Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jak v praxi využít analýzu bodu zvratu?

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jak v praxi využít analýzu bodu zvratu?"— Transkript prezentace:

1 Jak v praxi využít analýzu bodu zvratu?
Jaké jsou nutné podmínky pro využití této analýzy? Stejnorodá produkce Krátké období Přiřaditelnost nákladů Příklad: Jakého objemu produkce musí podnik dosáhnout, jestliže jsou jeho fixní náklady ,- Kč a variabilní náklady na jeden kus 22,-Kč. Obvyklá prodejní cena výrobku je 30,- Kč.

2 Příklad: Jaký je limit fixních nákladů podniku, jestliže objem produkce v daném období činí ks, variabilní náklady jsou 88,- Kč a běžná prodejní cena je105,- Kč. ks a marže je 17,- Kč.

3 Jaké mohou být maximální variabilní náklady, pokud fixní náklady podniku v daném období činí ,- Kč a smluvně je v tomto období zajištěn odbyt ks daného výrobku při ceně 12,- Kč za kus. Za jakou cenu musí podnik prodávat svůj výrobek při fixních nákladech ,- Kč, variabilních nákladech 16,- Kč na 1 ks a výrobní kapacitě ks, která je plně využita.

4 Za jakou cenu musí podnik prodávat svůj výrobek při fixních nákladech ,- Kč, variabilních nákladech 16,- Kč na 1 ks a výrobní kapacitě ks, která je plně využita chce-li dosáhnout zisku ,- Kč. Jaké mohou být maximální variabilní náklady, pokud fixní náklady podniku v daném období činí ,- Kč a smluvně je v tomto období zajištěn odbyt ks daného výrobku při ceně 12,- Kč za kus, chce-li podnik v daném období dosáhnout dosáhnout 20% návratnosti investice ve výši ,- (Tato investice mu pomohla navýšit výrobní kapacitu na uváděnou úroveň.)

5 „Nevyužité fixní náklady“
Co jsou to nevyužité fixní náklady? Příklad: Fixní náklady podniku jsou ,- Kč. Kolik činí nevyužité fixní náklady pokud podnik vyrábí pouze ks, přičemž jeho výrobní kapacita je ks?


Stáhnout ppt "Jak v praxi využít analýzu bodu zvratu?"

Podobné prezentace


Reklamy Google