Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 1 Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra Informace o metodické činnosti odboru.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kutná Hora 26. května 2015 NOVELA STAVEBNÍHO ZÁKONA.
Advertisements

Úloha KISMO v rozvoji e-governmentu na úrovni měst a obcí Ing. Cyril Čapka Komise pro informatiku Svazu měst a obcí.
Zásady vztahů orgánů Jihomoravského kraje k řízení neškolských příspěvkových organizací Pracovně právní oblast, oblast odměňování, organizační záležitosti.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
Oblasti veřejného pořádku ve vztahu k možnostem jejich regulace formou OZV obcí
Pravomoci orgánů obcí dle zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů.
Zadávání veřejných služeb v přepravě cestujících Ondřej Michalčík, František Vichta Ministerstvo dopravy Kroměříž, 29. září 2015.
Postavení Nejvyššího kontrolního úřadu v rámci systému správy státu Jeho význam, fungování a systém kontrol.
BEZPEČNOST JEŘÁBOVÉ DOPRAVY Při konstrukci a provozu jeřábů musí být přísně dbáno na zásady bezpečnosti, aby nebyl ohrožen život a zdraví osob a zabránilo.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Integrovaná prevence v resortu MZe. IPPC – integrovaná prevence a omezování znečištění  IPPC = integrovaná povolení (IP) a integrovaný registr znečištění.
Sekce státní služby tisková konference RNDr. Josef Postránecký náměstek MV pro státní službu.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
Úsek prevence Odbor speciálního vzdělávání, prevence a institucionální výchovy.
Odbor dozoru a kontroly veřejné správy Hodnotící zpráva k výsledkům kontrol ÚSC (2010 – 2011) Ing. Marie Kostruhová.
Problematika aktualizace ÚAP - RURÚ Program jednání: Úvod Informace z porady MMR s Krajskými úřady konané dne v Praze Pozvánka na seminář Metadata.
Přijímací řízení pro školní rok 2010/2011 Přijímací řízení pro školní rok 2010/2011 Seminář výchovných poradců základních a středních škol okresu Semily.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Ernest Seifert Název materiálu: VY_32_INOVACE_6_CLOVEK_JAKO_OBCAN_05.
Krizové štáby. Zákon č. 240/2000 Sb., § 14 (1) Hejtman zajišťuje připravenost kraje na řešení krizových situací; ostatní orgány kraje se na této připravenosti.
Vnitřní předpisy účetní jednotky Porada odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ing. Tomáš Sluka Ministerstvo financí odbor Regulace a metodika účetnictví.
Obecně k legislativě 19. října 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy 18.
MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2012 PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2012 SOUTĚŽ PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL HZS Ústeckého kraje.
Informace z porady MMR s krajskými úřady
model fungování a praxe
Program meziregionální spolupráce INTERREG EUROPE
Zákon o obcích 128/2000 Sb. + znění pozdějších předpisů
Plánování rozvoje sociálních služeb Ústecký kraj
Postup aktualizace Regionálního akčního plánu Zlínského kraje Ing
Projekt odboru personálního Ministerstva vnitra Akceptace specifických potřeb zaměstnanců a zaměstnankyň MV: nástroj ke zvýšení efektivity práce MV ČR.
Regionální environmentální centrum ČR
Hlavní město praha a integrace cizinců
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Ernest Seifert Název materiálu:
Organizační zabezpečení práva životního prostředí
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky Změny právních předpisů

