Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Označení materiáluVY_32_INOVACE_INF_11 Název materiáluMalování I AutorMgr. Radomil Kryl Typ aplikacePrezentace Ročník5. PředmětInformatika AnotaceŽáci.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Označení materiáluVY_32_INOVACE_INF_11 Název materiáluMalování I AutorMgr. Radomil Kryl Typ aplikacePrezentace Ročník5. PředmětInformatika AnotaceŽáci."— Transkript prezentace:

1 Označení materiáluVY_32_INOVACE_INF_11 Název materiáluMalování I AutorMgr. Radomil Kryl Typ aplikacePrezentace Ročník5. PředmětInformatika AnotaceŽáci se seznámí s programem malování, poznají význam jednotlivých nástrojů, vyzkoušejí si kreslit jednoduché tvary Název školyZákladní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/21.2534 Název šablony klíčové aktivity Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo šablonyIII/2 Vzdělávací oblast/oborInformační a komunikační technologie/ Informační a komunikační technologie Tematický okruhSoftware Označení sadyVY_32_INOVACE_INF

2 MALOVÁNÍ I Informatika 5. ročník

3

4 KRESLENÍ ČÁRY Některé nástroje a tvary, jako Tužka, Štětec, Úsečka a Křivka, umožňují vytvářet různé rovné, zakřivené nebo klikaté čáry. Nástroj Úsečka můžeme například použít k nakreslení rovné čáry. Na kartě Domů ve skupině Tvary klikni na nástroj Úsečka. Ve skupině Barvy klikni na tlačítko Barva 1 a pak vyber barvu, kterou chceš použít pro obrys. Chceš-li kreslit, přetáhni ukazatel po kreslicí ploše.

5 KRESLENÍ KLIKATÉ ČÁRY Kresby nemusí být tvořeny jen samými rovnými čarami. Nástroje Tužka a Štětec lze použít k vytvoření zcela nahodilých, volných tvarů. Na kartě Domů ve skupině Nástroje klikni na nástroj Tužka. Ve skupině Barvy klikni na tlačítko Barva 1 a poté na barvu, kterou chcete použít. Chcete-li kreslit, přetáhněte ukazatel po kreslicí ploše a vytvořte klikatou čáru. Chcete-li vytvořit čáru s odlišným vzhledem, použijte některý z nástrojů Štětec.

6 Tužka Vyplnit barvouText Guma Lupa Volba barev Štětec

7 MOŽNÉ TLOUŠŤKY ÚSEČKY

8 ZKUS NAKRESLIT OD RUKY KRUHY A SPIRÁLY

9 1.Pavel Navrátil, S počítačem na základní škole, 2. vydání, Computer Media 2002, ISBN: 80 – 902815 – 6 - 7 2.Galerie prostředků Microsoft Office 3.Nápověda a podpora pro systém Windows ZDROJE A LITERATURA


Stáhnout ppt "Označení materiáluVY_32_INOVACE_INF_11 Název materiáluMalování I AutorMgr. Radomil Kryl Typ aplikacePrezentace Ročník5. PředmětInformatika AnotaceŽáci."

Podobné prezentace


Reklamy Google