Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Děj se OPAKUJE / opakovaný děj Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Děj se OPAKUJE / opakovaný děj Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem."— Transkript prezentace:

1

2 Děj se OPAKUJE / opakovaný děj Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

3 Opakující se děj – oznamovací věta MMluvíme anglicky každý úterní večer. WWe speak English every Tuesday evening. Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

4 Oznamovací věta ve 3. osobě č. jednotného  speak - speaks  watch – watches  fly – flies Some example sentences  Letadlo létá do zahraničí.  An airplane flies abroad. Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

5 Používáme pomocné sloveso  V present simple používáme pomocné sloveso….  Je to pomocné sloveso  DO Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

6 Jak pomocné sloveso používáme? 1) zápor OOni nemluví anglicky každý úterní večer. TThey do not speak English every Tuesday evening. DDon´t OOna nemluví anglicky. SShe does not speak. Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

7 DO / DOES / DON´T / DOESN´T 2) Tázací věty MMluví oni anglicky každé úterý? DDo they speak English every Tuesday? MMluví on anglicky ? DDoes he speak English? Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

8 Důraz 3) zdůraznění V kladné oznamovací větě  Situation:  Adults:  „you don´t learn…“  Student:  „ … but I DO learn …“ Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

9 Do not / don´t Zdůraznění v záporné oznamovací větě  Example:  I don´t waste my time.  I do not waste my time…… Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

10 DĚKUJI ZA POZORNOST Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

11 Obrázek na snímku 3 (letadlo) převzat ze zdroje: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Ryanair.b 737-800.aftertakeoff.arp.jpg Volně šiřitelné Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "Děj se OPAKUJE / opakovaný děj Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem."

Podobné prezentace


Reklamy Google