Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Přeshraniční spolupráce ČR – Bavorsko v rámci Cíle 3 v letech Tento projekt je spolufinancován z prostředků EU.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Přeshraniční spolupráce ČR – Bavorsko v rámci Cíle 3 v letech Tento projekt je spolufinancován z prostředků EU."— Transkript prezentace:

1 Přeshraniční spolupráce ČR – Bavorsko v rámci Cíle 3 v letech 2007 - 2013 Tento projekt je spolufinancován z prostředků EU

2 Základní informace Předpokladem je realizovat přeshraniční projekt Min. 2 partneři (ČR, Bavorsko) – z nichž 1 je určen vedoucím partnerem projektu Naplnění min. 2 ze 4 kritérií přeshraniční spolupráce - vychází z nařízení ES Každý projekt musí mít významný dopad pro české a bavorské příhraničí

3 Kritéria přeshraniční spolupráce Společná příprava Společná realizace Společný personál Společné financování Nutno naplnit min. 2 z výše uvedených kritérií.

4 Spole č ná p ř íprava - definice Existuje tehdy, pokud byl projekt vypracován bavorským a českým partnerem. U společné přípravy lze využít externích služeb.

5 Spole č ná p ř íprava Společná příprava se vyznačuje například: společnými jednáními k iniciaci, plánování a přípravě projektu, společným vyplněním Žádosti Cíl 3 Česká republika-Svobodný stát Bavorsko 2007-2013, předložením všemi partnery podepsané Partnerské dohody Cíl 3 Česká republika- Svobodný stát Bavorsko 2007-2013.

6 Spole č ná realizace - definice Existuje tehdy, … … pokud je v rámci realizace projektu realizována společně bavorským a českým partnerem minimálně jedna významná aktivita přispívající k dosažení cílů projektu, nebo … pokud je v rámci realizace projektu jak bavorským, tak i českým partnerem realizována minimálně jedna významná aktivita přispívající k dosažení cílů projektu, nebo … pokud se jak bavorský, tak i český partner permanentně a partnersky podílí během realizace projektu na potřebném řízení projektu.

7 Spole č ná realizace U společné realizace lze využít externích služeb.

8 Spole č ný personál - definice Existuje tehdy, … … pokud personál, nasazený bavorským a českým partnerem, provádí v rámci realizace projektu minimálně jednu významnou aktivitu v bavorské části projektu, nebo … pokud personál, nasazený bavorským a českým partnerem, provádí v rámci realizace projektu minimálně jednu významnou aktivitu v české části projektu, nebo … pokud personál, nasazený bavorským partnerem, provádí v rámci realizace projektu minimálně jednu významnou aktivitu v české části projektu, nebo … pokud personál, nasazený českým partnerem, provádí v rámci realizace projektu minimálně jednu významnou aktivitu v bavorské části projektu.

9 Spole č ný personál Personálem mohou být partneři nebo jejich zaměstnanci Nelze splnit najmutím externích služeb

10 Spole č né financování - definice Existuje tehdy, … …pokud jsou u projektu s bavorskou částí a českou částí splněny oba následující předpoklady: Národní prostředky obsažené ve finančním plánu pro bavorskou část projektu činí minimálně 1000 Euro a minimálně 15 % celkových prostředků bavorské části projektu. Národní prostředky obsažené ve finančním plánu pro českou část projektu činí minimálně 1000 Euro a minimálně 15 % celkových prostředků české části projektu. … pokud u projektu, který se skládá pouze z bavorské části, činí české prostředky obsažené ve finančním plánu projektu minimálně 1000 Euro a minimálně 1,5 % celkových prostředků. … pokud u projektu, který se skládá pouze z české části, činí bavorské prostředky obsažené ve finančním plánu projektu minimálně 1000 Euro a minimálně 1,5 % celkových prostředků.


Stáhnout ppt "Přeshraniční spolupráce ČR – Bavorsko v rámci Cíle 3 v letech Tento projekt je spolufinancován z prostředků EU."

Podobné prezentace


Reklamy Google