Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY MALÝ STOLNÍ INVENTÁŘ

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY MALÝ STOLNÍ INVENTÁŘ"— Transkript prezentace:

1 GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY MALÝ STOLNÍ INVENTÁŘ
Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ Mgr. MIROSLAVA MALUŠKOVÁ Free Powerpoint Templates

2 Anotace. Materiál poukazuje na rozdělení inventáře na. úseku obsluhy
Anotace Materiál poukazuje na rozdělení inventáře na úseku obsluhy. Je vhodné jej doplnit výkladem. Je možné jej poskytnout nepřítomným žákům Autor Ing. Petra Škrášková (Autor) Mgr. Miroslava Malušková (Autor) Jazyk Čeština Očekávaný výstup H/01 Kuchař – číšník ŠVP Číšník, barman, servírka- barmanka ŠVP Kuchař – číšník pro pohostinství 65-42-M/01 Hotelnictví a cestovní ruch Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova inventář Druh učebního materiálu Prezentace Druh interaktivity Kombinované Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání odborné vzdělávání Typická věková skupina let Vazby na ostatní materiály je součástí Inventáře na úseku obsluhy

3 MSI – malý stolní inventář
Plní funkci: gastronomickou hygienickou estetickou informační

4 MSI – malý stolní inventář
Umístěn: uprostřed stolu vázička, popelník, menážky(sůl, pepř, párátka) košíček na pečivo

5 MSI – malý stolní inventář Umístěn na příručním stole další dochucovací prostředky
kečup worchester paprika hořčice karafy s olejem a octem různé dresinky papírové ubrousky rozetky váza na květiny srkací stébla cukřenky rezervátka jídelní a nápojový lístky oplachovač prstů ohřívačky na piv

6 Příruční stůl

7 MSI – malý stolní inventář
sypátka (otevřené, uzavřené) – sůl plníme do 2/3 a přidáváme zrnka rýže proti vlhnutí, denně otíráme, pepř plníme do 1/3, aby nevyprchalo aroma menážky (malá, velká) – soubor solnička, pepřenka, karafy na ocet a olej, párátník, čistí se stejně jako solničky

8 MSI – malý stolní inventář
karafy na ocet a olej denně otíráme hořčičníky – denně otíráme, na hořčici kápneme pár kapek oleje, aby nevysychala Nepoužíváme kovové lžičky - mohou oxidovat

9 MSI – malý stolní inventář
popelníky – čistí se denně zvlášť. vázičky – denně vyměňujeme vodu květinám U umělých nebo sušených květin otíráme denně vázičky.

10 MSI – malý stolní inventář
párátníky – otíráme, vyjmeme použitá párátka, ukládají se špičkou dolů

11 MSI – malý stolní inventář
cukřenky – dávkovač, dóza, pudřenka svícínky

12 POUŽITÁ LITERATURA SALAČ, Gustav. Stolničení. Praha: Fortuna, ISBN SALAČ, Gustav, MVDr. Milan PRIBULA a Hana SEDLÁČKOVÁ. Technika obsluhy a služeb: pro 1. ročník středních hotelových škol. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, ISBN ČERNÝ, Jiří a Antonín SRKALA. Moderní obsluha. Praha: IQ 147, s.r.o., ISBN neuvedeno.


Stáhnout ppt "GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY MALÝ STOLNÍ INVENTÁŘ"

Podobné prezentace


Reklamy Google