Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Digitální učební materiál

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Digitální učební materiál"— Transkript prezentace:

1 Digitální učební materiál
Autor: Ing. Peter Podoba Předmět/vzdělávací oblast: Digitální technika Tematická oblast: Mikroprocesorová technika Téma: Vývojový kit pro Atmel AVR Ročník: 4. Datum vytvoření: listopad 2012 Název: VY_32_INOVACE_ ELE Anotace: Seznámení s obvody vývojové desky Materiál inovativním způsobem zužuje vztah mezi teoretickou a praktickou výukou. Je určen pro praktická cvičení na výukových panelech. Fotografická dokumentace a výstřižky získané pomocí nástroje Windows 8 provázejí žáka krok za krokem úzce specializovaným tématem a usnadňují jeho porozumění. Multimediální výuka se stává názornější a podporuje zájem a aktivitu i u slabších žáků. Metodický pokyn:  Prezentace je primárně určena pro výklad v hodině, v odborném výcviku tvoří vhodný doplněk při odborných instruktážích před zahájením praktických činností, ale díky své názornosti může být využita i k samostudiu a pro distanční formu vzdělávání. Vyžaduje použití multimediálních prostředků – PC, dataprojektoru, popř. interaktivní tabule.

2 Mikroprocesory Atmel AVR
EvB 4.3v4 Vývojový kit EvB 4.3 v4

3 Mikroprocesory Atmel AVR
EvB 4.3v4 Vývojový kit EvB 4.3 je pomůcka pro vývoj aplikací s populárními mikrokontroléry ATMega 644p firmy Atmel. Deska je vybavena řadou periférií, kterých ovládací prvky jsou připojeny na hřebínkové konektory, což umožňuje rychlou rekonfiguraci zapojení. Všechny piny jsou pečlivě popsány, což umožňuje intuitivní spojování komponentů.

4 Mikroprocesory Atmel AVR
Napájení Deska může být napájena: 1) přes USB port – musí být vložena zkratovací propojka USB-Vcc 2) externím zdrojem 9V (USB Vcc musí být rozpojen) Správně připojené napětí je indikováno zelenou LED. Na desce jsou hřebínkové konektory GND a +5 V.

5 Mikroprocesory Atmel AVR
Diody LED Aby LED svítila, musí se ke konektoru připojit logická (negativní logika)

6 Mikroprocesory Atmel AVR
Tlačítka Stiskem tlačítka se připojí pin konektoru k GND. Opět negativní logika. Piny procesoru, ke kterým je připojeno tlačítko, musí mít aktivovaný pull-up rezistor.

7 Mikroprocesory Atmel AVR
Výkonové výstupy Deska je vybavena 5 výkonovými zesilovači. Tři mají zatížitelnost 500 mA a dva tvořené zdvojením mají zatížitelnost 1 A.

8 Mikroprocesory Atmel AVR
LED zobrazovač Pro rozsvícení příslušné číslice se musí připojit log.0 na bázi tranzistoru (konektor DIGI) a k rozsvícení segmentu čísla se musí připojit log.0 na pin konektoru SEGMENT. DIGI

9 Mikroprocesory Atmel AVR
LCD displej Ovládat displej lze pomocí 4 nebo 8 bitů. Signály displeje jsou vyvedeny na konektor HD Propojkami na konektoru lze nastavit režim zápisu dat. Kontrast displeje se nastavuje potenciometrem u levého horního rohu.

10 Mikroprocesory Atmel AVR
Piny mikroprocesoru

11 Použité zdroje: Návod k použití EvB 4.3 v4 [on line] [cit ] Dostupné z: Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Peter Podoba.


Stáhnout ppt "Digitální učební materiál"

Podobné prezentace


Reklamy Google