Sjednocení systému péče o ohrožené děti – vývoj a současný stav v kontextu s vývojem Systém včasné intervence - MV.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Reforma systému péče o ohrožené děti a služby pro rodinu
Advertisements

EStrategie statutární město Ostrava Ing.Jaromír Tomala
Systém včasné intervence ve Svitavách
Company LOGO Konference „Modernizace veřejné správy 2007 – 2013“, Plány v oblasti zefektivňování veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR.
Oddělení ústavní a ochranné výchovy - Činnost resortu vnitra v oblasti práce s rizikovými a ohroženými dětmi a mladými lidmi. - Pohled na téma v kontextu.
Základní registry veřejné správy
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
Integrovaný operační program (IOP) INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské nám
Evropská strategie zaměstnanosti a víceúrovňové vládnutí – sen nebo skutečnost? Milena Jabůrková, Ondřej Mátl a Gabriela Nováková Zpráva zpracována pro.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Transformace a sloučení systému péče o ohrožené děti Petr Nečas ministr práce a sociálních věcí 3. dubna 2008.
Transformace systému práce s ohroženými dětmi a rodinami Tisková konference MPSV a MŠMT 30. dubna 2009.
Transformace a sjednocení systému péče o ohrožené děti RNDr. Petr Nečas místopředseda vlády ministr práce a sociálních věcí
„Když pomáháme rodině, uzdravujeme svět“ (Virginie Satirová) Zavedení supervize pro pracovníky oddělení sociálně-právní ochrany dítěte, kontraktování.
5. března 2015 TISKOVÁ KONFERENCE. Co je KOBRA? -Nemá vlastní budovy, -nemá zaměstnance, -nemá dokonce ani korespondenční adresu, protože není institucí,
Konference Brno - město pro rodiny Poradní sbor Rady města Brna pro rodinu Shrnutí realizovaných pro-rodinných činností Mgr. Ing. Pavel Šmýd,
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
Finanční kontroly ve veřejné správě IT podpora kontrolovaných procesů při správě prostředků SR a EU Konference ISSS Hradec Králové, březen 2004 RNDr. Zdeněk.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Síť služeb pro ohrožené děti a rodiny
Sdílení dat ve veřejné správě Hradec Současný stav  V právním řádu neexistuje předpis, kterým by byla upravena jednotná pravidla pro sdílení.
Porada MV s tajemníky úřadů obcí s rozšířenou působností Institut pro veřejnou správu Praha Benešov 12. říjen 2011.
 V souladu s Koncepcí vzdělávání v oblasti krizového řízení, schválenou usnesením Bezpečnostní rady státu ze dne 16. listopadu 2004 č. 14 a Plánem hlavních.
Analýzy v projektu „Ohrožené děti a mládež ve Zlínském kraji“
Projekt Ohrožené děti a mládež ve Zlínském kraji
Současné prostředí v České republice pro víceúrovňové vládnutí RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo vnitra.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Mgr. Zuzana Jentschke - Stőcklová náměstkyně ministryně Sekce pro sociální a rodinnou politiku 10. dubna 2014.
Mgr. Jitka Gjuričová, ředitelka Odboru prevence kriminality, Ministerstvo vnitra Česká republika.
Budoucnost ústavní výchovy z úhlu pohledu Federace dětských domovů ČR PaedDr. Jana Koubová
Reforma systému péče o ohrožené děti 25. listopadu 2011 Miloslav Macela Odbor 21 rodiny a dávkových systémů MPSV.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Novela zákona o sociálně-právní ochraně dětí Klára Trubačová Oddělení sociálně-právní ochrany dětí.
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Pojďme společně podpořit rozvoj meziobecní spolupráce v ČR.
Aktuální stav plnění usnesení vlády týkajících se projektu Systém včasné intervence Mgr. Hana Jamrichová MPSV.
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Prevence jako strategie přístupu k ohroženým dětem a rodinám z pohledu novely zákona o sociálně-právní ochraně Praha Říjen 2011 Verze: _FV Mgr.
1 PRIORITY SEKCE NÁMĚSTKYNĚ MINISTRA PRO SOCIÁLNÍ A RODINNOU POLITIKU.
Národní politika BOZP a příprava Národního akčního programu BOZP pro období konference Společně bezpečně v EU – Partnerství v prevenci rizik.
Intervenční centrum pro osoby ohrožené domácím násilím Ostrava © Bílý kruh bezpečí, o. s.
Mgr. Jana Hanzlíková náměstkyně ministryně Sekce pro ochranu práv dětí a sociálního začleňování 10. dubna 2014.
Ing. Aleš Průša. Co bylo na počátku ? Primárně je nutné předcházet protiprávním jednáním ve městě, obci Společná odpovědnost samosprávy a PČR za oblast.
AKTUÁLNÍ PRIORITY ČESKÉ REPUBLIKY V OBLASTI BOJE PROTI TERORISMU Ivan Langer ministr vnitra.
Platforma pro sociální bydlení: Prevence ztráty bydlení a potřeby lidí bez domova 27. leden 2015 Jan Milota.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Standardizace orgánů sociálně-právní ochrany PhDr. Miloslav Macela Odbor rodiny a ochrany práv dětí.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Informace MPSV ČR k postupu orgánu sociálně-právní ochrany dětí v případech záškoláctví (Č.j. 2014/ ze dne 14.března 2014)
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Prevence domácího násilí na vládní úrovni
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
PhDr. Radek Suda, odbor sociálních služeb a sociální práce, MPSV
Zákon o Generální inspekci bezpečnostních sborů
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Analýza současného stavu institucionálního zajištění péče o ohrožené děti. [online] [cit ]. Dostupné z www: .
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
Etický kodex zaměstnance veřejné správy
PRIORITY A NOVÁ STRUKTURA MINISTERSTVA VNITRA
Zajištění bezpečnostní situace České republiky
Úloha kraje v síťování sociálních služeb
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Obor zdravotních služeb MZ
Národní podpora využití potenciálu kulturního dědictví prostřednictvím Integrovaného operačního programu
Jaromír Jech Svaz měst a obcí ČR
Transkript prezentace:

