Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Tlumočník. Náplň práce překlad materiálů z cizího jazyka překlad materiálů do cizího jazyka vyhledávání odborných materiálů a konzultace s odborníky překlad.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Tlumočník. Náplň práce překlad materiálů z cizího jazyka překlad materiálů do cizího jazyka vyhledávání odborných materiálů a konzultace s odborníky překlad."— Transkript prezentace:

1 Tlumočník

2 Náplň práce překlad materiálů z cizího jazyka překlad materiálů do cizího jazyka vyhledávání odborných materiálů a konzultace s odborníky překlad odborných technických nebo právních textů překlad literárních děl tlumočení mluveného slova simultánní tlumočení (tlumočení na mezinárodních konferencích)

3 Místo vykonávané práce Pracuje na schůzkách, seminářích, technické prohlídky na místě (hrady,města,..)

4 Dojíždění Způsoby dojíždění jsou vlakem, autobusovou dopravou, autem nebo pešky. Pokud by tlumočník jel do práce 10 km (autem) jeho cesta by vyšla na 70Kč. Plat Tlumočník vydělá kolem 21000Kč.

5 Graf – počet žen a mužů v České republice, kteří tlumočí

6 Kvalifikace Tlumočník musí mít vysokoškolské vzdělání. Musí znát základní pojmy, se kterými se setkává v každodenním životě, musí mít dostatečnou slovní zásobu, cit pro jazyk a projev by měl znít přirozeně. Zdravotní požadavky Nesmí mít onemocnění oběhové soustavy, závažné duševní poruchy a těžké poruchy chování.

7 Vytvořila: Kateřina Pospíšilová zdroj: Wikipedie, Volba povolání


Stáhnout ppt "Tlumočník. Náplň práce překlad materiálů z cizího jazyka překlad materiálů do cizího jazyka vyhledávání odborných materiálů a konzultace s odborníky překlad."

Podobné prezentace


Reklamy Google