Počítačová grafika VY_32_INOVACE _GRAF_20. FORMÁT KRESBY  Než začneme kreslit, musíme si na pauzovací papír nakreslit základní formát v poměru stran.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Počítačová grafika VY_32_INOVACE _GRAF_19. TISK Z VÝŠKY  tisknoucí místa jsou na tiskové formě vyvýšena nad úroveň míst netisknoucích  jako způsob tisku.
Advertisements

CorelDRAW – dodatky (19). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Počítačová grafika VY_32_INOVACE _GRAF_17. ZÁKLADNÍ ROZDĚLENÍ Podle způsobu vytváření, resp. zpracování grafické informace rozeznáváme:  vektorová zařízení.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: David Holubec NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_INF Vzdělávací oblast: informatika Ročník: 9. Číslo projektu:
K OMUNIKACE VERBÁLNÍ A NEVERBÁLNÍ Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Využití informačních technologií při řízení obchodního řetězce Interspar © Ing. Jan Weiser.
ČOČKY Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_10_32.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Fyzika 6 Autor: Mgr. Zuzana Vimrová 1. Co je větší? 15 cm30 cm 100 m6000 mm 15 cm3 m.
Snímek 1 PowerPoint2OP381 Manažerská informatika 1 2OP381 Manažerská informatika 1 Microsoft PowerPoint 2016 – 2. část.
VY_32_INOVACE_ Název výukového materiálu: Klid a pohyb těles ( Účinky síly na těleso) Předmět: FYZIKA Autor: Mgr. Ivana Šnáblová Cílová skupina:
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
TŘENÍ Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_18_29.
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Autor: Předmět: Ročník: Název: Označení: DUM vytvořen: Mgr. Hana Němcová Matematika, seminář diferenciální a integrální počet Osmý ročník víceletého gymnázia.
DUM:VY_32_INOVACE_IX_1_3 Měření proudu a napětí Šablona číslo: IXSada číslo: 1Pořadové číslo DUM:3 Autor:Mgr. Milan Žižka Název školyZákladní škola Jičín,
Č.projektu : CZ.1.07/1.1.06/ Portál eVIM USB mikroskop.
VZÁJEMNÉ PŮSOBENÍ TĚLES Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_02_29.
Inf Vizualizace dat a tvorba grafů. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Označení materiáluVY_32_INOVACE_INF_11 Název materiáluMalování I AutorMgr. Radomil Kryl Typ aplikacePrezentace Ročník5. PředmětInformatika AnotaceŽáci.
Stavební výkresy CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_OK_TP_01
Senzory pro EZS.
Digitální učební materiál
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Grafické programy - opakování
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 14– VIDEO V PREZENTACI. Název školy:
Téma: Základy grafických technik
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Lubomíra Moravcová Název materiálu:
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost   
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Mgr. Aleš Čech Fyzika 6. ročník
VY_32_INOVACE_
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
KOULE A JEJÍ POVRCH VY_42_INOVACE_ 33_02.
NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_09_M7_Hanak
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
OHMŮV ZÁKON Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_07_32.
Pravidla pro vytváření výkresové dokumentace sestav
KMITAVÝ POHYB Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_06_32.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Stroje a zařízení - spoje
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Lom světla Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
Poměr v základním tvaru.
Zlomky Část celku VY_42_INOVACE_20_01.
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Popis výukového materiálu Název: PowerPoint
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Přídavná zařízení.
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Podnik VY_32_INOVACE_40_811 Projekt.
Pozn. Zaměřeno na práci v MS PowerPoint
zpracovaný v rámci projektu
Corel PHOTO-PAINT Úloha 3 Zpracovala: Mgr. Jitka Hotařová
zpracovaný v rámci projektu
Osnova: 1) co je to photoshop. K čemu slouží, jaké má výhody
Word Okraje WordArt Pozadí Vodoznak. Word Okraje WordArt Pozadí Vodoznak.
Magnetická indukce Název školy
Procenta kolem nás Jednoduché úrokování VY_42_INOVACE_34_01.
Poměr v základním tvaru.
Závislost elektrického odporu
EU- „Učíme se ze života pro život“ Registrační číslo: CZ /0
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