Sjednocení systému péče o ohrožené děti – vývoj a současný stav v kontextu s vývojem Systém včasné intervence - MV

Systém včasné intervence V devadesátých letech 20. století došlo k razantnímu nárůstu trestné činnosti, včetně trestné činnosti dětí a mladistvých. Na tuto skutečnost Ministerstvo vnitra reagovalo celou řadou aktivit, jejichž cílem bylo změnit negativní trendy v kriminalitě, zlepšit práci s delikventními či predelikventními jedinci a odhalit nedostatky systému péče o ohrožené děti. MV předložilo vládě od roku 1999 do roku zásadní zprávy o stavu systému péče o ohrožené děti (Hodnocení systému péče o ohrožené děti)

Systém včasné intervence Již z analýzy provedené v roce 1999 jednoznačně vyplynulo, že: „Systém péče o ohrožené děti prakticky neexistuje, resortní aktivity netvoří ucelený komplex ale soustavu mezi sebou nekomunikujících subsystémů. Většina institucí se zaměřuje na řešení konkrétních událostí – kauz, bez návaznosti na minulost či budoucnost klienta. Spíše než moderních metod sociální práce převažuje byrokratický přístup, který neúměrně administrativně zatěžuje pracovníky jednotlivých institucí. Existující systém je finančně náročný, neefektivní a koncepčně nevyhraněný a v mnoha případech umožňuje propad tisíců dětských a mladistvých delikventů mimo něj“. (To se např. týká i vzrůstajícího počtu dětí umístěných v institucionální péči.)

Systém včasné intervence Systém včasné intervenceNa základě zjištěných nedostatků (resortismus, nespolupráce, izolované aktivity, vzájemná neinformovanost) začalo MV pilotně zkoušet ve spolupráci s Ministerstva práce a sociálních věcí a spravedlnosti projekt Systém včasné intervence, který vytváří efektivní systém péče o ohrožené děti na všech úrovních (obec, kraj, centrum) Projekt se skládá z: –Vytvoření Týmu pro mládež na úrovni obce s rozšířenou působností –Nasazení sdíleného informačního systému ve správě orgánu sociálně-právní ochrany dětí –Vytvoření a používání efektivního systému opatření, aktivit a programů pro práci s ohroženými a rizikovými dětmi v lokalitě

Systém včasné intervence Zásadním problémem nadále zůstává prosazování práva při výkonu agendy systému péče o ohrožené děti na úrovni obcí (ORP). Instituce, respektive jejich pracovníci, si pomalu zvykají na možnosti, které jim legislativní prostředí dává, nezřídka pracují bez invence, šablonovitě, komunikace a efektivní spolupráce s přímým dopadem na situaci dítěte a jeho rodinu vázne. Vývoj dítěte není příslušnými pracovníky vnímán jako celostní kontinuální proces, který není ohraničen dosažením zletilosti, kdy přestává být objektem zájmu orgánů sociálně právní ochrany a dalších institucí, které se ze zákona dětmi a mladistvými zabývají. Současná praxe tak nezřídka vede mladé lidi k trestné činnosti a k trvalé závislosti na sociálním systému.

