Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Digitální učební materiál naleznete v on-line verzi na...

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Digitální učební materiál naleznete v on-line verzi na..."— Transkript prezentace:

1 Digitální učební materiál naleznete v on-line verzi na...
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola – adresa: Základní škola T. G. Masaryka Ivančice, Na Brněnce 1, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Na Brněnce 1, Ivančice, okres Brno-venkov Šablona: III/2 č. 12 Ověření ve výuce (dne): Pořadové číslo hodiny: 14. hodina Třída: 9. B Předmět: Anglický jazyk Název: Present simple 2 Anotace: Opakování učiva „present simple“. Žá ci opakují učivo přítomný čas prostý. Procvičují si pořadí slov ve větách. Uči se jednoduché tvorbě otázek. Autor: Mgr. Jan Vala DiS. Jazyk: Angličtina – čeština Očekávaný výstup: Umí rozpoznat přítomný čas prostý. Dokáže vytvářet z oznamovací věty otázku. Osvojuje si používání DO/DOES. Klíčová slova: Present simple, DO/DOES, questions, otázka, přítomný čas prostý Rozvíjené klíčové kompetence: KP, KU Druh učebního materiálu: prezentace Druh interaktivity: výklad Cílová skupina: žák Stupeň a typ vzdělávání: základní vzdělávání – druhý Ročník: devátý Celková velikost: Digitální učební materiál naleznete v on-line verzi na...

2 Present simple – question (otázka)
A/ Otázku vytvoříme pomocí tzv.pomocného slovesa DO nebo DOES B/ DOES se používá u HE, SHE, IT C/ Koncovka –S(ES) se odstraní! She often goes there with her boyfriend. DOES she often go there with her boyfriend? Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Byl uskutečněn z prostředků grantového projektu OPVK. Materiály jsou určeny pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá Autorskému zákonu. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Vala DiS.

3 Make the questions I go to bed early. Do I go to bed early?
We work very hard. You like fishing. He eats chicken every Sunday. We like animals a lot. I go out every Saturday. They run for the bus every day. Do I go to bed early? Do we work very hard? Do you like fishing? Does he eat chicken every Sunday? Do we like animals a lot? Do I go out every Saturday? Do they run for the bus every day? Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Byl uskutečněn z prostředků grantového projektu OPVK. Materiály jsou určeny pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá Autorskému zákonu. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Vala DiS.

4 Wh…. questions When How Where What Which Why Who Kdo Co Jak Proč Kde
Kdy Koho,čí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Byl uskutečněn z prostředků grantového projektu OPVK. Materiály jsou určeny pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá Autorskému zákonu. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Vala DiS.

5 Mr. DOES grammar Používejte usnadnění:
Pokud se ve větě objevuje pan DOES nesmí mít sloveso koncovku.... Does she to the cinema? GO / GOES Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Byl uskutečněn z prostředků grantového projektu OPVK. Materiály jsou určeny pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá Autorskému zákonu. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Vala DiS.

6 Citace: Použité obrázky jsou dostupné pod licencí Microsoft Office
(verze 2003, 2007, 2010) na Textový obsah je čerpán z publikace PROJECT 4 Oxford University Press, Tom Hutchinson, ISBN Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Byl uskutečněn z prostředků grantového projektu OPVK. Materiály jsou určeny pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá Autorskému zákonu. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Vala DiS.


Stáhnout ppt "Digitální učební materiál naleznete v on-line verzi na..."

Podobné prezentace


Reklamy Google