Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Komenského Slavkov u Brna Číslo a název operačního programu:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Komenského Slavkov u Brna Číslo a název operačního programu:"— Transkript prezentace:

1 Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Komenského Slavkov u Brna Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo a název prioritní osy: 7.1 Počáteční vzdělávání Číslo a název oblasti podpory: 7.1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání Číslo a název výzvy: 02 Jihomoravský kraj – Výzva č. 2 pro GP oblast podpory 1.1 Název projektu: Rozvoj kariérového poradenství na Vyškovsku – jak správně zvolit další vzdělávací cestu? Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.02/02.0052 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

2 Recepční

3 OBSAH: 1) Stručný popis typové pozice (kvalifikační úroveň, obor činnosti, pracovní činnosti) 1) Trh práce (mzdy v regionu, statistika volných míst) 3) Obvyklé pracovní podmínky 1) Kvalifikační požadavky (odborná příprava a certifikáty, odborné dovednosti, odborné znalosti) 5) Obecné způsobilosti 6) Osobnostní požadavky 7) Zdravotní požadavky 8) Alternativní názvy 9) Tato typová pozice je zařazena do povolání 1) Příbuzné typové pozice 11) Možnosti studia a získání kvalifikace na Vyškovsku 12) Možnosti pracovního uplatnění na Vyškovsku Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

4 1. Stručný popis typové pozice Recepční je kvalifikovaný pracovník, který zajišťuje ubytování a doplňkové služby v ubytovacím zařízení. Kvalifikační úroveň: Střední vzdělání s maturitní zkouškou Obor činnosti: Pohostinství, gastronomie, cest. ruch

5 Pracovní činnosti: Příjem a evidence hostů, poskytování informací o nabízených službách. Pokladní činnosti včetně vedení účetní evidence. Prodej a evidence prodeje doplňkového sortimentu.

6 Dále provádění směnárenské činnosti. Předávání pokynů spolupracovníkům zajišťujícím servis hotelovým hostům. Vyřizování reklamací hostů.

7 2. Trh práce Mzdy v regionu: Podnikatelská sféra: 16649 Kč Nepodnikatelská sféra: 17023 Kč Statistika volných míst: V prvním pololetí roku 2011 bylo k dnešnímu dni pro tuto pozici v nabídce úřadů práce 178 volných míst.

8 3. Obvyklé pracovní podmínky: Člověk není vystaven žádné významné zátěži.

9 4. Kvalifikační požadavky Nejvhodnější přípravu pro tuto pozici poskytuje střední vzdělání s maturitní zkouškou (bez vyučení) v oboru hotelnictví a turismus. Jinou alternativu představuje střední vzdělání s maturitní zkouškou (bez vyučení) ve skupině oborů gastronomie, hotelnictví a turismus.

10 Odborné dovednosti: Vedení požadovaných agend (kniha hostů, resp. ubytovací deník apod.) Zpracovávání podkladů pro účetnictví (pokladní kniha, evidence přijatých a vydaných účetních dokladů, výkazy tržeb, recepční uzávěrka apod.) Vyřizování požadavků, stížností či reklamací zákazníků

11 Dále poskytování informací o ubytovacích a ostatních službách zákazníkům včetně informací o cenách poskytovaných služeb Tlumočení poskytovaných informací, popř. tlumočení běžných rozhovorů mezi zákazníky a ostatním personálem. a další...

12 Odborné znalosti: Pro výkon této typové pozice jsou obvykle požadovány teoretické znalosti z těchto oblastí: recepční činnost a další

13 5. Obecné způsobilosti U této typové pozice se obvykle požaduje vysoká úroveň těchto obecných způsobilostí: ●jazykové způsobilosti

14 6. Osobnostní požadavky ● U této pozice jsou kladeny velmi vysoké požadavky na samostatné myšlení. Vysoké nároky jsou i na rozdělení pozornosti, krátkodobou paměť, písemný a slovní projev, přizpůsobivost, sebekontrolu a sebeovládání, kultivovanost vystupování a zevnějšku, jistotu, pohotovost vystupování a schopnost sociálního kontaktu. ● Dále se objevují požadavky na rozlišování barev a barevných odstínů, koncentraci pozornosti, praktické myšlení, samostatnost, schopnost přijmout odpovědnost a odolnost vůči mentální zátěži.

15 7. Zdravotní požadavky Onemocnění omezující výkon typové pozice: ●Závažná endokrinní onemocnění. ●Duševní poruchy. ●Závažná psychosomatická onemocnění. ●Epilepsie a jiná záchvatová onemocnění. ●Závažná nervová onemocnění.

16 8. Alternativní názvy Desk clerk Reception clerk

17 9. Tato typová pozice je zařazena do povolání: Pracovník pohostinství a hotelového provozu

18 10. Příbuzné typové pozice: Provozář Vedoucí recepce

19 11. Možnosti studia a získání kvalifikace k této profesi v okolí Vyškova ●Integrovaná střední škola Slavkov u Brna, Tyršova 479 ●Střední škola potravinářská a služeb, Brno, Charbulova 106 ●Střední odborná škola a střední odborné učiliště Bzenec

20 12. Možnosti pracovního uplatnění na Vyškovsku Pracovní uplatnění je vysoké: např: ● hotely ● firmy

21 T ento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. DĚKUJI ZA POZORNOST Zpracoval/ la: Kamila Havránková Škola: Základní škola Komenského, Slavkov u Brna


Stáhnout ppt "Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Komenského Slavkov u Brna Číslo a název operačního programu:"

Podobné prezentace


Reklamy Google