Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 2. POLOLETÍ - OTÁZKY

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 2. POLOLETÍ - OTÁZKY"— Transkript prezentace:

1 Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 2. POLOLETÍ - OTÁZKY
VY_32_INOVACE_208 Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 2. POLOLETÍ - OTÁZKY Název dle číselného rozsahu: VY_32_INOVACE_208. Autor materiálu: Mgr. Bronislav Budík. Zařazení materiálu: Vzdělávací oblast : Člověk a příroda. Vzdělávací obor : Fyzika. Tematický okruh: SÍLA A JEJÍ ÚČINKY – tlak, světlo. Ročník : 7. Metodické pokyny: Jsou uvedeny na jednotlivých listech, u každého cvičení. Datum vytvoření:

2 opakování 2. pololetí 7. ročníku
Napiš základní značku a jednotku tlaku. 2. Která znáš další jednotky tlaku a kde se používají? 3. Kde se používá hustoměr? Uveď příklad. 4. Co je to tlak? 5. Čím je způsoben hydrostatický tlak?

3 opakování 2.pololetí 7. ročníku
6. Podle jakého vzorce vypočítáme hydrostatický tlak? 7. Podle jakého vzorce vypočítáme tlak, který vyvolá  tlaková síla působící na povrch tělesa? 8. Co způsobuje křečové žíly? 9. Jakou velikost má atmosférický tlak za „normálních“ podmínek? 10. Co je to podtlak? Uveď příklad, kde  se využívá?

4 opakování 2. pololetí 7. ročníku
11. Co je to přetlak? Uveď příklad, kde  se využívá? 12. Napiš znění Archimédova zákona. 13. Podle jakého vzorce vypočítáš vztlakovou sílu působící v tekutině? 14. Kdy těleso v kapalině plave, vznáší se a klesá ke dnu? 15. Kterými plyny se obyčejně plní vzducholodě a balony a proč?

5 opakování 2. pololetí 7. ročníku
16. Napiš znění Pascalova zákona. 17. V jakých zařízeních se používá hydraulika? 18. Napiš hustotu vody a vzduchu. 19. Co to jsou světelné zdroje? 20. Čím se liší bílé předměty od černých?

6 opakování 2. pololetí 7. ročníku
21. Proč jsou některé předměty barevné? 22. Napiš barvy, ze kterých se skládá bílé světlo? 23. Jaká je trajektorie světla? 24. Proč je na Zemi obloha ve dne modrá, ale na Měsíci černá? 25. Jaké jsou hlavní Měsíční fáze?

7 opakování 2. pololetí 7. ročníku
26. Kdy nastává zatmění Měsíce – situaci nakresli. 27. Kdy nastává zatmění Slunce – situaci nakresli. 28. Napiš zákon odrazu. 29. Jak vzniká zrcadlový obraz? Jaké má vlastnosti? 30. Vyjmenujte některá zařízení, v nichž se užívají zrcadla.

8 opakování 2.pololetí 7. ročníku
31. Co je to krátkozrakost? Jaké čočky se používají na nápravu této vady? 32. Co je to dalekozrakost? Jaké čočky se používají na nápravu této vady? 33. Jaká je jednotka optické mohutnosti? 34. Kde se používají čočky? 35. Které buňky lidského oka zobrazují barevný obraz?  


Stáhnout ppt "Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 2. POLOLETÍ - OTÁZKY"

Podobné prezentace


Reklamy Google