Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zaměstnaní Učitele ZŠ Základní škola.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zaměstnaní Učitele ZŠ Základní škola."— Transkript prezentace:

1 Zaměstnaní Učitele ZŠ Základní škola

2 Náplň Práce (co dělám v práci)
Učitel neboli pedagog je jeden ze základních činitelů výchovně-vzdělávacího procesu. Učitelem označujeme osobu, která napomáhá procesu vzdělávání. Kvalitní učitel by měl napomáhat zlepšování prostředí, ve kterém se odehrává výchovný a vzdělávací proces, předávat své znalosti, motivovat žáky k získávání znalostí z dalších zdrojů, ale také rozvíjet jejich morální hodnoty. Učitel by neměl zapomenout ani na sebevzdělávání, neboť stejně jako jde vpřed doba, mění se i pohled na svět a přibývají nové znalosti

3 Místo práce učitele (typy škol)
Vysoká škola -->Vysoká škola je vzdělávací instituce. Jde o nejvyšší článek vzdělávací soustavy Vyšší odborná škola -->Vyšší odborné školy (VOŠ) poskytují absolventům středních škol zakončených maturitní zkouškou možnost dalšího zvyšování kvalifikace Akademie -->Akademie je původně označení filosofické školy, založené po roce 388 př. n. l. Internátní škola -->Internátní škola je škola, v jejíchž prostorách jsou všichni nebo někteří žáci a případně i učitelé zároveň během období výuky ubytováni. Základní umělecká škola -->Základní umělecká škola (zkráceně ZUŠ) je druh školy ,který poskytují základy vzdělání v uměleckých oborech . Základní škola -->Základní škola je celosvětově základní článek vzdělávání nezletilých.

4 Dojíždění Auto :Dodge charger rok : 2006 Motor : V8 7. litru na 100 .km

5 Plat Zaručený nástupní plat pro učitele základní školy ve výši 20 tisíc korun.

6 Kvalifikace Kvalifikace se u učitelů požaduje pouze v některých státech. Podle amerického statistické úřadu Bureau of Labor Statistics je na základních školách 1.4 million učitelů a na středních školách 600 000 učitelů.

7 Graf

8 Zdravotní požadavky Zdravotný Požadavky Jsou to požadavky kvalifikační, osobnostní a zdravotní.

9 výhody Vyhody Není nutná reorganizace trídy. Uceni v lete. Díte si nemusí zvykat na nový kolektiv.

10 Konec Vytvořil Roman Denys Děkuju za čas.
Zdroje: Wikipedie ,zaměstnaní.cz a obrázky Google.


Stáhnout ppt "Zaměstnaní Učitele ZŠ Základní škola."

Podobné prezentace


Reklamy Google