Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:2.12.2012.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:2.12.2012."— Transkript prezentace:

1 Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno: Ročník (obor):KČ H/01 Kuchař - číšník Tematická oblast:Vepřové maso dušením:technologické postupy Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží k upevnění učiva Vepřové maso dušením a technologické postupy pokrmů Šablona číslo materiálu: III/2-21 III/

2 www. commons wikimedia.org

3  Kuchyňky upravenou vepř. kýtu( vcelku) omyjeme ve vlažné vodě,osušíme a osolíme  připravíme zeleninovo – cibulový základ, divoké koření, nakrájený citrón  do základu vložíme připravené maso, opečeme (aby se zatáhlo a bylo šťavnaté a křehké)zalijeme horkou vodou, přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka  měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme máslovou jíškou, mlékem,omáčku provaříme asi 1 hodinu  provařenou omáčku přecedíme přes špičák dochutíme solí a zjemníme smetanou

4  Maso krájíme přes vlákna hmotnost 1porce 64g.  Vhodná příloha: houskový knedlík www. commons wikimedia.org

5  Vepřovou plec nebo ořez nakrájíme na kostky  ( 25 g 1porce 100g)  cibuli orestujeme do růžova, přidáme kmín  vložíme maso a krátce orestujeme na tmavším cibulovém základě, sůl, zalijeme trochou vody a dusíme do měkka  měkké maso vyjmeme,šťávu zahustíme zásmažkou, zalijeme vodou  dochutíme, provaříme a přecedíme zpátky na maso.  vhodná příloha: dušená rýže, vařené brambory

6  vepřové maso(plec nebo bůček) nakrájíme na kostky ( porce 4 x 25 gramů ),  cibuli orestujeme do růžova na rozškvařené slanině, přidáme mletou papriku, zpěníme, zalijeme voda, vložíme maso, sůl, kmín  dusíme skoro do měkka, přidáme nakrájené, podle potřeby propláchnuté kysané zelí a dusíme do měkka  zahustíme zásmažkou, provaříme a zjemníme smetanou  dochutíme solí  vhodná příloha: houskový knedlík

7 www. commons wikimedia.org

8  Vepřová kýta na paprice  Bratislavská vepř. plec  Vepřový guláš  Hamburská vepř. kýta  Vepřový závitek na smetaně  Vepřové maso dušené v mrkvi  Rizoto z vepřového masa

9  www. commons wikimedia.org.  Technologie příprava pokrmů II. Nakladatelství Merkur, 1984,1994 ISBN  Technologie příprava pokrmů 2. Nakladatelství Fortuna, 1999,2006 ISBN  Receptury teplých pokrmů Nakladatelství Merkur, 1991,1705 ISBN


Stáhnout ppt "Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:2.12.2012."

Podobné prezentace


Reklamy Google