Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Mgr. Miroslava Malušková Gastronomie www.zlinskedumy.cz.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Mgr. Miroslava Malušková Gastronomie www.zlinskedumy.cz."— Transkript prezentace:

1 Mgr. Miroslava Malušková Gastronomie

2 Anotace Materiál vysvětluje dohotování jídel u stolu hosta, musí být doplněn výkladem. Umožňuje použití pro učitele ve výuce. Je vhodné jej doplnit výkladem. Je možné jej poskytnout nepřítomným žákům. AutorMgr. Miroslava Malušková (Autor) JazykČeština Očekávaný výstup M/01 Hotelnictví a cestovní ruch Číšník- barman, servírka –barmanka Kuchař - číšník Speciální vzdělávací potřeby- žádné - Klíčová slovaSložitá obsluha, dohotovování, tatarský biftek Druh učebního materiáluPrezentace Druh interaktivityKombinované Cílová skupinaŽák Stupeň a typ vzděláváníodborné vzdělávání Typická věková skupina let Vazby na ostatní materiályJe součástí výuky TOS, stolničení

3  méně obvyklá úprava, zpravidla se polévky dochucují a zjemňují  pravidla dochucování jsou stejná jako u omáček

4

5

6  připravované u stolu hosta nabízíme jako teplý předkrm nebo hlavní chod  špagety přinášíme v timbálu nebo v hlubší pánvičce  podle receptury nebo hostova přání přidáváme suroviny (šunku, žampiony, sýr apod.)

7 ©Miroslava Malušková

8  oblíbená specialita u nás i v zahraničí  při úpravě je poměrně vysoká spotřeba koření, především soli a pepře  jako příloha jsou vhodné tousty

9  kvalitní hovězí maso ze svíčkové ( jemně mleté nebo naškrabané ), žloutek, cibule, okurky, sardelky, kapary, hořčice  dresink připravujeme z oleje, žloutku, soli, pepře, tabaska, hořčice, drceného kmínu, kečupu, worcesteru a popř. dalších surovin dle přání hosta

10  masovou vidličkou v pravé ruce promícháváme proti stěně nebo dnu nádoby  masovou vidličkou v pravé ruce promícháváme proti lžíci v levé ruce  překládacím příborem maso postupně prosekáváme a otáčíme

11 SALAČ, Gustav. Stolničení. Praha: Fortuna, ISBN SALAČ, Gustav, MVDr. Milan PRIBULA a Hana SEDLÁČKOVÁ. Technika obsluhy a služeb: pro 2. ročník středních hotelových škol. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, ISBN ČERNÝ, Jiří a Antonín SRKALA. Moderní obsluha. Praha: IQ 147, s.r.o., ISBN neuvedeno.


Stáhnout ppt "Mgr. Miroslava Malušková Gastronomie www.zlinskedumy.cz."

Podobné prezentace


Reklamy Google