Novela zákona ZPF č. 41/2015 Sb. – účinnost od 1. dubna 2015
Financování přímých NIV
Zákon o lesích (lesní zákon) č. 289/1995 Sb.
Jan Maršák Odbor odpadů Ministerstvo životního prostředí
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s vedoucími ÚÚP Územně analytické podklady ÚAP kraje s využitím ÚAP obcí ÚAP a změny v právních předpisech Ing. arch. Jana.
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma:
Název projektu: Moderní škola
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
Seminář s krajskými úřady
KRIZOVÝ ŠTÁB MĚSTA HRANIC
Klasifikace normativních právních aktů
NV č. 201/2010 Sb. ze dne 31. května 2010  o způsobu evidence úrazů, hlášení a zasílání záznamu o úrazu ve znění NV č. 170/2014 Sb. ze dne 6. srpna 2014.
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” – Praha,
Závaznost ÚPD pro orgány státní správy lesa
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
Zvláštní odborná způsobilost
METODICKÁ PODPORA ŘÍZENÍ KVALITY V ÚZEMNÍCH SAMOSPRÁVNÝCH CELCÍCH
MAP II. MAP Praha 12 pokračuje
Aktuálně o stavu příprav na účinnost GDPR
Zapisovatelé do informačního systému evidence obyvatel
Hodnotící zpráva k výsledkům kontrol výkonu přenesené a samostatné působnosti svěřené orgánům obcí, krajů a hlavního města Prahy za léta 2014–2016.
Aktuální změny daňových zákonů
AktuálnĚ z odpadů a oběhového hospodářství z pohledu MŽP
Standardy činností sociální práce ve veřejné správě příspěvek Hradec Králové Praha Systémová podpora sociální práce v obcích reg. č. CZ /0.0/0.0/15_017/ ,
PROCES STANDARDIZACE SOCIÁLNÍ PRÁCE V LOVOSICÍCH
EVROPSKÁ UNIE.
Dotační program Ministerstva vnitra k ochraně škol a školských zařízení 12. prosince 2018 Odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajského.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v Území ORP Plzeň
Obecně k legislativě 17. října 2018 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
KRIZOVÝ ŠTÁB MĚSTA HRANIC
SPRÁVNÍ PRÁVO.
Odbor dopravy - Bc. Petr Fehér
Odbor školství Mgr., Bc. Jitka Hozmanová
Transkript prezentace:

Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 1 Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra Informace o metodické činnosti odboru veřejné správy, dozoru a kontroly v oblasti výkonu dozoru nad samostatnou působností obcí Ing. Miroslav Veselý

Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 2 Metodické materiály k tvorbě OZV Metodický materiál k vydání obecně závazné vyhlášky obce o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem Rozeslání a zveřejnění: leden 2015 (rozsáhlá aktualizace metodického materiálu v návaznosti na novelu zákona o odpadech, která stanovila nové povinnosti obcí při třídění biologických a dalších tříděných odpadů, spolupráce MŽP)

Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 3 Metodické materiály k tvorbě OZV Metodický materiál k vydání obecně závazné vyhlášky obce o loteriích a jiných podobných hrách Rozeslání a zveřejnění: duben 2015 (rozsáhlá aktualizace metodického materiálu reagující na stanovisko Úřadu na ochranu hospodářské soutěže k pravidlům vymezování konkrétních míst, zapracovány poznatky Ministerstva vnitra a Ministerstva financí z dozorové a aplikační praxe, reakce na připomínky Evropské komise k regulaci hazardu v ČR, spolupráce MF)

Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 4 Metodické materiály k tvorbě OZV Metodický materiál k vydání obecně závazné vyhlášky, kterou se stanoví koeficienty pro výpočet daně z nemovitých věcí, osvobození některých pozemků zemědělského půdního fondu od daně z nemovitých věcí, osvobození nemovitých věcí zasažených živelní pohromou od daně z nemovitých věcí a osvobození od daně z nemovitých věcí ve zvýhodněných průmyslových zónách Rozeslání a zveřejnění: červenec 2015 (aktualizace metodického materiálu v návaznosti na dvě novelizace zákona o dani z nemovitých věcí, nově zakotvena možnost osvobození zvýhodněných průmyslových zón, spolupráce MF a MPO)

Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 5 Metodické materiály k tvorbě OZV Metodický materiál k vydání obecně závazné vyhlášky obce Požární řád Zveřejnění: leden 2015 (vydání metodiky k tvorbě OZV ve spolupráci s HZS)

Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 6 Metodické materiály k tvorbě OZV Metodický materiál k vydání obecně závazné vyhlášky obce k trvalému označování psů a evidenci jejich chovatelů Zveřejnění: červen 2015 (aktualizace metodiky v návaznosti na změny právních předpisů EU v oblasti označování psů)

Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 7 Metodické materiály k tvorbě OZV Metodický materiál k vydávání obecně závazných vyhlášek obce o zřízení a zrušení obecní policie Zveřejnění: červenec 2015 (aktualizace metodického materiálu v návaznosti na nové nastavení zasílání OZV na MV - dříve dle zákona dvojkolejně - 1x k dozoru na ODK + 1x k evidenci na OBP; nově 1x na MV - ODK následně informuje OBP)

Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 8 Metodické materiály k tvorbě OZV Oblasti veřejného pořádku ve vztahu k možnostem jejich regulace obecně závaznými vyhláškami obcí Zveřejnění: září 2015, prosinec aktualizace metodického materiálu v návaznosti novou judikaturu Ústavního soudu a poznatky z dozorové praxe MV 2. aktualizace metodického materiálu v návaznosti na vydání zákona o pyrotechnice a novelizaci zákona o přestupcích

Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 9 Metodické materiály k tvorbě OZV Metodický materiál k vydání obecně závazné vyhlášky obce, o vymezení školských obvodů Zveřejnění: říjen 2015 (aktualizace metodického materiálu zapracování aktuálních výkladových problémů, spolupráce s MŠMT)

Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 10 Metodické materiály k tvorbě OZV Metodický materiál k vydání obecně závazné vyhlášky obce, o místních poplatcích Zveřejnění: říjen 2015 (aktualizace metodického materiálu u návaznosti na novelu zákona o místních poplatcích)

Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Metodické materiály k tvorbě OZV Metodický materiál k vydání obecně závazné vyhlášky obce, o veřejném pořádku Zveřejnění: prosinec 2015 (aktualizace metodického materiálu v návaznosti na vydání zákona o pyrotechnice a novelizaci zákona o přestupcích)

Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 12 Semináře a odborné konference Seminář k tvorbě právních předpisů města Konání: 16. února 2015 Seminář pro zastupitele a zaměstnance SM Brna. Seznámení s pravidly obecní novotvorby.

Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 13 Semináře a odborné konference Setkání dozorových pracovníků MV, HM Prahy a statutárních měst Konání: 15. října 2015 Účel setkání - sjednocení výkonu dozoru a informování zástupců územně členěných SM a HMP o aktuální legislativě, judikatuře a právních názorech MV. Diskutovány rovněž aplikační problémy zákona o svobodném přístupu k informacím Předpokládáno pořádání pravidelných setkávání 2x ročně.

Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 14 Semináře a odborné konference Seminář k problematice požárních řádů Konání: 12. listopadu 2015 Účast dozorových pracovníků, zástupců krajů a Hasičského záchranného sboru. Diskuze nad současnou právní úpravou, metodikou MV a aktuálními aplikačními problémy.

Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 15 Připravované metodické materiály Metodická doporučení (nová zelená řada) k tvorbě OZV Materiály navazující na Edici dobré správní praxe vydávanou ve spolupráci s Kanceláří veřejného ochránce práv. Zpracování nové řady tištěných metodických pomůcek připracovaných ODK k problematice tvorby obecně závazných vyhlášek.

Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 16 Připravované metodické materiály Metodická doporučení (nová zelená řada) k tvorbě OZV Do konce roku 2015 je připravuje vydání prvních 2 metodických pomůcek, které se budou věnovat: tvorbě OZV obecně, problematice tvorby OZV o dani z nemovitých věcí. V dalším období bude navazovat vydávání dalších doporučení k jednotlivým zákonným zmocněním. Aktuálně v přípravě problematika místních poplatků a regulace veřejného pořádku..

Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 17 Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra Náměstí Hrdinů Praha 4 Telefon: Fax: Web: