Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

PLÁN ROZVOJE MĚSTA BENEŠOVA NAD PLOUČNICÍ. SESTAVENÍ PLÁNU ROZVOJE: JAK PLÁN ROZVOJE VZNIKÁ? 1)ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA A RADY MĚSTA 2)HLASOVÁNÍ O DŮLEŽITOSTI.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "PLÁN ROZVOJE MĚSTA BENEŠOVA NAD PLOUČNICÍ. SESTAVENÍ PLÁNU ROZVOJE: JAK PLÁN ROZVOJE VZNIKÁ? 1)ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA A RADY MĚSTA 2)HLASOVÁNÍ O DŮLEŽITOSTI."— Transkript prezentace:

1 PLÁN ROZVOJE MĚSTA BENEŠOVA NAD PLOUČNICÍ

2 SESTAVENÍ PLÁNU ROZVOJE: JAK PLÁN ROZVOJE VZNIKÁ? 1)ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA A RADY MĚSTA 2)HLASOVÁNÍ O DŮLEŽITOSTI VYBRANÝCH PRIORIT MĚSTA 3)HRUBÉ ROZVRŽENÍ INVESTIC NA JEDNOTLIVÉ PROJEKTY 4)ZHODNOCENÍ VÝSLEDKŮ 5)DOTAZNÍKY PRO OBYVATELSTVO MĚSTA 6)FINÁLNÍ VYHODNOCENÍ 7)FINÁLNÍ ROZVRŽENÍ FINANCÍ (rozpočtové, úvěry, dotační programy)

3 PRIORITY MĚSTA Zisky města jsou takřka výhradně z turistiky, proto se řadí větší důležitost projektům, které podporují atraktivitu města. Úprava vzhledu náměstí a celkově nižší dopravní zatížení prostoru by měly být hlavní prioritou, ale pravda je taková, že důležitost tohoto projektu a jistota realizace jej učinily tak samozřejmým, že se ocitl mezi druhou polovinou priorit. Zastupitelé považují za nejdůležitější projekt přestavbu a modernizaci letního kina, které bude sloužit jako víceúčelové kulturní centrum. Jako velmi důležité se projevily i projekty zaměřené na sportovní vyžití. Logickým výstupem je fakt, že projekty, které slouží ke zpříjemnění života občanů města, jsou v pozadí, i když se ví, že jsou neodkladné.

4 PROČ SE VLASTNĚ VYTVÁŘÍ LISTINA PRIORIT? Výsledek slouží jako orientační. Zastupitelé vlastně určují základní podklad pro financování. Čím je pro ně daný problém důležitější, tím by měl být více podpořen penězi z rozpočtu než penězi z dotací, či úvěrů. Občané města většinou mají subjektivnější názory a prosazují projekty výhodné pro jejich okolí, nebo si neuvědomí množství financí města a prosazují nákladnější projekty, anebo mají úplně jiné problémy a snaží se prosadit nevyřčené nové projekty.

5 HISTORIE PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE OBCE Plán rozvoje města má v Benešově nad Ploučnicí premiéru. Předchůdce byl jakýsi plán 13-ti obcí Benešovska, o kterém se rozhodovalo mezi všemi zastupiteli velmi jednoduchým způsobem. Politická koalice regionu povětšinou prosadila své. Plán byl vždy jen základní předlohou, projekty se povětšinou realizovali ve chvíli kdy nastal nějaký problém a to neslo složitou finanční situaci.

6 Kde je 13. obec? Tou je Ovesná u Benešova nad Ploučnicí, která je však pod jeho správou.

7 VIZE DO BUDOUCNA S odkazem na Plán rozvoje je hlavní vizí udělat z města velmi atraktivní turistické centrum s rozumně vyřešenou infrastrukturou, sportovním vyžitím a i kulturním a také vytvořit dobrý základ pro příchod nových firem či služeb, které by měly samozřejmě velmi pozitivní dopad na rozpočet města. Aby bylo co nejvíce a nejuspokojivěji dosaženo vytyčených cílů, obrátili se zastupitelé a rada města na nejmenovanou společnost, která městu za velmi atraktivních podmínek poskytne pomoc ohledně Plánu rozvoje města.

8 ČINNOSTI SPJATÉ S PLÁNEM ROZVOJE Město v posledních letech vynakládá prostředky na reklamu města. S pomocí sponzorských darů se město účastní či přímo vynakládá vlastní úsilí na tvorbu různých turistických průvodců.

9 SHRNUTÍ PLÁN ROZVOJE MĚSTA SE ORGANIZOVANĚ VYTVÁŘÍ V BENEŠOVĚ NAD PLOUČNICÍ POPRVÉ ZASTUPITELSTVO A RADA MĚSTA URČÍ PRIORITNÍ PROJEKTY PO VYHODNOCENÍ DŮLEŽITOSTI PROJEKTŮ SE K PROJEKTŮM VYJADŘUJÍ OBČANÉ VE SPOLUPRÁCI S EXTERNÍ SPOLEČNOSTÍ SE PLÁN DOVEDE DO FINÁLNÍ PODOBY A ZPRACUJÍ SE PROJEKTY DLE FINANČNÍ SITUACE, DLE DŮLEŽITOSTI PROJEKTŮ A DLE FÁZE REALIZACE SE ZAPOČÍNÁ S DOKONČOVÁNÍM STARÝCH PROJEKTŮ A NÁSLEDNÝM ZAPOČÍNÁNÍM PROJEKTŮ NOVÝCH


Stáhnout ppt "PLÁN ROZVOJE MĚSTA BENEŠOVA NAD PLOUČNICÍ. SESTAVENÍ PLÁNU ROZVOJE: JAK PLÁN ROZVOJE VZNIKÁ? 1)ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA A RADY MĚSTA 2)HLASOVÁNÍ O DŮLEŽITOSTI."

Podobné prezentace


Reklamy Google