Systém včasné intervence K průlomu došlo v roce 2007, kdy ministr vnitra předložil vládě materiál „Hodnocení systému péče o ohrožené děti“ (usnesení vlády č. 1151/2007). Součástí tohoto materiálu byla i rozsáhlá analýza dalších osudů (zejména kriminálních aktivit) všech dětí, které v období let opustily institucionální péči ( dětí). Závěry studie byly natolik alarmující, že se vláda rozhodla k zásadní reformě systému péče o ohrožené děti. Následně zpracoval a předložil ministr práce a sociálních věcí (tehdy RNDr. Petr Nečas) vládě ČR dva důležité vládní materiály – „Transformaci a sjednocení systému péče o ohrožené děti“ (usnesení č. 76 ze dne 19. ledna 2009) a na něj navazující „Národní akční plán transformace a sjednocení systému péče o ohrožené děti na léta “ (usnesení č. 883 ze dne 13. července 2009).

Systém včasné intervence Oba materiály vláda projednala a schválila v roce 2009 a tím zahájila faktický transformační proces, který se skládá z řady systémových, legislativních, organizačních a finančních kroků. Následně vláda svým usnesením č. 191 ze 17. března 2011 schválila k realizaci Národní projekt Systém včasné intervence. Jeho realizací pověřila ministry práce a sociálních věcí a vnitra. Národní projekt SVI je součástí Národního akčního plánu k transformaci a sjednocení systému péče o ohrožené děti, který předpokládá v oblasti týmové meziresortní a multidisciplinární spolupráce a informačního propojení všech zainteresovaných subjektů úplné převzetí principů a mechanismů projektu SVI. Na tyto koncepční materiály navázalo MPSV předložením Strategie ochrany práv dětí, kterou vláda schválila v lednu Národní projekt SVI je součástí i tohoto materiálu.

Systém včasné intervence Národního projektu SVISchválení Národního projektu SVI předcházelo zpracování Studie proveditelnosti, kterou nechalo MV zpracovat v létě Systém včasné intervenceSystém včasné intervence je nasazen ve 38 městech ČR Vytváří podmínky pro koordinovanou a efektivní práci s ohroženými dětmi a jejich rodinami na místní úrovni, s návazností na úroveň kraje, případně národní úroveň. Systém včasné intervence Národní projekt SVISystém včasné intervence je připraven na plošné rozšíření v rámci ČR – Národní projekt SVI Je třeba společně najít finanční prostředky na realizaci projektu, jinak dojde ke zmaření vložených investic a zejména velkého potenciálu odborníků, kteří se do projektu zapojili na všech úrovních.

Systém včasné intervence Systému včasné intervenceMV řeší také problematiku informovanosti obcí, které zatím nejsou zapojeny do Systému včasné intervence V roce 2008 bylo z rozhodnutí ředitelky odboru prevence kriminality MV, Mgr. Jitky Gjuričové, spuštěno automatizované zasílání údajů obcím s rozšířenou působností o „jejich“ dětech, které se dostaly do kontaktu s útvarem Policie ČR Zásadní přelom v kvalitě i způsobu informování orgánů sociálně-právní ochrany dětí v obcích

Systém včasné intervence Výsledkem dlouhodobé práce MV – a spolupráce zejména s resorty práce a sociálních věcí a Probační a mediační službou ČR – je nastartovaný proces Transformace a sjednocení systému péče o ohrožené děti (meziresortní aktivita) Národní projekt Systém včasné intervenceNedostatky ve výkonu péče o ohrožené děti budou snad alespoň částečně odstraněny prostřednictvím aktivit výše uvedené Transformace, jejíž součástí je také Národní projekt Systém včasné intervence, který je připraven k plošnému nasazení v celé ČR.

Systém včasné intervence Děkuji za pozornost Ministerstvo vnitra Odbor prevence kriminality Mgr. Ferdinand Raditsch