Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

 Sklad zařízení  Zařízení  Závěr Sklad zařízení a pracovních pomůcek se nachází v místnosti mezi učebnami číslo 3 a 2. Všechny tři místnosti jsou.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: " Sklad zařízení  Zařízení  Závěr Sklad zařízení a pracovních pomůcek se nachází v místnosti mezi učebnami číslo 3 a 2. Všechny tři místnosti jsou."— Transkript prezentace:

1

2  Sklad zařízení  Zařízení  Závěr

3 Sklad zařízení a pracovních pomůcek se nachází v místnosti mezi učebnami číslo 3 a 2. Všechny tři místnosti jsou pro snadný přesun zařízení propojeny dveřmi.

4 Osciloskop Osciloskop je elektronický měřicí přístroj s obrazovkou vykreslující časový průběh měřeného napěťového signálu.

5 Van de Graaffův generátor Van de Graaffův generátor je elektrostatický stroj umožňující nabíjet kovovou kouli na velmi vysoké napětí. Vynalezl jej americký fyzik R. J. van de Graaff. Stroj má využití při fyzikálních experimentech, ale i pro urychlování elektronů pro sterilizaci.

6 Optická lavice Optická lavice umožňuje provádět experimenty s pomocí optických čoček a zrcadel a pozorovat lom a odraz světla.

7 Výbojové trubice Ve výbojových trubicích dochází k doutnavým výbojům, což jsou samostatné elektrické výboje za sníženého tlaku. Při poklesu tlaku plynu na hodnotu přibližně 10 kPa se v trubici objeví úzký vlnící se světelný pruh, při tlaku 100 Pa pruh vyplňuje celou trubici a můžeme pozorovat katodové doutnavé světlo (namodralá barva) a anodové světlo (růžová barva).

8 Optická lavice

9 Spojené nádoby Spojené nádoby jsou dvě nádoby (příp. více nádob), v nichž po naplnění kapalinou vystoupí hladina do stejné výšky. Výška hladin ve spojených nádobách je důsledkem hydrostatického tlaku, jehož velikost závisí na hloubce a ne na množství kapaliny.

10 Voltmetr Voltmetr je elektrický přístroj, který měří velikosti elektrického napětí nebo úbytku napětí.

11


Stáhnout ppt " Sklad zařízení  Zařízení  Závěr Sklad zařízení a pracovních pomůcek se nachází v místnosti mezi učebnami číslo 3 a 2. Všechny tři místnosti jsou."

Podobné prezentace


Reklamy Google