Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NÁVRH ÚPRAVY SOUČASNÝCH OSNOV A UČEBNÍCH PLÁNŮ PRO ZUV.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NÁVRH ÚPRAVY SOUČASNÝCH OSNOV A UČEBNÍCH PLÁNŮ PRO ZUV."— Transkript prezentace:

1 NÁVRH ÚPRAVY SOUČASNÝCH OSNOV A UČEBNÍCH PLÁNŮ PRO ZUV

2 DŮVODY  Plynulý přechod na výuku podle ŠVP  Konkrétní problémy: výuka smíšených skupin z různých ročníků, nemožnost provedení kontrakce, výuka bez osnov u některých nástrojů.

3 Návrh textu (1) Rozdělení učiva do jednotlivých ročníků ve stávajících učebních osnovách pro ZUŠ je doporučené a škola může rozhodnout o jeho jiném uspořádání.

4 Návrh textu (2) Škola může měnit názvy vyučovacích předmětů v souladu s jejich vzdělávacím obsahem.

5 Návrh textu (3) U vyučovacích předmětů, které jsou uvedeny ve stávajících učebních plánech, pro které však nejsou stanoveny platné učební osnovy (např. Hra na keyboard), škola postupuje podle vzdělávacího obsahu stanoveného v ŠVP.

6 Návrh textu (4) Škola může integrovat vyučovací předměty stanovené v současných učebních plánech s podmínkou, že bude dodržen jejich vzdělávací obsah a týdenní minimální časové dotace.

7 Návrh textu (5) Časová dotace stanovená ve stávajících učebních plánech pro jednotlivé vyučovací předměty je nahrazena časovou dotací stanovenou pro I. stupeň základního studia, pro II. stupeň základního studia a pro Studium pro dospělé v Rámcovém vzdělávacím programu pro základní umělecké vzdělávání.

8 Návrh textu (6) Z celkové týdenní časové dotace (stanovené touto úpravou) se odečítá časová dotace, která již byla odučena v předchozích ročnících, kdy výuka probíhala podle stávajících učebních plánů a učebních osnov.

9 Návrh textu (7) V případě učebních plánů pro I. stupeň základního studia, které jsou kratší než 7 let, a v případě učebních plánů pro II. stupeň základního studia, které jsou kratší než 4 roky, školy postupují buď podle doposud platných učebních plánů v jejich plném rozsahu, anebo tak, že studium prodlouží na sedm let v I. stupni základního studia a na 4 roky v II. stupni základního studia, přičemž dále postupují podle ostatních bodů této úpravy.

10 Návrh textu (8) Poznámky k učebním plánům ve stávajících učebních dokumentech jsou pro jednotlivé umělecké obory nahrazeny zněním v bodech 9-12 této úpravy.

11 DOTAZY DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST


Stáhnout ppt "NÁVRH ÚPRAVY SOUČASNÝCH OSNOV A UČEBNÍCH PLÁNŮ PRO ZUV."

Podobné prezentace


Reklamy Google