Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Mgr. Miroslava Malušková Gastronomie www.zlinskedumy.cz.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Mgr. Miroslava Malušková Gastronomie www.zlinskedumy.cz."— Transkript prezentace:

1 Mgr. Miroslava Malušková Gastronomie www.zlinskedumy.cz

2 Anotace Materiál vysvětluje dohotování jídel u stolu hosta, musí být doplněn výkladem. Umožňuje použití pro učitele ve výuce. Je vhodné jej doplnit výkladem. Je možné jej poskytnout nepřítomným žákům. AutorMgr. Miroslava Malušková (Autor) JazykČeština Očekávaný výstup 65-42-M/01 Hotelnictví a cestovní ruch Číšník- barman, servírka –barmanka Kuchař - číšník Speciální vzdělávací potřeby- žádné - Klíčová slovaSložitá obsluha, dohotovování, tatarský biftek Druh učebního materiáluPrezentace Druh interaktivityKombinované Cílová skupinaŽák Stupeň a typ vzděláváníodborné vzdělávání Typická věková skupina16 - 19 let Vazby na ostatní materiályJe součástí výuky TOS, stolničení

3  méně obvyklá úprava, zpravidla se polévky dochucují a zjemňují  pravidla dochucování jsou stejná jako u omáček

4

5

6  připravované u stolu hosta nabízíme jako teplý předkrm nebo hlavní chod  špagety přinášíme v timbálu nebo v hlubší pánvičce  podle receptury nebo hostova přání přidáváme suroviny (šunku, žampiony, sýr apod.)

7 ©Miroslava Malušková

8  oblíbená specialita u nás i v zahraničí  při úpravě je poměrně vysoká spotřeba koření, především soli a pepře  jako příloha jsou vhodné tousty

9  kvalitní hovězí maso ze svíčkové ( jemně mleté nebo naškrabané ), žloutek, cibule, okurky, sardelky, kapary, hořčice  dresink připravujeme z oleje, žloutku, soli, pepře, tabaska, hořčice, drceného kmínu, kečupu, worcesteru a popř. dalších surovin dle přání hosta

10  masovou vidličkou v pravé ruce promícháváme proti stěně nebo dnu nádoby  masovou vidličkou v pravé ruce promícháváme proti lžíci v levé ruce  překládacím příborem maso postupně prosekáváme a otáčíme

11 SALAČ, Gustav. Stolničení. Praha: Fortuna, 2001. ISBN 80-7168-752-9. SALAČ, Gustav, MVDr. Milan PRIBULA a Hana SEDLÁČKOVÁ. Technika obsluhy a služeb: pro 2. ročník středních hotelových škol. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1994. ISBN 80-04-26-586-3. ČERNÝ, Jiří a Antonín SRKALA. Moderní obsluha. Praha: IQ 147, s.r.o., 1997. ISBN neuvedeno.


Stáhnout ppt "Mgr. Miroslava Malušková Gastronomie www.zlinskedumy.cz."

Podobné prezentace


Reklamy Google