Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Free Powerpoint TemplatesPage 1Free Powerpoint Templates GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY MALÝ STOLNÍ INVENTÁŘ Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ Mgr. MIROSLAVA.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Free Powerpoint TemplatesPage 1Free Powerpoint Templates GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY MALÝ STOLNÍ INVENTÁŘ Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ Mgr. MIROSLAVA."— Transkript prezentace:

1 Free Powerpoint TemplatesPage 1Free Powerpoint Templates GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY MALÝ STOLNÍ INVENTÁŘ Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ Mgr. MIROSLAVA MALUŠKOVÁ

2 Free Powerpoint TemplatesPage 2 AnotaceMateriál poukazuje na rozdělení inventáře na úseku obsluhy. Je vhodné jej doplnit výkladem. Je možné jej poskytnout nepřítomným žákům AutorIng. Petra Škrášková (Autor) Mgr. Miroslava Malušková (Autor) JazykČeština Očekávaný výstup65-51-H/01 Kuchař – číšník ŠVP Číšník, barman, servírka- barmanka ŠVP Kuchař – číšník pro pohostinství M/01 Hotelnictví a cestovní ruch Speciální vzdělávací potřeby- žádné - Klíčová slovainventář Druh učebního materiáluPrezentace Druh interaktivityKombinované Cílová skupinaŽák Stupeň a typ vzděláváníodborné vzdělávání Typická věková skupina let Vazby na ostatní materiályje součástí Inventáře na úseku obsluhy

3 Free Powerpoint TemplatesPage 3 MSI – malý stolní inventář Plní funkci:  gastronomickou  hygienickou  estetickou  informační

4 Free Powerpoint TemplatesPage 4 MSI – malý stolní inventář Umístěn: uprostřed stolu vázička, popelník, menážky(sůl, pepř, párátka) košíček na pečivo

5 Free Powerpoint TemplatesPage 5 MSI – malý stolní inventář Umístěn na příručním stole další dochucovací prostředky kečup worchester paprika hořčice karafy s olejem a octem různé dresinky papírové ubrousky rozetky váza na květiny srkací stébla cukřenky rezervátka jídelní a nápojový lístky oplachovač prstů ohřívačky na piv

6 Free Powerpoint TemplatesPage 6 Příruční stůl

7 Free Powerpoint TemplatesPage 7 MSI – malý stolní inventář sypátka (otevřené, uzavřené) – sůl plníme do 2/3 a přidáváme zrnka rýže proti vlhnutí, denně otíráme, pepř plníme do 1/3, aby nevyprchalo aroma menážky (malá, velká) – soubor solnička, pepřenka, karafy na ocet a olej, párátník, čistí se stejně jako solničky

8 Free Powerpoint TemplatesPage 8 MSI – malý stolní inventář karafy na ocet a olej denně otíráme hořčičníky – denně otíráme, na hořčici kápneme pár kapek oleje, aby nevysychala Nepoužíváme kovové lžičky - mohou oxidovat

9 Free Powerpoint TemplatesPage 9 MSI – malý stolní inventář popelníky – čistí se denně zvlášť. vázičky – denně vyměňujeme vodu květinám U umělých nebo sušených květin otíráme denně vázičky.

10 Free Powerpoint TemplatesPage 10 MSI – malý stolní inventář párátníky – otíráme, vyjmeme použitá párátka, ukládají se špičkou dolů

11 Free Powerpoint TemplatesPage 11 MSI – malý stolní inventář cukřenky – dávkovač, dóza, pudřenka svícínky

12 Free Powerpoint TemplatesPage 12 POUŽITÁ LITERATURA SALAČ, Gustav. Stolničení. Praha: Fortuna, ISBN SALAČ, Gustav, MVDr. Milan PRIBULA a Hana SEDLÁČKOVÁ. Technika obsluhy a služeb: pro 1. ročník středních hotelových škol. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, ISBN ČERNÝ, Jiří a Antonín SRKALA. Moderní obsluha. Praha: IQ 147, s.r.o., ISBN neuvedeno.


Stáhnout ppt "Free Powerpoint TemplatesPage 1Free Powerpoint Templates GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY MALÝ STOLNÍ INVENTÁŘ Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ Mgr. MIROSLAVA."

Podobné prezentace


Reklamy Google