Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ŽŠ Komenského 495, Slavkov u Brna Číslo a název oblasti podpory:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ŽŠ Komenského 495, Slavkov u Brna Číslo a název oblasti podpory:"— Transkript prezentace:

1 Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ŽŠ Komenského 495, Slavkov u Brna Číslo a název oblasti podpory: 7.1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání Číslo a název výzvy: 02 Jihomoravský kraj – Výzva č. 2 pro GP oblast podpory 1.1 Název projektu: Rozvoj kariérového poradenství na Vyškovsku – jak správně zvolit další vzdělávací cestu? Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.02/02.0052 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

2 Kynolog

3 OBSAH: 1) Stručný popis typové pozice (kvalifikační úroveň, obor činnosti, pracovní činnosti) 2) Trh práce (mzdy v regionu, statistika volných míst) 3)Obvyklé pracovní podmínky 4) Kvalifikační požadavky (odborná příprava a certifikáty, odborné dovednosti, odborné znalosti) 5)Obecné způsobilosti 6)Osobnostní požadavky 7)Zdravotní požadavky 8)Alternativní názvy 9)Tato typová pozice je zařazena do povolání 10) Příbuzné typové pozice 11) Možnosti studia a získání kvalifikace na Vyškovsku 12) Možnosti pracovního uplatnění na Vyškovsku T ento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

4 1. Stručný popis typové pozice Kvalifikační úroveň: Kvalifikační úroveň NSP 6 Obor činnosti: Státní správa

5 Pracovní činnosti: Výběr a určování způsobu výcviku služebních psů podle způsobu použití, rasových znaků a vlastností. Metodické vedení výuky a výcviku služebních psů, vedení psovodů a kynologů a zpracovávání programů výcviku. Zpracovávání návrhů způsobů ochrany prostřednictvím služebních zvířat. Odhalování celních a daňových přestupků, deliktů nebo trestných činů, provádění úkonů v trestním řízení. Plnění úkolů vyplývajících z mezinárodních smluv v útvarech s vymezenou územní působností. Odborné specializované činnosti při dohledu a kontrole s použitím kontrolních technických prostředků nebo služebních psů. Zajišťování agendy dohledu a kontroly.

6

7 2. Trh práce Mzdy v regionu: Ve 4.čtvrtletí roku 2010 byla hrubá mzda (medián) v České republice 17 441 Kč v podnikatelské sféře a 18 308 Kč v nepodnikatelské sféře. Statistika volných míst: 7 volných míst v ČR

8 3. Obvyklé pracovní podmínky: Člověk není vystaven žádné významné zátěži.

9 4. Kvalifikační požadavky Odborná příprava a certifikáty: Nejvhodnější přípravu pro tuto pozici poskytuje bakalářský studijní program v oboru bezpečnostně právní studia. Jinou alternativu představuje vyšší odborné vzdělání v oboru veřejnosprávní činnost, vyšší odborné vzdělání a bakalářský studijní program.

10 Odborné dovednosti : Na úrovni 6 se v rámci odborných kompetencí specifických požadují tyto odborné dovednosti: Určování způsobu výcviku služebních psů podle způsobu použití, rasových znaků a vlastností zpracovávání programů výcviku služebních psů Zpracovávání návrhů způsobů ochrany s využitím služebních zvířat Odhalování celních a daňových přestupků, deliktů nebo trestných činů Vedení požadované dokumentace v oblasti výuky a výcviku psů Poskytování rad a konzultací v oblasti metodiky vedení výuky a výcviku služebních psů Zajišťování dohledu a ochrany s využitím služebních psů nebo speciálních technických zařízení Řízení práce kynologů a psovodů

11 Odborné znalosti: Na úrovni 6 se v rámci odborných kompetencí specifických požadují tyto odborné znalosti: činnost pohraniční a cizinecké policie výcvik služebních zvířat

12 5. Obecné způsobilosti Pro tuto typovou pozici nejsou odborné kompetence obecné dosud zpracovány.

13 6. Zdravotní požadavky Výkon této pozice je omezen těmito onemocněními: Závažná endokrinní onemocnění. Poruchy vidění. Závrať jakékoliv etiologie. Duševní poruchy. Poruchy chování.

14 7. Alternativní názvy Celník | Dogman

15 8. Tato typová pozice je zařazena do povolání: Samostatný celní pracovník

16 9. Příbuzné typové pozice: Kriminalistický celní technik | Samostatný pracovník celního dohledu | Samostatný pracovník celního pátrání

17 10. Možnosti studia a získání kvalifikace k této profesi v okolí Vyškova Na Vyškovsku se bohužel nenachází žádná škola, Ale máte možnost studia v Humpolci.

18 11. Možnosti pracovního uplatnění na Vyškovsku Opět není na Vyškovsku žádné pracovní místo, ale volné místa jsou v Benešově, České Lípě a v Táboře.

19 Videa

20 T ento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. DĚKUJEME ZA POZORNOST Zpracoval/ la: Veronika Svobodová a Soňa Karlíčková Škola: Základní škola Komenského nám. 495, Slavkov u Brna


Stáhnout ppt "Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ŽŠ Komenského 495, Slavkov u Brna Číslo a název oblasti podpory:"

Podobné prezentace


Reklamy Google