Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Digitální učební materiál

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Digitální učební materiál"— Transkript prezentace:

1 Digitální učební materiál
Autor: Ing. Peter Podoba Předmět/vzdělávací oblast: Digitální technika Tematická oblast: Mikroprocesorová technika Téma: Vývojové prostředí Bascom Ročník: 4. Datum vytvoření: květen 2013 Název: VY_32_INOVACE_ ELE Anotace: Instalace Bascom, vytvoření a konfigurace projektu. Materiál inovativním způsobem zužuje vztah mezi teoretickou a praktickou výukou. Výstřižky získané pomocí nástroje Windows 8 provázejí žáka krok za krokem úzce specializovaným tématem a usnadňují jeho porozumění. Multimediální výuka se stává názornější a podporuje zájem a aktivitu i u slabších žáků. Metodický pokyn:  Prezentace je primárně určena pro výklad v hodině, v odborném výcviku tvoří vhodný doplněk při odborných instruktážích před zahájením praktických činností, ale díky své názornosti může být využita i k samostudiu a pro distanční formu vzdělávání. Vyžaduje použití multimediálních prostředků – PC, dataprojektoru, popř. interaktivní tabule.

2 Mikroprocesory ATMEL AVR
Bascom - instalace Bascom AVR Vývojové prostředí pro programování mikrokontrolérů ATMEL

3 Mikroprocesory ATMEL AVR
Bascom - instalace

4 Mikroprocesory ATMEL AVR
Bascom - instalace Bascom AVR prostředí IDE (Integrated Development Environment) windowsovské programové prostředí obsahuje ladící prostředky (debuger) lze provádět simulaci algoritmu ke stažení na stránce :

5 Mikroprocesory ATMEL AVR
Bascom - instalace Bascom AVR poskytuje nápovědu při psaní programu obsahuje programátor skupiny ATMEL podporuje procesory skupiny ATMEL AVR použití zdarma do velikosti kódu 4 kB

6 Mikroprocesory ATMEL AVR
Bascom - instalace 1. 2. 3.

7 Mikroprocesory ATMEL AVR
Bascom - instalace

8 Mikroprocesory ATMEL AVR
Bascom - instalace vybrat

9 Mikroprocesory ATMEL AVR
Bascom - instalace Vývojové prostředí Bascom je napsáno jako klasický windowsovský program, takže jeho ovládání je intuitivní a řada akcí odpovídá konvencím programů běžících pod Windows. Po spuštění Bascom otevřeme nový soubor nebo otevřeme existující soubor, který přejmenujeme a přepíšeme jeho obsah. Ponecháme hlavičkový soubor, v kterém vyměníme pouze knihovnu pro daný typ procesoru. výběr hlavičkový soubor

10 Použité zdroje: VÁŇA, Vladimír. Mikrokontroléry ATMEL AVR – programování v jazyce Bascom. 1. vyd. Praha: BEN - technická literatura, 2004, 143 s. ISBN Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Peter Podoba.


Stáhnout ppt "Digitální učební materiál"

Podobné prezentace


Reklamy Google