Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Povolání: umělecký malíř

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Povolání: umělecký malíř"— Transkript prezentace:

1 Povolání: umělecký malíř

2 Náplň Umělecký malíř je velmi příjemná práce, k zaměstnání, někdy stačí jenom talent, zároveň ze po čas pracování stále můžete zdokonalovat a zlepšovat se. Lépe se prosadí, pokud má vzdělání v daném oboru.

3 Místo výkonu práce Malíři pracují buď v pohodlí doma, v ateliéru, dílnách anebo také na ulici. Často se rozhoduje, kde bude člověk pracovat, na jeho obrazech a talentu. Samozřejmě je výhodnější pracovat doma, kde máte jistotu, že svou práci odevzdáte kvalitní, než být na volné noze např. na Karlově Mostě. Ti, kteří nepracují na ulici a dostávají zakázky, mají obvykle webové stránky, kde vystavují svá díla a lidé mají možnost si něco objednat.

4 Malíř na ulici prodává své práce

5 Náklady a plat U každého umělce je to jiné, náklady jsou pouze do malířských potřeb, záleží na kvalitě a jak umí s výtvarnými potřebami šetřit. Plat dostává za každý obraz/portrét zvlášť, záleží na velikosti, ale průměrně se jeden portrét prodá za Kč, obrazy podobně.

6 Graf zaměstnanosti

7 Zdravotní požadavky Díky tomu, že malíř má možnost pracovat doma, nejsou na pracujícího žádné požadavky co se týče jeho zdraví.

8 + a - + zaměstnání: je to koníček
+ člověk se při této práci nenudí a vždy dělá něco jiného - nemusí dostat dostatečný počet zakázek aby se uživil - práce je na „volné noze“

9 Zdroje http://www.budoucnostprofesi.cz/ http://www.pracovnimisto.cz/
Klára Božková


Stáhnout ppt "Povolání: umělecký malíř"

Podobné prezentace


Reklamy Google