Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zadávání veřejných zakázek dle zákona č. 137/2006 Sb.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zadávání veřejných zakázek dle zákona č. 137/2006 Sb."— Transkript prezentace:

1 Zadávání veřejných zakázek dle zákona č. 137/2006 Sb.
… před chvílí jsme slyšeli, jaký je záměr a hlavní principy nového zákona o veřejných zakázkách. Principy větší transparentnosti, nediskriminace, zefektivnění přezkumu zadávacího řízení - jsou bezesporu důležitými atributy procesu ZVZ - jsou podmínkami sbližování naší legislativy s legislativou EU - jsou nutnou podmínkou pro možnost čerpání prostředků z fondů EU Co to ovšem znamená pro zadavatele? - pokud budeme chtít tyto principy v praxi naplňovat a současně vést agendu VZ efektivně, budeme se jako zadavatelé muset vybavit adekvátními nástroji, pomocí kterých lze tento poměrně obsáhlý proces zautomatizovat, zpřehlednit, zjednodušit. Adrian Weissgärber YOUR SYSTEM

2 Řešená problematika - životní cyklus VZ
Tvorba akvizičního plánu Tvorba záměru a oznámení VZ Evidence žádostí o účast ve VZ Příjem nabídek uchazečů Otevírání obálek Hodnocení nabídek Evidence námitek proti úkonům zadavatele Příprava a uzavření smlouvy s dodavatelem Oznámení o zadání VZ Kontrola plnění VZ Kdo se věnuje problematice VZ, jistě ví, nakolik je její agenda obsáhlá a jaké dílčí procesy představuje. Jen pro připomenutí – podívejme se na životní cyklus VZ, obsahuje tyto klíčové fáze (viz slide). Zkusme se nyní podívat na každou z nich trochu podrobněji a ukázat si nástroje a postupy pro jejich zjednodušení.

3 Klíčové vlastnosti řešení
Podpora celého procesu VZ (vč. akvizičního plánu)

4 Tvorba akvizičního plánu
Sladění finančního rozpočtu s potřebami organizace Párování schválených plánů s konkrétními VZ Nástroje, který by dával do souladu tyto potřeby s finančním rozpočtem.

5 Klíčové vlastnosti řešení
Podpora celého procesu VZ (vč. akvizičního plánu) Podpora všech druhů zadávacích řízení

6 Druhy zadávacích řízení
Otevřené řízení Užší řízení Jednací řízení s uveřejněním Jednací řízení bez uveřejnění Zjednodušené podlimitní řízení Soutěžní dialog Zakázky malého rozsahu Nástroje, který by dával do souladu tyto potřeby s finančním rozpočtem.

7 Klíčové vlastnosti řešení
Podpora celého procesu VZ (vč. akvizičního plánu) Podpora všech druhů zadávacích řízení Kontrola všech důležitých lhůt a limitů

8 Kontrola lhůt a limitů Nástroje, který by dával do souladu tyto potřeby s finančním rozpočtem.

9 Kontrola lhůt a limitů Automatické nastavování nejkratších scénářů VZ
Podpora volby pracovních dnů a svátků

10 Klíčové vlastnosti řešení
Podpora celého procesu VZ (vč. akvizičního plánu) Podpora všech druhů zadávacích řízení Kontrola všech důležitých lhůt a limitů Kompatibilita se standardy ISVZ (export do XML, MS Word)

11 Kompatibilita se standardy CA
Export do XML Formulář - obsažný a členitý - obsahuje 12 hlavních sekcí dělených na podsekce - stovky položek - struktura kompatibilní s formuláři CA Formulář pro oznámení zadávacího řízení je poměrně obsažný a hodně členitý a jeho vyplnění není zrovna triviální záležitostí. Formulář obsahuje 12 hlavních sekcí, které se dále člení na podsekce a celý formulář tak obsahuje stovky položek, které musí zadavatel vyplnit, aby bylo jeho oznámení VZ přijato CA.

12 Kompatibilita se standardy CA
Export do XML Export do MS Word Formulář - obsažný a členitý - obsahuje 12 hlavních sekcí dělených na podsekce - stovky položek - struktura kompatibilní s formuláři CA Formulář pro oznámení zadávacího řízení je poměrně obsažný a hodně členitý a jeho vyplnění není zrovna triviální záležitostí. Formulář obsahuje 12 hlavních sekcí, které se dále člení na podsekce a celý formulář tak obsahuje stovky položek, které musí zadavatel vyplnit, aby bylo jeho oznámení VZ přijato CA.

13 Kompatibilita se standardy CA
Export do XML Export do MS Word Formulář - obsažný a členitý - obsahuje 12 hlavních sekcí dělených na podsekce - stovky položek - struktura kompatibilní s formuláři CA Formulář pro oznámení zadávacího řízení je poměrně obsažný a hodně členitý a jeho vyplnění není zrovna triviální záležitostí. Formulář obsahuje 12 hlavních sekcí, které se dále člení na podsekce a celý formulář tak obsahuje stovky položek, které musí zadavatel vyplnit, aby bylo jeho oznámení VZ přijato CA.

14 Klíčové vlastnosti řešení
Podpora celého procesu VZ (vč. akvizičního plánu) Podpora všech druhů zadávacích řízení Kontrola všech důležitých lhůt a limitů Kompatibilita se standardy ISVZ (export do XML, MS Word) Implementace standardních procesů verzování a schvalování

15 Implementace standardních procesů
Verzování dokumentů Schvalování dokumentů Formulář - obsažný a členitý - obsahuje 12 hlavních sekcí dělených na podsekce - stovky položek - struktura kompatibilní s formuláři CA Formulář pro oznámení zadávacího řízení je poměrně obsažný a hodně členitý a jeho vyplnění není zrovna triviální záležitostí. Formulář obsahuje 12 hlavních sekcí, které se dále člení na podsekce a celý formulář tak obsahuje stovky položek, které musí zadavatel vyplnit, aby bylo jeho oznámení VZ přijato CA.

16 Klíčové vlastnosti řešení
Podpora celého procesu VZ (vč. akvizičního plánu) Podpora všech druhů zadávacího řízení Kontrola všech důležitých lhůt a limitů Kompatibilita se standardy ISVZ (export do XML, MS Word) Implementace standardních procesů verzování a schvalování Flexibilní workflow

17 Flexibilní workflow Formulář - obsažný a členitý
- obsahuje 12 hlavních sekcí dělených na podsekce - stovky položek - struktura kompatibilní s formuláři CA Formulář pro oznámení zadávacího řízení je poměrně obsažný a hodně členitý a jeho vyplnění není zrovna triviální záležitostí. Formulář obsahuje 12 hlavních sekcí, které se dále člení na podsekce a celý formulář tak obsahuje stovky položek, které musí zadavatel vyplnit, aby bylo jeho oznámení VZ přijato CA.

18 Klíčové vlastnosti řešení
Podpora celého procesu VZ (vč. akvizičního plánu) Podpora všech druhů zadávacího řízení Kontrola všech důležitých lhůt a limitů Kompatibilita se standardy ISVZ (export do XML, MS Word) Implementace standardních procesů verzování a schvalování Flexibilní workflow Přehledné sestavy a statistiky

19 Složka VZ – základní údaje
Sledování důležitých lhůt a limitů V každém okamžiku je možné sledovat stav VZ, počet přijatých, hodnocených či vyřazených nabídek, žádostí o účast apod. K tomu slouží tzv. krycí list VZ: - je jakýmsi agregátem všech informací o VZ a jejím stavu

20 Složka VZ – hodnotící komise
Jmenování hodnotící komise Plánování jednání komise Fázi otevírání obálek, hodnocení kvalifikací uchazečů a hodnocení jejich nabídek předchází jmenování hodnotící komise, tj.: - seznamu členů komise - jejich náhradníků - předsedy a místopředsedy

21 Složka VZ – dokumenty Odkazy na závazné dokumenty
Místo uložení další dokumentace Krycí list VZ obsahuje rovněž sekci s odkazy na existující dokumenty typu Předběžné oznámení VZ, Oznámení VZ a další. Krycí list je rovněž místem ukládání další dokumentace, která není zákonem explicitně nijak upravena.

