Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Dohotovování jídel

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Dohotovování jídel"— Transkript prezentace:

1 SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Dohotovování jídel
Gastronomie SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Dohotovování jídel Mgr. Miroslava Malušková

2 Anotace Materiál vysvětluje dohotování jídel u stolu hosta, musí být doplněn výkladem. Umožňuje použití pro učitele ve výuce. Je vhodné jej doplnit výkladem. Je možné jej poskytnout nepřítomným žákům. Autor Mgr. Miroslava Malušková (Autor) Jazyk Čeština Očekávaný výstup 65-42-M/01 Hotelnictví a cestovní ruch Číšník- barman, servírka –barmanka Kuchař - číšník Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova Složitá obsluha, dohotovování, tatarský biftek Druh učebního materiálu Prezentace Druh interaktivity Kombinované Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání odborné vzdělávání Typická věková skupina let Vazby na ostatní materiály Je součástí výuky TOS, stolničení

3 Dohotovování polévek méně obvyklá úprava, zpravidla se polévky dochucují a zjemňují pravidla dochucování jsou stejná jako u omáček

4 Dohotovování polévek

5 Dohotovování polévek

6 Špagety připravované u stolu hosta nabízíme jako teplý předkrm nebo hlavní chod špagety přinášíme v timbálu nebo v hlubší pánvičce podle receptury nebo hostova přání přidáváme suroviny (šunku, žampiony, sýr apod.)

7 ©Miroslava Malušková

8 Tatarský biftek oblíbená specialita u nás i v zahraničí
při úpravě je poměrně vysoká spotřeba koření, především soli a pepře jako příloha jsou vhodné tousty

9 Tatarský biftek - základní suroviny:
kvalitní hovězí maso ze svíčkové ( jemně mleté nebo naškrabané ), žloutek, cibule, okurky, sardelky, kapary, hořčice dresink připravujeme z oleje, žloutku, soli, pepře, tabaska, hořčice, drceného kmínu, kečupu, worcesteru a popř. dalších surovin dle přání hosta

10 Tatarský biftek -způsoby míchání:
masovou vidličkou v pravé ruce promícháváme proti stěně nebo dnu nádoby masovou vidličkou v pravé ruce promícháváme proti lžíci v levé ruce překládacím příborem maso postupně prosekáváme a otáčíme

11 POUŽITÁ LITERATURA SALAČ, Gustav. Stolničení. Praha: Fortuna, ISBN SALAČ, Gustav, MVDr. Milan PRIBULA a Hana SEDLÁČKOVÁ. Technika obsluhy a služeb: pro 2. ročník středních hotelových škol. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, ISBN ČERNÝ, Jiří a Antonín SRKALA. Moderní obsluha. Praha: IQ 147, s.r.o., ISBN neuvedeno.


Stáhnout ppt "SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Dohotovování jídel"

Podobné prezentace


Reklamy Google