Počítačová grafika VY_32_INOVACE _GRAF_20

FORMÁT KRESBY  Než začneme kreslit, musíme si na pauzovací papír nakreslit základní formát v poměru stran 4:3 – plocha obrazovky.  Je nutné počítat s ořezáním obrazu v televizoru

MURTFÁZE  Je označení pro ty fáze, které se po určitou animační dobu nemění.  Je to druhá vrstva položena na základním formátu. Jedná se o pozadí vyjádřeno jednoduchou kresbou (terén, horizont a všechny důležité objekty, kterých se týká samotný pohyb akčních fází).

KRESLENÍ FÁZÍ POHYBU  obrazová frekvence na televizní obrazovce je 25 oken (fází - obrázků) za vteřinu.  rychle se pohybující předmět působí deformovaně a sice ve směru pohybu se protahuje.  čím rychlejší je pohyb, tím vzdálenosti mezi fázemi se zvětšují

DOPAD OBJEKTU  Při dopadu předmětu dochází k deformaci dle zákonů fyziky – akce a reakce, setrvačnosti apod.  Čím větší rychlost (akce), tím větší deformace (reakce).

POMOCNÁ KRESBA  Při kreslení na pauzovací papír nepřistupujeme přímo, ale přes pomocnou kresbu.  Na volné listy pauzovacího papíru si nakreslíme animovaný objekt a obkreslujeme jej tak dlouho, dokud nejsme zcela spokojeni.

DALŠÍ ZPŮSOBY ANIMACE  Oproti kresleným animacím musíme začít od popisu technického zařízení.  K dispozici potřebujeme animační stůl, jehož základem je pracovní deska - sklo.  Na této ploše se provádí hlavní hra.  Pod sklem je položeno pozadí, které musí mít možnost samostatného nasvícení.  Toto pracoviště slouží k výrobě poloplastických a ploškových filmů.

SCHÉMA PRACOVIŠTĚ S KAMEROU

POSTUP ANIMACE  Nejprve si označíme formát na skleněné podložce, tak aby v kameře nebyl vidět.  Po vypnutí automatiky u kamery, zaostříme a nastavíme obraz podle potřeby.  Zaostřování kontrolujeme na obrazovce počítače.  Nakonec na aktivní část podložky umístíme předměty, které nám budou sloužit k animaci

 DOJČAR, Zdeněk. Barva. Brno. Vysoké učení technické v Brně,  KAPOUNOVÁ, Jana. Zpracování grafických informací. Ostrava: Ostravská univerzita v Ostravě,  KOSTOLÁNYOVÁ, Kateřina. Úvod do multimédií: (grafika, hudba a zvuk). Vyd. 1. Ostrava: Ostravská univerzita, Pedagogická fakulta, 2003, 54 s. Systém celoživotního vzdělávání Moravskoslezska. ISBN  NAGYOVÁ, Ingrid. Audiovizuální prostředky. Ostrava: Ostravská univerzita v Ostravě,  NOGA, Pavel a Marek KOLASA. Grafické zpracování informací (Desk Top Publishing). Vyd. 1. Ostrava: Ostravská univerzita, Pedagogická fakulta, 2003, 50 s. Systém celoživotního vzdělávání Moravskoslezska. ISBN X.  ŠTEFAN, Radim a Dalimil KOUTEK. Digitální zpracování a animace. Vyd. 1. Ostrava: Ostravská univerzita, 2003, 46 s. Systém celoživotního vzdělávání Moravskoslezska. ISBN  ŠTEFAN, Radim. Zvuk a počítače. Ostrava: Ostravská univerzita v Ostravě, 2002.