Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

 Učitel neboli pedagog je jeden ze základních činitelů výchovně-vzdělávacího procesu. Učitelem označujeme osobu, která napomáhá procesu vzdělávání. Kvalitní.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: " Učitel neboli pedagog je jeden ze základních činitelů výchovně-vzdělávacího procesu. Učitelem označujeme osobu, která napomáhá procesu vzdělávání. Kvalitní."— Transkript prezentace:

1

2  Učitel neboli pedagog je jeden ze základních činitelů výchovně-vzdělávacího procesu. Učitelem označujeme osobu, která napomáhá procesu vzdělávání. Kvalitní učitel by měl napomáhat zlepšování prostředí, ve kterém se odehrává výchovný a vzdělávací proces, předávat své znalosti, motivovat žáky k získávání znalostí z dalších zdrojů, ale také rozvíjet jejich morální hodnoty. Učitel by neměl zapomenout ani na sebevzdělávání, neboť stejně jako jde vpřed doba, mění se i pohled na svět a přibývají nové znalosti.

3  Učitel učí po celém světě, učí na základní, střední a vysoký škole.

4  Dojíždění: autobusem nebo autem do práce  Cena dojíždění na 26km – 182,-

5  Průměrný plat učitele je 28 až 32 tisíc z toho je 21% DPH.

6  Učitel vystuduje základní vzdělání, Střední pedagogickou školu a Vysokou školu i jiné vzdělání.

7  Psychicky je to pro učitele náročné, protože má za žáky odpovědnost.

8 Celkový počet pracovních míst ve školství sice v příštích letech poroste. Pedagogika je stále oblíbenější směr studia terciárního vzdělávání, přitom vyhlídky na uplatnění jsou po dokončení školy stále horší. Absolventi těchto studijních směrů musí stále častěji hledat uplatnění mimo svůj obor studia a v rostoucí míře bude nutné řešit jejich rekvalifikace.

9

10  Vytvořila Kateřina Opltová  Zdroj: internet, Google


Stáhnout ppt " Učitel neboli pedagog je jeden ze základních činitelů výchovně-vzdělávacího procesu. Učitelem označujeme osobu, která napomáhá procesu vzdělávání. Kvalitní."

Podobné prezentace


Reklamy Google