.
VY_ 32_ INOVACE _18_10_křesťanství
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Egyptští bohové Matyáš Toušek Leden 2016.
Periklés (Περικλής).
Transkript prezentace:

Rastafariánství

Rastafariánství či rastafari je náboženské hnutí pocházející z Jamajky, kde vzniklo ve 30. letech 20. století. Toto náboženství kombinuje především prvky židovství a křesťanství, částečně islámu a dalších (např. animistických) věr. Jeho vyznavač (rasta, rastaman nebo rastafarián) například nesmí požívat alkohol či maso; při uctívání se používají především symboly převzaté z judaismu

Čepice zvané "tam" v posvátných barvách etiopské vlajky, dredy - duchovní antény, svetry ve zlato-zeleno-žluté a klasické džíny patřily k falešným rastafariánům, kteří se vzhlíželi spíše v módě než v duchovním odkazu původních příslušníků hnutí. Ras Tafari Makonnen byl korunován císařem Etiopie. Od jeho zvolení se datuje počátek rastafariánského hnutí na Jamajce. Rastafariáni kladli důraz na osobní důstojnost, toleranci a mírumilovnost, harmonii panující v přírodě, na to co ve chtivém industriálním světě postrádali.

Symboly Etiopská trikolora

dredy

Kouření Mariuhany

Bob Marley Celým jménem Robert Nesta Marley byl jamajský zpěvák, skladatel a kytarista, spoluzakladatel a významný představitel reggae. Narodil se 6. února 1945,na jamajce V šestnácti letech začal profesionálně zpívat. v roce 1969 se v základech změnil Bobův život, neboť on a celá kapela přijali rastafariánskou víru.Když se v roce 1978 zranil při fotbalu, lékaři u něj zjistili zhoubné rakovinné bujení Zemřel 11. května roku 1981 v nemocnici v Miami na Floridě.

Rozšíření ve světě Důležitou součástí hnutí a formou jeho šíření je hudební styl reggae, spojený zejména se jménem Boba Marleyho a kouření Kay (marihuany),V poslední době se rastafariánství rozšiřuje do světa a získává více a více příznivců. Většina z nich se zaměřuje na praktickou stránku věci a rastafariánství berou spíš jako životní styl než jako duchovní cestu.