Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

POLÁRNÍ PÁS 1 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "POLÁRNÍ PÁS 1 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním."— Transkript prezentace:

1 POLÁRNÍ PÁS 1 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

2 POLÁRNÍ PÁS severní polární pás = Arktida
jižní polární pás = Antarktida velmi studená a zaledněná oblast krátké polární léto  slunce svítí celý den dlouhá polární noc  slunce svítí několik hodin nebo nesvítí vůbec Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

3 ARKTIDA 2 ANTARKTIDA Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

4 ARKTIDA Severní Amerika, Grónsko, Evropa, Asie tundra
=rostlinné společenstvo traviny, mechy, lišejníky 4 3 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

5 ARKTIDA sob lední medvěd pižmoň 6 5 7
Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

6 ANTARKTIDA nejdrsnější podnebí na celé zeměkouli mechy, lišejníky
tučňáci lachtani 8 9 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

7 ANTARKTIDA rypouš tuleň 6 6 10 11
Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

8 Použité obrázky: obr.č.1- Volně šiřitelné obr.č.2- obr.č.3- Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license obr.č.4- obr.č.5- Vlastní archiv autorky obr.č.6- Vlastní archiv autorky obr.č.7- Vlastní archiv autorky obr.č.8- Vlastní archiv autorky obr.č.9- Vlastní archiv autorky obr.č.10- obr.č.11- Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

9 Použitá literatura: KHOLOVÁ, Helena. Přírodověda pro 5. ročník.
ŽIVOT NA ZEMI. Všeň: Nakladatelství ALTER, ISBN s Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "POLÁRNÍ PÁS 1 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním."

Podobné prezentace


Reklamy Google