Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ a MŠ Pustiměř Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ a MŠ Pustiměř Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP."— Transkript prezentace:

1 Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ a MŠ Pustiměř Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo a název prioritní osy: 7.1 Počáteční vzdělávání Číslo a název oblasti podpory: 7.1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání Číslo a název výzvy: 02 Jihomoravský kraj – Výzva č. 2 pro GP oblast podpory 1.1 Název projektu: Rozvoj kariérového poradenství na Vyškovsku – jak správně zvolit další vzdělávací cestu? Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.02/02.0052 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

2 Potravinářství a krmivářství Textilní a oděvní výroba

3 Co všechno jsme absolvovali? exkurze : -Rašnerova pekárna, Vyškov -Choccogastro Pustiměř -Lohmann a Raucher, Slavkov Veletrh vzdělávání a pracovních příležitostí IPS při ÚP ve Vyškově besedy se zástupci středních škol tvorba karet povolání a prezentace

4 Potravinářství a krmivářství

5 Charakteristika potravinářství a krmivářství Potravinářský průmysl zpracovává produkty zemědělské výroby a rybolovu na potraviny a nápoje pro lidi a domácí zvířata. Rovněž zahrnuje výrobu meziproduktů, které nejsou potravinami (surových usní a kůže, peří)

6 Vývoj zaměstnanosti v odvětví (v tisících)

7 Potravinářské obory Potravinářští specialisté magisterské studium Samostatní potravinářští technici vyšší odborné vzdělání Potravinářský mistr a technik maturitní zkouška Cukrář, lahůdkář, konzervář, lihovarník, mlynář, mlékař, pivovarník, pekař, řezník apod. výuční list

8 troj Pekař Charakteristika Pekař je kvalifikovaný pracovník samostatně vyrábějící všechny druhy chleba, pečiva a další pekařské výrobky.

9

10 troj Činnosti Balení výrobků Mísení a výroba různých těst Tvarování a pečení výrobků Obsluha strojů a zařízení. Odebírání vzorků pro laboratorní analýzy Přijímání, kontrola a skladování surovin Skladování a expedice výrobků včetně vedení evidence. Výroba a aplikace náplní a ozdob, dokončování výrobků.

11 Vhodné školní vzdělání pro toto povolání 29-53-H/01 Pekař Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Znojmo, Dvořákova 19 29-53-H/01 Pekař

12 Možnosti pracovního uplatnění na Vyškovsku Rašnerova pekárna Račická pekárna Mlýn Herold, Hoštice Agropek Ivanovice Agros Dědice Klanicovo pekařství Drysice

13 Textilní a oděvní výroba

14 Charakteristika oboru -výroba textilních vláken -tkaní látek -výroba hotových textilních výrobků jako ložního prádla, dek, koberců, provaznického zboží, pletených a háčkovaných tkanin a výrobků -výroba oděvů -zpracování a barvení kožešin -výroba usní, brašnářských a sedlářských výrobků - výroba obuvi T ento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

15 Budoucnost odvětví – vývoj zaměstnanosti

16 Manažeři, návrháři, vedoucí provozů magisterské studium Modeláři a textilní technici vyšší odborné studium Mistři provozů, operátoři maturitní zkouška Kloboučník, přadlář, šička, provazník atd. výuční list

17 Možnosti studia Odborné učiliště, Cvrčovice 131 Vyšší odborná škola oděvního designu a managementu a Střední uměleckoprůmyslová škola textilní, Brno Střední škola designu a módy, Prostějov ART ECON - Střední škola Prostějov, s.r.o.

18

19 T ento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. DĚKUJEME ZA POZORNOST Zpracoval: Petra Zbořilová a Simona Pučanová Škola: ZŠ a MŠ Pustiměř


Stáhnout ppt "Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ a MŠ Pustiměř Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP."

Podobné prezentace


Reklamy Google