Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

JAK MLUVÍ ZVÍŘATA Bc. Jana Vaňkátová

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "JAK MLUVÍ ZVÍŘATA Bc. Jana Vaňkátová"— Transkript prezentace:

1 JAK MLUVÍ ZVÍŘATA Bc. Jana Vaňkátová Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková organizace Číslo šablony: VY_32_INOVACE_Čt z 1 Ročník: X. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Byl uskutečněn z prostředků grantového projektu OPVK.

2 Škola: Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: Kvalita, interaktivita a kreativita (KIK) Název šablony: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název výukového materiálu: Slovesa – vyvození slov BUČÍ, CHROCHTÁ, KDÁKÁ Autor výukového materiálu: Bc. Jana Vaňkátová Datum (období), ve kterém byl vzdělávací materiál vytvořen: Stupeň a typ vzdělávání: základní vzdělávání – speciální I. Vzdělávací obor a tematický okruh: Jazyková komunikace, Čtení Ročník, pro který je výukový materiál určen: X. Druh učebního materiálu: prezentace Anotace: Materiál slouží k vyvození a upevňování sloves Klíčová slova: globální čtení, přiřazování, bučí, chrochtá, kdáká Druh interaktivity: kombinovaná

3 Co je na obrázku? Jak dělá kráva?
BUČÍ

4 Co je na obrázku? Jak dělá prase?
CHROCHTÁ

5 Co je na obrázku? Jak dělá slepice?
KDÁKÁ

6 Podle zvuku přiřaď správný obrázek.
BUČÍ

7 Podle zvuku přiřaď správný obrázek.
CHROCHTÁ

8 Podle zvuku přiřaď správný obrázek.
KDÁKÁ

9 Přiřaď k obrázku správné slovo. Nápověda je pod tlačítkem
BUČÍ CHROCHTÁ KDÁKÁ

10 Přiřaď k obrázku správné slovo. Nápověda je pod tlačítkem
CHROCHTÁ BUČÍ KDÁKÁ

11 Přiřaď k obrázku správné slovo. Nápověda je pod tlačítkem
KDÁKÁ CHROCHTÁ BUČÍ

12 Přiřaď ke slovu správný obrázek. Nápověda je nad slovem.
BUČÍ

13 Přiřaď ke slovu správný obrázek. Nápověda je nad slovem.
CHROCHTÁ

14 Přiřaď ke slovu správný obrázek. Nápověda je nad slovem.
KDÁKÁ

15 Kam patří slovo? Klikni na správné zvíře.
CHROCHTÁ KDÁKÁ BUČÍ

16 Slož správné slovo. BUČÍ B U K R Č Í Á

17 Slož správné slovo. CHROCHTÁ CH T O Č R Á Í CH

18 Slož správné slovo. KDÁKÁ K Á D U K R Á

19 VÝBORNĚ !!!!!

20 Pracovní list: Je to správně? Spoj tužkou.
KDÁKÁ CHROCHTÁ BUČÍ

21 Pracovní list: Opiš. CHROCHTÁ BUČÍ KDÁKÁ

22 Metodický postup Cíl: Výukový materiál slouží k vyvození a upevňování čtení slov globální metodou. Organizace: Výuku realizujeme v učebně vybavené interaktivní tabulí, možná je výuka na PC s dotykovým monitorem. Popis práce se vzdělávacím materiálem: Lze ho využít jako prezentaci k nácviku čtení slov s aktivitou při klepnutí myší či dotykem na monitoru. Posunutí snímku klikem na obrazec spustí vyučující prezentaci. Snímek 1 a 2: Úvod prezentace Snímek 3 až 5: Vyvození slov pomocí obrázků a zvuků. Snímky nabíhají po spuštění prezentace. Snímek 6 až 8: Upevňování slov – přiřazování obrázku ke zvuku, který se spustí klikem na obrazec Zároveň se objeví slovo. Obrázek se přiřadí klikem. Snímek 9 až 11: Upevňování slov – přiřazování slov k obrázku klikem na správné slovo. Snímek 12 až 14: Upevňování slov – přiřazování obrázku ke slovu klikem na správný obrázek. Snímek 15 : Čtení slov ve sloupečku a jejich přiřazování k obrázkům klikem na správný obrázek.

23 Snímek 16 až 18: Skládání slov podle vzoru klikem na správné písmno. Snímek 19: Pochvala za vykonanou práci. Snímek 20 a 21: Pracovní listy k tisku.

24 Zdroje: Vše použito z: Klipart Microsoft Office. In: Dostupný pod licencí Microsoft Office 2010 [online] [cit ]. Dostupné z:


Stáhnout ppt "JAK MLUVÍ ZVÍŘATA Bc. Jana Vaňkátová"

Podobné prezentace


Reklamy Google