Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor:Ing. Peter Podoba Předmět/vzdělávací oblast:Elektrotechnická zařízení Tematická oblast:Údržba elektrických zařízení Téma:Menu PLC LOGO! Siemens Ročník:4.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor:Ing. Peter Podoba Předmět/vzdělávací oblast:Elektrotechnická zařízení Tematická oblast:Údržba elektrických zařízení Téma:Menu PLC LOGO! Siemens Ročník:4."— Transkript prezentace:

1 Autor:Ing. Peter Podoba Předmět/vzdělávací oblast:Elektrotechnická zařízení Tematická oblast:Údržba elektrických zařízení Téma:Menu PLC LOGO! Siemens Ročník:4. Datum vytvoření:květen 2013 Název:VY_32_INOVACE_10.1.4.ELE Anotace: Popis práce s PLC LOGO! firmy Siemens. Popis menu přístroje. Materiál je určen pro žáky oboru Mechanik elektrotechnik. Je určen pro praktická cvičení na výukových panelech. Vlastní schémata provázejí žáka krok za krokem úzce specializovaným tématem a usnadňují jeho porozumění. Multimediální výuka se stává názornější a podporuje zájem a aktivitu i u slabších žáků. Metodický pokyn: Prezentace je primárně určena pro výklad v hodině, ale díky své názornosti může být využita i k samostudiu a pro distanční formu vzdělávání. Vyžaduje použití multimediálních prostředků – PC, dataprojektoru, popř. interaktivní tabule.

2 LOGO! 12/24 RC uvedení do provozu Zapnutí LOGO!LOGO! nemá síťový vypínač. Rozběh závisí na následujícím:  zda je v paměti uložen program  zda je zasunut programový modul (karta)  zda se jedná o variantu bez displeje  v jakém stavu se nacházel v době výpadku napájení

3 LOGO! 12/24 RC uvedení do provozu Čtyři pravidla pro spuštění LOGO!:  LOGO! ani karta neobsahuje program. LOGO! hlásí: „No Program / Press ESC“ – stiskněte ESC.  Je-li na kartě program, je automaticky kopírován do LOGO!.  Je-li v LOGO!, nebo na kartě program, je LOGO! uvedeno do provozního stavu, který mělo před odpojením napájení.  Pokud je aktivována remanenece alespoň pro jednu funkci, pak zůstanou při odpojení napájení současné hodnoty zachovány.

4 LOGO! 12/24 RC uvedení do provozu OK >Program.. Card.. Setup.. Start.. Sa 05 : 08 2013-02-09 Sa 00 : 00 2008-01-01 Zapnutí napájení – program nebyl spuštěn před vypnutím: Zapnutí napájení – program byl spuštěn před vypnutím: Bliká-li Nastav čas! No Program Press ESC Zapnutí napájení – program chybí:

5 LOGO! 12/24 RC menu ESC OK >Program.. Card.. Setup.. Start.. Sa 05 : 08 2013-02-09 >Clock.. LCD.. Menu Lang BM AI NUM >Edit.. Clear Prg Password Msg Config OK další editace programu parametry displeje jazyk menu volba počtu analogových vstupů program je spuštěn nastavení času vymazání programu heslo pro vstup textová zpráva Card – přenos a kopírování programu mezi LOGO a PC OK ESC

6 LOGO! 12/24 RC menu ESC OK Edit.. >Clear Prg Password Msg Config >Edit Prg Edit Name AQ Memory? Old: No Password New: Clear Prg >No Yes OK vstup do programu možnost zadání a změny hesla OK ESC vymazání programu pojmenování programu parametry analogových vstupů informace o paměti

7 LOGO! 12/24 RC menu ESC OK >Clock.. LCD.. Menu Lang BM AI NUM EN > Contrast BackLight Set Clock >S/W Time Sync OK jazyk menu nastavení kontrastu nastavení času a data zapnutí letního času synchronizace času s připojeným komunikačním modulem výchozí nastavení OK ESC

8 Použité zdroje: SIEMENS. LOGO! 0BA6 Manuál [on line]. 2008 [cit. 2013-03-6]. Dostupné z: http://stest1.etnetera.cz/ad/current/content/data_files/automatizacni_systemy/mikrosystemy/ logo/zakladni_pristroje/manualy/manual_logo-0ba6_11-2008_cz.pdf Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Peter Podoba.


Stáhnout ppt "Autor:Ing. Peter Podoba Předmět/vzdělávací oblast:Elektrotechnická zařízení Tematická oblast:Údržba elektrických zařízení Téma:Menu PLC LOGO! Siemens Ročník:4."

Podobné prezentace


Reklamy Google