Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vilická polnice číslo 06/2007 10.7.2007 ročník 10. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, nastala doba prázdnin, dovolených a celkové relaxace. Prostě.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vilická polnice číslo 06/2007 10.7.2007 ročník 10. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, nastala doba prázdnin, dovolených a celkové relaxace. Prostě."— Transkript prezentace:

1 Vilická polnice číslo 06/2007 10.7.2007 ročník 10. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, nastala doba prázdnin, dovolených a celkové relaxace. Prostě pohoda. V tomto uvolněném duchu se ponese i toto číslo Polnice. Pár obrázky si připomeneme hezké chvíle z prožité dovolené těch, co ji již mají za sebou, pro ty ostatní nechť jsou inspirací. Letošní léto nejsou aktivní jen dospělí, jak by se mohlo na první pohled zdát. Začátkem prázdnin o sobě dal vědět náš dorost, a to pěkně nahlas. Prostě to tu v létě žije a to doslovně. S tímto tvrzením koresponduje úsměvná historka z minulé soboty. V jednu hodinu po půlnoci jsme se vraceli odkudsi autem, a v zatáčce jsme málem přejeli souložící pár. Místní děvče se svým chasníkem si to „rozdávali“ přímo ve vesnici na silnici. Nic proti tomu, sex je krásný sport, jak jednou prohlásil jeden známý sexuolog. Dovedu i pochopit, s ohledem na věk dívčiny a volbu jejího partnera, že by asi rodiče zrovna nejásali, kdyby se tyto radovánky odehrávali u nich doma. Jediné co mě trošku zaráží, je volba místa. Jsou přece romantičtější místa k milování než asfalt, i když pravda, rozehřátý od sluníčka z předcházejícího dne. V kontextu se skutečností v jakém stavu leckdy odjíždí žízniví motoristé z místní restaurace, se pak jedná o sport doslova adrenalinový. Takže to jen tak na okraj. Nenechte se tím vyvést z míry a užívejte letošních prázdnin co hrdlo ráčí. Na závěr bych chtěl motoristy přece jen trochu varovat. Při průjezdu Vilic buďte trošku více ostražití, nevíte komu vjedete „do postele“! M.Břenda 3) ZO schválilo smlouvu na dotaci ve výši 210.000,- Kč od Krajského úřadu na rekonstrukci vodovodu ve Vilicích... 4) ZO schválilo nabídku společnosti VAK JČ na zpracování projektu „Vilice – prodloužení vodovodu“ ve výši 19.100,- Kč + DPH.. 5) ZO schválilo smlouvy na koupi pozemků. a) s paní M. Matouškovou parc.č. 1247/14 – 92m2 b) s panem O. Javorským a paní H. Fejtovou parc.č. 1247/12 – 56m2 a 1247/23 – 87m2 c) s manželi M. a J. Forejtovi parc.č. 1263/13 – 86m2 Pozemky budou vykoupeny za 20,-Kč/m2. Zasedání ZO č. 6/2007 …… konané dne 29.6.2007.. Přítomni: M.Břenda, Z.Dobiáš, J.Kudrna, M.Petříková, P.Procházka. Omluveni: J.Bednář, J.Klejnová. Na 6. zasedání ZO byla přijata tato usnesení: 1) ZO vzalo na vědomí finanční zprávu – stav financí k 29.6.2007 činí 199.989,65 Kč.……….. 2) ZO schválilo rozpočtovou změnu č. 4/ZO/07 – navýšení příjmů i výdajů ve výši 210.008,- Kč – zařazení dotace na rekonstrukci vodovodního řadu V1 Vilice, a úprava zařazení dotace na výkon státní správy, dále přesuny mezi § a položkami. Taky jste zaregistrovali, že se nám v revíru usalašila rodinka vodníků?

2 Obecní vodovod V poslední době je v naší obci nejskloňovanější slovo – vodovod. Pár větami se pokusím vysvětlit, co se to vlastně kolem nás děje. Jak asi všichni víte, nedávno se dokončila rekonstrukce vodovodu pro Kříženec a Hrnčíře, která sice nebyla plánovaná, ale s ohledem na stav potrubí nutná. Tato akce stála 260.000 Kč. V nejbližších dnech začne rekonstrukce trasy „vodojem – Vilice“, která sice plánovaná byla, a to už od roku 2002, ale neustále se z různých důvodů odkládala. Letos jsme zkusili získat na tuto stavbu dotaci a ono to vyšlo. S ohledem na nedávnou havárii vodojemu se tak stalo doslova za pět minut dvanáct. Akce bude stát 300.000 Kč z toho dotace bude 210.000 Kč. Souběžně s touto rekonstrukcí probíhají práce na projektu nové trasy a to „hlavní uzávěr pro Vilice – nové hřiště“, kde bude vedení ukončeno hydrantem. Projekt vyjde na 23.000 Kč a rozpočet na vlastní realizaci je 270.000 Kč. No a nakonec probíhá kolaudace vrtu pro Zátiší včetně odstraňování kolaudačních závad. To by bylo o vodě asi vše podstatné. Jak je z uvedeného patrné, vodní hospodářství pustí letos obecní kase pěkně žilou. Jelikož nechceme finanční zátěž přenášet na obyvatele, např. zvyšováním vodného, budou se muset pro nejbližší období omezit veškeré výdaje, které nejsou životně důležité. Výpadky v dodávce vody, zaviněné probíhající rekonstrukcí, se pokusíme minimalizovat. ZO děkuje za pochopení. Z vánoční besídky Dne 26.června 2007 oslavila paní Karolína Hlaváčková z Vilic 70. výročí svého narození. Blahopřejeme Pár obrázků z putování První kolony a jejích příznivců po jižní Francii. Aqueduc de Roquefavour Cascade du Sautadet Jezero Lac de Serre Poncon


Stáhnout ppt "Vilická polnice číslo 06/2007 10.7.2007 ročník 10. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, nastala doba prázdnin, dovolených a celkové relaxace. Prostě."

Podobné prezentace


Reklamy Google