Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:21.4.2013 Ročník (obor):2.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:21.4.2013 Ročník (obor):2.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál."— Transkript prezentace:

1 Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):2.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží k upevnění výrobního postupu buflerů a jejich vad. Šablona číslo materiálu: III/2-24 III/ Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/

2 Korpusy z lehkých šlehaných hmot Autor: Nillerdk _yolk.jpg?uselang=cs

3 Buflery polotovary tvar klenutého bochánku k výrobě modelovaných i jiných druhů cukrářských výrobků při výrobě – dostatečně hustá pěna povrch hladký, barva zlatohnědá křehké, suché, s drobnými póry

4 Výrobní postup žloutky + voda, 1/3 mouky bílky + cukr spojení rozmíchání mouka prosátí šlehání škrob tvarování

5 Vady buflerů malé, popraskané - rychlé zapečení velké, potrhané - mnoho vody ve hmotě zapadlé, nízké - předčasné obracení při pečení, velké množství páry v peci nízké, málo klenuté - řídká hmota

6 Zápis Korpusy z lehkých šlehaných hmot Buflery polotovary, k výrobě cukrářských výrobků povrch hladký, barva zlatohnědá křehké, suché, s drobnými póry

7 Výrobní postup: žloutky smícháme s vodou a 1/3 mouky ušleháme bílky s cukrem část bílkového sněhu vmícháme do žloutkové pěny a po spojení přidáme zbývající sníh nakonec lehce vmícháme mouku se škrobem tvarujeme hladkou trubičkou a sáčkem na pečící papír (3g, 5g, 7g) pečeme při 180 °C, dopékáme při 200 °C

8 Vady buflrů: malé, popraskané velké, potrhané zapadlé, nízké málo klenuté

9 Použité zdroje whites_before_yolk.jpg?uselang=cs whites_before_yolk.jpg?uselang=cs Cukrářská výroba III. Praha: Informatorium, ISBN


Stáhnout ppt "Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:21.4.2013 Ročník (obor):2.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál."

Podobné prezentace


Reklamy Google