Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Audit nízkopoložených zdrojů zápachu - dodatek Podklad pro jednání Pracovní skupiny pro snižování zápachu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Audit nízkopoložených zdrojů zápachu - dodatek Podklad pro jednání Pracovní skupiny pro snižování zápachu."— Transkript prezentace:

1 Audit nízkopoložených zdrojů zápachu - dodatek Podklad pro jednání Pracovní skupiny pro snižování zápachu

2 Doporučení II. (neakceptovaná Mondi Štětí a.s. a navrhovaná Fr. Zwettlerem a M. Kurfirstem) Mondi Štětí a.s. ve spolupráci s Pracovní skupinou pro snižování zápachu vypracuje „Dlouhodobý plán snižování emisí pachových látek“. Návrh doplnění základních principů: Zásadní zvýšení objemu investic do snižování emisí pachových látek. Při každé nové investiční akci realizovat současně investice ke snížení emisí pachových látek, tj. zejména: Ke snížení emisí pachových látek využít i nové záměry (technologie, stavby), pokud tyto svým účelem či způsobem provozování mohou ke snížení emisí pachových látek přispět. Při nových investičních záměrech, které zvyšují kapacitu výroby, současně realizovat opatření ke snížení emisí pachových látek v souladu s Plánem.

3 Zdůvodnění V platném integrovaném povolení je v podmínce č. 8.8 stanoveno: Při každé nové investiční akci realizovat současně investice ke snížení specifických emisí (snížení emisí pachových látek v souladu s plánem zpracovaným dle § 11 odst. 1 písm. t) zákona o ochraně ovzduší) a snižování hlučnosti. Trvalou pozornost věnovat i problematice snižování zatížení odpadních vod, vypouštěných do Labe. Doplnění základních principů je navrhováno, neboť tuto podmínku je třeba v oblasti zápachu upřesnit, aby její výklad byl jednoznačný a nezaměnitelný. Z toho samozřejmě vyplývá i potřeba významného navýšení investic v oblasti zápachu.


Stáhnout ppt "Audit nízkopoložených zdrojů zápachu - dodatek Podklad pro jednání Pracovní skupiny pro snižování zápachu."

Podobné prezentace


Reklamy Google