22 Složka VZ – žádosti, nabídky, námitky
Sledování podaných žádostí o účast ve VZ Sledování hodnocení nabídek Sledování vyřizování námitek Krycí list VZ obsahuje rovněž sekci s odkazy na existující dokumenty typu Předběžné oznámení VZ, Oznámení VZ a další. Krycí list je rovněž místem ukládání další dokumentace, která není zákonem explicitně nijak upravena.

23 Manažerské sestavy Stav realizace zakázek
Krycí list VZ obsahuje rovněž sekci s odkazy na existující dokumenty typu Předběžné oznámení VZ, Oznámení VZ a další. Krycí list je rovněž místem ukládání další dokumentace, která není zákonem explicitně nijak upravena.

24 Manažerské sestavy Finanční bilance zakázek
Krycí list VZ obsahuje rovněž sekci s odkazy na existující dokumenty typu Předběžné oznámení VZ, Oznámení VZ a další. Krycí list je rovněž místem ukládání další dokumentace, která není zákonem explicitně nijak upravena.

25 Klíčové vlastnosti řešení
Podpora celého procesu VZ (vč. akvizičního plánu) Podpora všech druhů zadávacích řízení Kontrola všech důležitých lhůt a limitů Kompatibilita se standardy ISVZ (export do XML, MS Word) Implementace standardních procesů verzování a schvalování Flexibilní workflow Přehledné sestavy a statistiky Snadná orientace v systému (průvodci, scénáře)

26 Průvodci aplikací … sekce Můj stůl

27 Průvodci aplikací … úvodní dialogy VZ

28 Průvodci aplikací … F1 kontextová nápověda

29 Průvodci aplikací … podrobná nápověda

30 Scénáře Scénáře hodnotících komisí Scénáře hodnotících kritérií
Scénáře zakázek

31 Klíčové vlastnosti řešení
Podpora celého procesu VZ (vč. akvizičního plánu) Podpora všech druhů zadávacích řízení Kontrola všech důležitých lhůt a limitů Kompatibilita se standardy ISVZ (export do XML, MS Word) Implementace standardních procesů verzování a schvalování Flexibilní workflow Přehledné sestavy a statistiky Snadná orientace v systému (průvodci, scénáře) Analýza zákona 137/2006 Sb.

32 Analýza zákona 137/2006 Sb.

33 Klíčové vlastnosti řešení
Podpora celého procesu VZ (vč. akvizičního plánu) Podpora všech druhů zadávacích řízení Kontrola všech důležitých lhůt a limitů Kompatibilita se standardy ISVZ (export do XML, MS Word) Implementace standardních procesů verzování a schvalování Flexibilní workflow Přehledné sestavy a statistiky Snadná orientace v systému (průvodci, scénáře) Analýza zákona 137/2006 Sb. Řešení i pro zakázky malého rozsahu

34 Řešení i pro zakázky malého rozsahu
Pro zakázky malého rozsahu provádíme rozšíření aplikace v rámci implementačního procesu podle současných zvyklostí zákazníka Postup implementace Analýza interních směrnic zákazníka Převod vzorových formulářů Implementace zákazníkem používaného procesu

35 Diskuze Adrian Weissgärber


Stáhnout ppt "Zadávání veřejných zakázek dle zákona č. 137/2006 Sb."

Podobné prezentace


Reklamy Google